Ulei esential de patrunjel - puritate 100% - 10ml
Cod produs: EO-69
Stoc: 10+
62,00 Lei
Fara TVA: 52,10 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Patrunjelul a fost cultivat pentru prima oara acum 2000 de ani si provine din regiunea mediteraneana a Europei si din Africa. Planta poate atinge inaltimi de maxim un metru, iar florile sale sunt galben-verzui. 

Theophrastus, considerat parintele botanicii, aprecia patrunjelul datorita beneficiilor sale asupra inimii. Galen, medic al Greciei antice, prescria patrunjelul impotriva retentiei de apa si a bolii somnului. Grecii antici considerau patrunjelul planta sacra si o foloseau nu doar pentru impodobirea invingatorilor dupa concursurile sportive, dar si pentru decorarea mormintelor. 

Romanii au fost primii care au folosit patrunjelul in alimentatie si pentru a indeparta mirosurile urate. 

Imparatul Charlemagne a ordonat cultivarea patrunjelului in gradinile sale, asigurandu-se astfel ca dispune, la fiecare masa, de acest condiment. 

Femeile persane, din zona mediteraneeana, foloseau frunzele de patrunjel pentru a calma durerile de san ale mamelor care alapteaza si pentru a le reduce lactatia.

Nicholas Culpeper, botanist din secolul XVII, recomanda patrunjelul pentru tratarea problemelor urinare si a edemelor.

Ceaiul de patrunjel a fost consumat in timpul Primului Razboi Mondial pentru tratarea problemelor de rinichi, cauzate de dizenterie.

Uleiul de patrunje este un puternic stimulent uterin, de aceea nu se foloseste in perioada de sarcina. 

In America Latina ceaiul era folosit pentru a usura nasterea, pentru eliminarea acidului uric si reglarea tensiunii sanguine.


Denumire latina: Petroselinum Crispum

Partea folosita a plantei: frunze si seminte

Tara de origine: Franta

Modalitatea de obtinere: distilare cu aburi

 

Patrunjelul este o sursa importanta de proteine, potasiu, calciu si vitamina C, deosebit de valoroasa in repararea structurii osoase, intarirea peretilor vaselor sanguine si mentinerea starii de sanatate a tesuturilor si a musculaturii. 

Semintele de patrunje au un continut de 3-6% ulei esential, in timp ce frunzele doar 0.25%. 

Uleiul esential de patrunjel se foloseste numai diluat, intr-un ulei presat la rece. 

Masat pe abdomen, contribuie la imbunatatirea digestiei.


Alte efecte ale uleiului esential:

- antianemic

- antibacterian si antifungic

- antiinflamator

- antioxidant

- antireumatic

- purifica sangele, vasodilatator

- diuretic puternic, elimina excesul de apa din tesuturi

- estrogenic

- expectorant

- scade febra

- stimuleaza functia hepatica

- indeparteaza insectele

- tonic al sistemului reproducator feminin (amenoree) si al sistemului circulator

- afectiuni urogenitale, uretrite, leucoree


In aromaterapie: calmeaza sistemul nervos si crizele de astm.


Precautii:

Se foloseste numai diluat, in cantitate mica. Este fototoxic, nu va expuneti la soare cel putin 24 de ore dupa ce ati folosit uleiul esential de patrunjel.

Contraindicat in sarcina, poate provoca avort spontan.

Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.

Prezentare: 10 ml

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!