Ulei esential de ghimbir - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: ND45
Stoc: 10+
27,20 Lei 32,00 Lei
Fara TVA: 22,86 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Ghimbirul este originar din India, China, Java, Africa si Indiile de Vest. Planta creste pana la 1 metru inaltime, are flori mici, galbene, iar tulpina subterana (rizomul) are un continut mare de uleiuri esentiale. Rizomul are forma neregulata, contorsionata si noduroasa si poate atinge pana la 5-6 cm lungime. 

Inca din antichitate, ghimbirul era folosit ca si condiment la gatit, la conservarea carnii sau pentru tratarea unor probleme digestive.

Medicul grec, Dioscoride, recomanda radacina pentru a imbunatati digestia si ca antidot in otraviri.

In sec. XVI, Henry al VIII-lea recomanda radacina de ghimbir ca remediu impotriva ciumei.

In medicina orientala ghimbirul era inclus in aproape jumatate dintre retetele din plante.

In China, planta a fost folosita de mii de ani ca tonic general, remediu in raceli, tuse, febra, afectiuni digestive, congestii, inflamatii, calmarea durerilor, stimularea transpiratiei, incalzirea extremitatilor reci si stimularea inimii. Pescarii chinezi mestecau radacina de ghimbir pentru a preveni raul de mare. Tibetanii il foloseau pentru stimularea energiilor vitale ale persoanlor debile, letargice sau aflate in perioada de convalescenta. In Japonia, masajul cu ulei de ghimbir este tratamentul traditional pentru durerile coloarei vertebrale sau ale articulatiilor.

In medicina Ayurvedica, ghimbirul este folosit ca remediu pentru probleme cu ficatul, balonare, hemoroizi si anemie.

In Africa, ghimbirul este folosit pentru calmarea durerilor de cap si impotriva parazitilor intestinali (viermi).

In America Latina pentru greata, anti-vomitiv, ameteala, dureri musculare si junghiuri, congestii la nivelul pieptului, imbunatatirea circulatiei sangelui si indepartarea oboselii.

Ghimbirul este unul dintre remediile cele mai populare pentru indepartarea gretei de dimineata, in timpul sarcinii.

Radacina zdrobita poate fi aplicata pe gingii inflamate si dinti sau sub forma de comprese pentru inflamatii ale ochilor.

Se foloseste in parfumerie, ca aditiv si antioxidant, in alimentatie (condiment, la fabricarea berii de ghimbir).

Rizomul de ghimbir contine 1-3% ulei esential.


Moleculele aromatice de ghimbir trimit impulsuri creierului, imediat ce ating pielea, relaxand si detensionand musculatura. Terapeutii folosesc uleiul esential de ghimbir pentru frectionarea zonelor unde se acumuleaza tensiuni negative: tample, ceafa, incheieturi.


Denumirea latina: Zingiber officinale

Tara de origine: India

Partea folosita a plantei: radacina

Obtinut prin: distilare cu aburi

Miros: proaspat, usor fierbinte

Nota: top


Se combina cu: bergamota, tamaie, neroli, trandafir, lemn de santal si ylang-ylang.

Proprietati: analgezic, antireumatic, antiseptic, antispasmodic, digestiv, carminativ (calmeaza durerile abdominale si favorizeaza evacuarea gazelor intestinale), febrifug, stimulant, tonic.


Sanatate:

Ca ulei de masaj (5-7 picaturi de ulei de ghimbir la 10 ml de ulei vegetal):

  • stimuleaza circulatia sangelui, tonic cardiac
  • imbunatateste digestia
  • indeparteaza senzatia de greata, util mai ales pentru cei care sufera de "rau de calatorie"
  • reumatism, guta
  • artrita
  • incalzeste corpul
  • muschi obositi si durerosi
  • calmeaza crampele mensturale

Se umezeste o compresa de bumbac in 500 ml apa calda in care s-au adaugat 4 picaturi de ulei esential de ghimbir pentru calmarea durerilor (de cap, menstruale, guta).

In inhalatii, ajuta in:

  • sinuzita
  • raceala, gripa, guturai
  • faringita
  • dureri de cap
  • greata
  • astm bonsic, bronsita (in China este cunoscut ca antiasmatic de 3.000 de ani)


Psihic si emotional:

  • mobilizeaza puterea de luare a deciziilor
  • usureaza si lumineaza sufletul
  • ajuta la depasirea blocajelor personale
  • incalzeste si inspira
  • fortifica emotiile
  • alunga melancolia hibernala, fiind util in combaterea tulburarilor afective sezoniere


Cosmetica si ingrijirea parului:

Pentru tratamentul pielii grasa si impure, acest ulei are efect stimulant si antiseptic. Adaudat in creme de fata sau lotiuni de corp, acestea au efect de intinerire: hranesc epiderma, ii confera suplete si o revitalizeaza.

Intr-un sampon baza, uleiul esential de ghimbir este recomandat in alopecii (caderea parului), sau se pot prepara lotiuni tonice pentru revitalizarea si tonifierea parului. 

Atentionare: Trebuie evitat de persoanele cu tenul sensibil sau uscat. Folositi cel mult 3 picaturi in apa de baie (diluate in lapte, sare sau sampon baza)


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt  pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C  si 40°C.


Precautii:

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o  lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.



Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare