Ulei esential iasomie (Jasminum officinale) - diluat 5% - 10 ml
Cod produs: EO-11
Stoc: 10+
40,00 Lei
Fara TVA: 33,61 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Iasomia este un arbore peren mic si delicat nativ din China si India, cu flori mici si albe in forma de stea. Florile sunt culese pe timp de noapte, atunci cand parfumul lor este cel mai puternic. Uleiul esential de iasomie are un miros dulce si exotic, este un ulei scump deoarece obtinerea sa este mult mai elaborata decat pentru cele mai multe uleiuri.

Acest ulei esential calmeaza sistemul nervos, produce o senzatie de incredere si optimism si deasemenea restabileste nivelul de energie si vitalitate. 

Este foarte indicat in timpul nasterii deoarece reduce durerile dintre contractii.

Atat chinezii, cat si arabii si indienii foloseau iasomia ca afrodiziac deoarece se credea ca amelioreaza impotenta, frigiditate si ejacularea prematura datorita proprietatilor sale calmante. 

Iasomia a fost considerata o floare sfanta in India si de sute de ani este folosita in ghirlande pentru zei si zeite hinduse. Tot in India florile de iasomie sunt purtate de femei in par in ziua nuntii. Potrivit unui mit, zeul soare, Surya, a respins dragostea unei printese iar ea a fost atat de trista incat s-a sinucis. Din cenusa ei imprastiata a crescut iasomia Avand in vedere ca zeul soarelui ei a cauzat atat de multa durere, floarea de iasomie a inflorit si a lansat parfumul ei pe timp de noapte.


In cosmetica este utilizat pentru tenul uscat, gras sau sensibil deoarece creste elasticitatea pielii. Folosit regulat intr-un ulei de masaj reduce vergeturile si cicatricile.


Denumire latina:  Jasminum Officinale

Tara de origine:  India

Obtinut prin:  distilare cu aburi

Parte a plantei folosita: florile


Precautii: uleiul esential de iasomie stimuleaza menstruatia, de aceea nu se foloseste in timpul sarcinii. Este un ulei non-toxic, non-iritant si non-sensibilizant. Utilizat in cantitate mare, duce la pierderea puterii de concentrare, deoarece este un ulei profund relaxant.

Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.

Prezentare: 10 ml  

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare