Salt la informațiile despre produs
1 din 1

Hyteck Aroma-zone - Franta

Ulei esential patchouli - puritate 100% - 10ml

Ulei esential patchouli - puritate 100% - 10ml

Preț obișnuit 50,00 lei
Preț obișnuit Preț redus 50,00 lei
Reducere Stoc epuizat
Taxe incluse.

Stoc redus: doar 3 articole rămase

No reviews

Aroma exotica a  uleiului esential de patchouli  considerat "parfumul hippy" vine din indepartata Indie, unde planta este cunsocuta sub numele de "puchaput". Este considerat "parfumul hippy" deoarece in anii 60’ era folosit pentru a ascunde mirosul de marijuana. Utilizat in vraji de dragoste, se crede ca patchouli atrage oamenii impreuna si actioneaza ca un afrodisiac puternic. Presarat pe bani si adaugat in portmonee atrage banii.

Incepand cu secolul XIX comercianti puneau frunze de patchouli intre salurile de casmir indiene pentru a proteja marfa de molii. Aroma puternica si mirosul profund de mosc i-au dat acestei plante o aura de mister si bogatie. Istoria spune ca uleiul esential de patchouli se foloseste in scopuri magice de cateva mii de ani.

In Orient, este utilizat in potpuriuri si pliculete ce se aseaza intre rufe, pentru a tine la distanta plosnitele si paduchii.

Uleiul esential de patchouli este un ulei extras din Pogostemon cablin din familia Labiatae. Planta este perena, stufoasa, creste pana la 1 m inaltime, cu o tulpina robusta, cu frunze mari si acoperite de peri, foarte parfumate, de aproximativ patru centimetri lungime si cinci centimetri diametru. Florile sunt albe cu nuante de mov. 


Denumirea latina: Pogostemon cablin

Familia botanica: Lamiaceae

Partea folosita a plantei: frunzele 

Cultura salbatica, conventionala

Obtinut prin: distilare cu aburi

Proprietati organoleptice:

Apect : lichid limpede, fluid

Culoare: galben inchis spre maro

Miros: pamantesc, oriental, dulce, cald, lemnos

Tara de origine: Indonezia

Nota parfum: baza

Proprietati: antiinflamator, cicatrizant, antiinfectios, antimicotic, antifungic, digestiv, tonic, decongestionant venos si limfatic, febrifug, antiseptic, afrodiziac, repulsiv, sedativ (in cantitate mare), energizant (in cantitate mica)

Se combina cu: bergamota, santal, trandafir, neroli, geranium, lavanda, salvie, salvie sclarea, menta, portocala, grapefruit, mandarina, lamaie, tangerine, ylang ylang, iasomie, ienupar, cedru, tamaie, lemn de trandafir, chiparos, smirna, piper negru, musetel, scortisoara, coriandru, cuisoare, ghimbir, lemongrass, litsea, vetiver.


Compozitie:

Principalii constituenti biochimici - Cromatografia in faza gazoasa:

Sescviterpene: alpha-bulnesene (19.38%-19.99%), alpha-guaiene (12.83%-13.73%), beta-patchoulene (2.35%-2.53%), beta-cariofilene(3.28%-3.43%)

Sescviterpenoli: patchoulol (29.96%-30.96%), pogostol (2.00%-2.21%)


Calitatea produsului:

Ulei esential definit din punct de vedere botanic si biochimic (HEBBD)

• 100% pur (fara adaos de alte uleiuri esentiale cu proprietati similare)

• 100% natural (nedenaturat cu molecule sintetice)

• 100% integral (nu a fost supus proceselor de decolorare, deterpenizare, rectificare)

Produs de calitate alimentara


Cum puteti folosi uleiul esential de patchouli:

Aburul facial - 1-4 picaturi de ulei esential de patchouli, adaugate intr-un bol cu apa fierbinte - curata porii si reda sanatatea pielii.

Pentru imbogatirea produselor cosmetice, adaugati 6 picaturi de ulei esential de patchouli in 10 ml de ulei vegetal. In sampon sau masca pentru par adaugati 15 picaturi la 50 ml de produs.

Baie - la o cada plina se pot pune 5-8 picaturi de ulei esential, amestecate in prealabil cu o lingura de emulgator (lapte, miere, sare). 

Ulei de masaj – la 10 ml de ulei vegetal adaugati 10 picaturi de ulei esential. Folositi amestecul pentru un masaj local. Pentru masajul integral al corpului va puteti prepara un ulei de masaj folosind 20-25 de picaturi de ulei esential la 50 ml de ulei vegetal.

