Ulei esential absolut de trandafir (Rosa centifolia) - diluat 5% in ulei de strugure - 10 ml
Cod produs: 242
Stoc: 6
40,00 Lei
Fara TVA: 33,61 Lei

Cantitate

Rosa centifolia, cunoscut si sub numele de trandafir marocan si rosa damascena, sau trandafirul bulgaresc, sunt doua specii diferite si principalele surse utilizate pentru obtinere a uleiului sau a absolutului de trandafir.

Trandafirul a fost unul dintre primele uleiuri esentiale care a fost distilat de catre celebrul medic Avicenna, cel are a inventat distilarea uleiurilor esentiale.

Trandafirul din specia rosa centifolia este cultivat mai ales in Egipt, Maroc sau in Franta. Din petalele sale, in functie de metoda de prelucrare folosita, se poate obtine ulei esential, daca se foloseste distilarea cu aburi sau absolut, in cazul distilarii cu solventi.

Petalele de trandafiri sunt acoperite cu solvent (eter, alcool, hexan), moleculele aromatice trec in solvent , acesta se evapora, iar amestecul rezultat are o consistenta solida, asa numitul “beton” Iin limba engleza -  comcrete). Aceasta masa solida, asemanatoare cerei, este formata din aproximativ 50% ceruri si alte materiale vegetale si 50% compusi aromatici, absolutul. In continuare, peste acest “beton” se pune alcool pur, in care moleculele parfumate se vor dizolva. Amestecul este fitrat si alcoolul va fi evaporat  usor printr-o instalatie speciala (vacuum). Lichidul rezultat, cu o consistenta usor vascoasa si foarte parfumata, poarta numele de absolut.

Datorita metodei obtinere dificile si a cantitatii mari de petale fe trandafiri necesare, costurile de productie si implicit pretul absolutului de trandafir este mare.

Proprietatile sedative, afrodiziace si bactericide ale absolutul de trandafiri rosa centifolia sunt  mai puternice decat cele ale absolutului obtinut din trandafirul bulgaresc (rosa damascena).

Denumire latina: Rosa Centifolia

Partea folosita a plantei: flori

Tara de origine: Maroc

Modalitatea de obtinere: extractie cu solventi

Nota parfum: mijloc

Se combina cu: salvie, benzoina, musetel, patchouli, santal, imortele, petitgrain, ylang ylang, geranium, neroli, lamaie, portocala, iasomie, bergamota, mandarina, vetiver. 

Proprietati: antiseptic, sedativ, afrodiziac, antidepresiv, stimulant, tonic, antiinflamator, antirid, astringent, cicatrizant, antihemoragic.

Contine: 5% ulei esential absolut pur si natural de trandafir diluat in ulei presat la rece de strugure. 


Cum puteti folosi uleiul esential absolut de trandafir diluat 5% in ulei de strugure:

Deoarece uleiul esential absolut de trandafir este deja diluat 5% in ulei de strugure, il puteti folosi ca atare, sau daca mirosul vi se pare prea puternic il mai puteti dilua cu un ulei presat la rece (migdale, caise, piercici, strugure, pecan, fistic, etc), sau mai puteti adauga 2-3 picaturi din alt ulei esential cu care acesta se poate combina.

Parfum terapeutic - se aplica 1-2 picaturi in locurile unde se simte cel mai puternic pulsul: la incheieturile mainilor si in lateralele gatului. O picatura de ulei esential absolut de trandafir in zona inimii, va ajuta sa primiti si sa oferiti iubirea si va echilibreaza emotiile.

Aplicare directa – in locul cremei de fata, seara la culcare, masati fata, gatul si zona decolteului cu 2-3 picaturi de uleiul esential absolut de trandafir.

Pentru imbogatirea produselor cosmetice, adaugati 5 picaturi de ulei esential absolut de trandafir diluat in strugure, in 5 ml de crema sau ser facial sau 1 picatura de ulei esential de esential de trandafir diluat, in cantitatea de crema folosita pentru o singura aplicare, pentru tenurile mature, ridate, devitalizare, inflamate sau acneice. 

Baie - la o cada plina se pot pune 10-15 picaturi de uleiul esential absolut de trandafir diluat in strugure. 

Ulei de masaj – folosit ca atare sau diluat intr-un alt ulei vegetal (fara miros), la care se mai pot adauga alte uleiuri esentiale. 


Sanatate:

- calmeaza crampele si durerile abdominale 

- regleaza ciclul menstrual

- amelioreaza simptomele specifice perioadei de menopauza si pre-menopauza

- datorita efecului afrodiziac este util in frigiditate si impotenta

- calmeaza durerile de cap

- in afectiunile aparatului respirator poate fi folosit in laringita, dureri de gat, bronsite, astm bronsic, amigdalita

- stimuleaza circulatia sangelui - util pentru vene varicoase si hemoroizi


Cosmetica si ingrijirea parului:

Uleiul esential absolut de trandafir este benefic pentru toate tipurile de ten, dar mai ales pentru cel sensibil, uscat, inflamat si imbatranit. Are efect tonic si stimuleaza regenerarea celulara, echilibreaza secretia de sebum si intinereste pielea. Hidrateaza si reduce roseata si inflamatiile pielii, micsoreaza capilarele si intareste peretii vaselor de sange. Curata porii si prin efectul sau astringent contribuie la vindecarea acneei. 

Ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si o protejeaza de actiunea nociva a razelor soarelui, prin actiunea sa antioxidanta. 

Grabeste vindecarea si catrizarea ranilor, taieturilor si a altor leziuni ale pielii si este util in tratarea eczemelor si a micozelor.

Utilizat intr-un sampon,masca sau lotiune tonica pentru par, uleiul esential absolut de trandafir stimuleaza circulatia sangelui de la nivelul scalpului, opreste caderea parului si ii grabeste regenerarea. 


Psihic si emotional:

Uleiul esential absolut de trandafir diluat in ulei de strrugure este un antidepresiv puternic si este util pentru tratarea problemelor mentale si emotionale, cum ar fi stresul, anxietatea, depresia, durerea si suferinta provocata de pierderea cuiva drag. Reda increderea in sine, optimismul si induce o stare de relaxare. 


Trateaza si schimbarile bruste de dispozitie si iritabilitatea, specifice perioadei de menopauza si depresia postnatala.


Precautii

Utilizat in cantitate mare, duce la pierderea puterii de concentrare, deoarece este un ulei profund relaxant.

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina (stimuleaza menstruatia) sau alaptare.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!