Ulei esential cimbru - puritate 100% - 10ml
Cod produs: EO-46
Stoc: 10+
25,00 Lei
Fara TVA: 21,01 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Cimbrul provine din zona Mediteranei, creste pana la maxim 0.5 m, are frunze mici si flori roz sau mov pal. Exista peste 100 de varietati de cimbru. Timusul este glanda dupa care a primit denumirea botanica (thimus), deoarece floarea de cimbru are forma glandei. 

Cimbrul este folosit din cele mai vechi timpuri de romani, greci si egipteni. Grecii foloseau cimbrul ca tonic al sistemului nervos si pentru stimularea simturilor. Era ars pentru indepartarea insectelor si pentru conservarea carnii. Soldatii romani adaugau cimbru in apa de baie pentru a avea putere si curaj. Plinius cel Batran, medic roman, folosea cimbrul pentru tratarea melancoliei si a epilepsiei.

Botanistii din Evul Mediu recomandau si ei cimbrul ca remediu pentru epilepsie, melancolie, cosmaruri, probleme urinare, boli de plamani, imbunatatirea digestiei, tuse, dureri musculare si junghiuri. Frunzele erau folosite pentru calmarea durerilor de dinti.

In timpul epidemiei de ciuma, care a devastat Europa (secolul XV-XVII), cimbrul a fot folosit ca germicid.Familiile nobile purtau asupra lor saculeti cu plante aromatice, printre care si cimbru, pentru a-i proteja in spatiile publice.   In timpul primului Razboi Mondial, thymolul, obtinut din cimbru, a fost folosit ca antiseptic pentru dezinfectarea ranilor si pentru purificarea aerului in spitale.


Din 100 kg de plante se obtin 200 g de ulei esential. Acesta este folosit frecvent in parfumerie, cosmetica, la prepararea lichiorurilor si ca aroma in mancare.


Denumirea latina: Thymus vulgaris

Partea folosita a plantei: intreaga planta

Obtinut prin: distilare cu aburi

Miros: proaspat, ierbos, puternic, picant

Tara de provenienta: Spania


Este unul dintre cele mai indicate uleiuri esentiale pentru prevenirea infectiilor si in convelescenta. Uleiul esential de cimbru face parte din categoria uleiurilor care au cele mai puternice proprietati antibiotice (alaturi de oregano, arbore de ceai, palmarosa, eucalipt, busuioc, niaouli, lavanda). Sfera sa de actiune este foarte larga: bacterii, virusuri, ciuperci si paraziti. De aceea poate fi utulizat in aproape toate tulburarile, cu atat mai mult cu cat are si efecte imunostimulatoare asupra globulelor albe.


Aplicatii externe:

Ca ulei de masaj (10 picaturi de ulei de cimbru la 20 ml de ulei vegetal)

•   pentru dureri musculare si articulare, incalzeste

•   calmeaza mancarimile

•   dermatoze, furuncule (unul din cele mai bune remedii)

•   calmeaza durerile reumatice

•   intensifica circulatia sanguina

•   indeparteaza celulita

•   diuretic, infectii urinare, candida

•   drenaj limfatic

•   regleaza pofta de mancare, tonic pt. digestie

•   stimuleaza ativitatea glandei tiroide

•   creste rezistenta fizica si psihica

•   intensifica transpiratia

•   afectiuni ale aparatului respirator – expectorant, bronhodilatator, calmeaza tusea

•   creste tensiunea


Uleiul esential de cimbru are proprietati echilibrante, excelent pentru cei care sufera de oboseala cronica, pe care ii calmeaza sau ii invioreaza, dupa necesitate.

    In amestec cu alcool (3-5 picaturi la 10 ml de alcool):

•    ca prim ajutor impotriva muscaturilor de insecte

•    adaugat la apa de clatire a gurii pentru toate tipurile de infectii ale cavitatii bucale sau gingii inflamate (2 picaturi la 250 ml apa)

•    gargara, in cazul durerilor in gat (2 picaturi la 250 ml apa)

•    pentru clatire in cazul caderii parului.


Uleiul esential de cimbru (combinat cu uleiuri esentiale de lamaie, dafin, lavanda sau ylang-ylang) se poate adauga intr-un sampon baza pentru par gras; impiedica formarea matretii si caderea parului.


Inhalatii:

•    sinuzita

•    astm


In aparatul de aromaterapie:

•    brosita, tuse, probleme respiratorii, sinuzite, 

•    va da curaj si dorinta de a actiona si relationa

•    protejeaza si energizeaza

•    stimuleaza vigoarea fizica si emotionala

•    benefic celor “detasati”, avand capacitatea de concentrare psihica


Aplicatii in cosmetica:

Diluat in ulei presat la rece, se foloseste

•    acnee

•    dermatite, eczeme

•    ten gras


Pentru a-i contrabalansa mirosul se foloseste in combinatie cu alte uleiuri esentiale, cum ar fi lavanda, bergamota, lamaia, pinul, piperul negru, eucalipt, geranium, rozmarin, maghiran, etc.


Precautii  - irita pielea foarte sensibila. Nu se utilizeaza in timpul sarcinii sau in cazurile de tensiune arteriala ridicata, Persoanele care sufera de epilepsie evita sa foloseasca acest ulei. Se utilizeaza numai diluat, in cantitati mici.

Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.

Prezentare: 10 ml / flacon din sticla bruna.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare