Ulei esential de mirt - puritate 100% - 10ml
Cod produs: ND91
Stoc: 10+
50,15 Lei 59,00 Lei
Fara TVA: 42,14 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Mirtul este un arbust mediteranean vesnic verde, cu flori frumos mirositoare, cunoscut inca din cele mai vechi timpuri pentru intrebuintarile sale terapeutice, dar si culinare. Din frunzele proaspete de mirt se extrage uleiul de mirt cu gust iute si miros aromat placut, iar fructele se consuma in stare proaspata sau se folosesc la prepararea unor bauturi, prin macerare in alcool.

Denumirea latina: Myrtus communis

Tara de origine: Spania

Partea plantei care se foloseste: frunze si ramurele

Obtinut prin: distilare cu aburi

Miros: aroma proaspata, usor camforata

Nota parfum: mijloc


Proprietati: anticataral, puternic antiseptic, astringent, carminativ, expectorant, febrifug, sedativ, sudorific.

Se combina cu: eucalipt, isop, bergamota, ylang-ylang, lemongrass, rozmarin, cimbru, uleiurile esentiale obtinute din mirodenii.


Sanatate:

  • recomandat pentru afectiunile respiratorii, astm, bronsita, atenueaza tusea iritanta, expectoranta (si la copii)
  • stimuleaza sistemul circulator si cel imunitar
  • daugat intr-un unguent baza este util in tratarea infectiilor bacteriale si fungice si pentru hemoroizi
  • intr-un ulei de masaj, reduce inflamatiile venelor varicoase
  • in dusuri intime, pentru tratarea infectiilor urinare, candidoza
  • pentru vindecarea dependentelor (droguri, adjuvant in cazul renuntarii la fumat)
  • dureri de cap, se poate pune cate o picatura la tample
  • echilibreaza activitatea hormonala la nivelul glandei tiroide (hipotiroidie) si a ovarelor


Adaugat in apa de baie sau in inhalatiile cu abur este util in tratamentul rinitei si sinuzitei. 


Psihic si emotional:

•    revigoreaza spiritual si deschide sufletul

•    reda credinta in divinitate

•    reconforteaza, calmeaza si inveseleste

•    ajuta sa avem mintea clara, atunci cand se simtim in ceata

•    potrivit pentru persoanele care sufera de insomnie


Cosmetica si ingrijirea parului:

Datorita proprietatilor astringente, este recomandat in ingrijirile cosmetice pentru ten gras, cu pori deschisi. Regenereaza pielea matura si este un tonic excelent pentru piele si par.

Bun remediu impotriva eczemelor si psoriazisului. 


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt  pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C  si 40°C.


Precautii:

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu este recomandat persoanelor care sufera de epilepsie.

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o  lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!