Ulei esential de molid canadian - puritate 100% – 10 ml
Cod produs:
Stoc: 10+
45,00 Lei
Fara TVA: 37,82 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Molidul este o specie de arbori coniferi care pot avea o inaltimea de pana la 50 m si diametrul trunchiului pana la 1-1.5 m, cu coroana piramidal-conica, permanent verde, cu frunze aciforme de culoare verde inchis. Varsta exploatabilitatii se situeaza in jurul varstei de 90-110 ani. Mai este cunoscut si sub numele de brad canadian, deoarece creste din zona de coasta a Atlanticului pana in zona Pacificului, in nordul Statelor Unite ale Americii.

Padurile de molid acopera 22% din suprafata forestiera a Romaniei.


Denumirea latina: Tsuga canadensis

Tara de origine: Canada

Partea folosita a plantei: ace si ramuri

Obtinut prin: distilare cu aburi

Miros: puternic, proaspat, balsamic, lemnos

Nota de parfum: top spre mijloc


Proprietati terapeutice: antibacterian, antiinfectios, anticancer, antiinflamator, antispastic, antiviral, antiseptic, dezinfectant, expectorant si stimulant. Ea face minuni pentru afectiuni respiratorii, vindecarea rănilor, infecții virale, artrita, reumatism, și alte forme de dureri musculare.

Se combina cu: salvie, pin, cedru, lavanda, portocala, grapefruit, tamaie, bergamota si rozmarin.


Sanatate:

Ca ulei de masaj (5-7 picaturi de ulei de molid la 10 ml de ulei vegetal)

calmeaza durerile reumatice, musculare si artritice

imbunatateste circulatia sanguina deficitara

pentru masajul pieptului in raceala

hipertiroidie

stimueaza si intareste sistemul imunitar

regleaza activitatea glandelor suprarenele pentru a ajuta organismul sa faca fata situatie de “lupta sau fugi”

In afectiunile respiratorii, uleiul esential de molid usureaza respiratia bolnavilor de astm, in bronsite, calmeaza tusea, este expectorant, scade febra  si amelioreaza starea generala de slabiciune.

Uleiul esential de molid are un puternic efect antibacterian si antifungic, dovedit prin studii clinice ( Listeria, Staphylococcus aureus, Klebsiella oxytoca, Proteus vulgaris, Candida albicans, Aspergillus niger)

Amestecat cu alcool (10 picaturi la 10 ml de alcool):

pentru sauna

impotriva mirosului neplacut de transpiratie

parfum pentru improspatarea aerului (diluat cu apa si introdus intr-un recipient pentru stropit florile)

baie reumatica sau cand suferiti de raceala (10 ml la o cada plina).


Cosmetica 

Uleiul esential de molid este eficient in tratarea dermatitelor, acneei, eczemelor si psoriazisului.


Psihic si emotional:

  • atunci cand te simti singur, iti inveseleste sufletul
  • util in tratarea oboselii cronice, epuizarii nervoase
  • induce sentimente de pace, echilibru
  • indeparteaza blocajele, in asa fel incat sa ne putem exprima punctele de vedere


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt  pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C  si 40°C.


Precautii:

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Folositi numai diluat (maxim 10%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o  lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!