Aromaterapie:

- Lampa de aromaterapie este incalzita prin intermediul direct al unei flacari. Bolul in care se afla apa nu trebuie sa fie prea mic, deoarece se evapora prea repede si uleiul se poate incinge. Distanta pana la flacara ar trebuie sa fie de cel putin 10 cm si apa nu ar trebui sa fie mai calda de 50-55 de grade. Apa nu trebuie sa inceapa sa fiarba, deoarece mirosul si efectul uleiului se schimba. Numarul de picaturi depinde de dimensiunea camerei: 5 picaturi pentru o suprafata de 5 mp.

- Difuzorul este conectat la o sursa de energie electrica. Se pot pune 10-15 picaturi de ulei esential, in functie de suprafata incaperii.

- Spray pentru camera. Intr-o sticla de 100 ml, inchisa la culoare si prevazuta cu pulverizator, adaugati maxim 35-40 de picaturi de ulei esential. Agitati bine inainte de utilizare. Preparatul are efect antimicrobian, antibacterian, antimicotic, dar poate fi folosit pentru indepartarea moliilor in dulapuri si garderobe. 

- Pentru a raspandi un miros placut in casa, dar si pentru dezinfectarea si indepartarea microbilor, puneti 5 picaturi de ulei esential pe o discheta demachianta si introduceti-o in sacul de la aspirator. Si in apa cu care spalati gresia puteti pune cateva picaturi de ulei esential!


Satanate

  • eczeme, psoriazis, dermatite alergice, dermatite seboreice, inflamatii ale pielii, parazitoze, micoze, escare, impedigo
  • herpes
  • elimina durerile de cap, ametelile
  • acnee, pustule
  • calmeaza durerile menstruale
  • raceala si gripa – scade febra, decongestionant pulmonar si nazal - antiviral
  • sistemul digestiv – calmeaza durerile, indigestie, laxativ, stimuleaza digestia 
  • intepaturi de insecte (inclusiv purici, paduchi)
  • grabeste cicatrizarea ranilor care se vindeca greu sau a juliturilor 
  • piele crapata, uscata, ingrosata
  • hemoroizi  (tamponati zonele afectate - folositi numai diluat 1 picatura de ulei esential de patchouli + 1 picatura de ulei vegetal), varice
  • rinichi - ajuta la eliminarea apei prin efectul diuretic
  • tonic uterin
  • elimina inflamatiile din sfera urogenitala (cistita, uretrita, colpita, prostatita,  endometrita)
  • restabileste echilibrul hormonal, stimuleaza sinteza de hormoni sexuali
  • masaj afrodiziac in caz de impotenta, frigiditate
  • efect anticelulitic, creste elasticitatea muschilor si a tesuturilor - reda fermitatea sanilor, abdomenului si coapselor
  • stimuleaza circulatia sanguina si limfatica, elimina senzatia de picioare grele si retentia de apa 
  • alunga moliile


Cosmetica si ingrijirea parului

Uleiul esential de patchouli se remarca prin calitati deosebite de hidratare, de regenerare celulara si antiseptice, fiind potrivit pentru ingrijirea pielii imbatranite, uscate, crapata, descuamata si fragile. Datorita rolului sau echilibrant poate fi folosit si pentru tenul mixt, gras, acneic, sau cu probleme (eczeme, dermatite, pori deschisi, riduri).

Tonic pentru par, uleiul esential de patchouli poate fi folosit impotriva matretii sau pentru diferite afectiuni ale scalpului (dermatite seboreice, psoriazis, eczeme). Intareste radacina firelor de par 


Psihic si emotional

  • ajuta la tratarea depresiilor
  • dezvolta intuitia, imaginatia
  • stimuleaza activitatea intelectuala, 
  • ofera o explozie de energie, vitalitate, optimism
  • afrodiziac
  • euforic
  • in cantitate mica este stimulant, in cantitate mare, sedativ
  • are un efect puternic mai ales pentru persoanele care se simt detasate de sine
  • a devenit popular abia din 1960, datorita capacitatii sale de a instaura linistea, calmul si iubirea, ajutand in acelasi timp la clarificarea problemelor. 


Proprietati magice:

Uleiul esential de patchouli are proprietati de impamantare si ofera o puternica protectie parapsihologica. Poate fi folosit pentru a atrage prosperitatea si banii, dar si pentru purificare si regenerare. Imprastie negativitatea si aduce pacea in casa, intensifica simturile si va ajuta sa va manifestati dorintele si sa aveti succes. Patchouli mai este asociat cu dreptatea, norocul, pasiunea si scopul. (din cartea Combinarea uleiurilor esentiale pentru magie de Sandra Kynes, pag. 236)


Precautii

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina sau alaptare.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Vedeți detaliile complete