Ulei esential camfor alb (China) - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: EO-57
Stoc: 10+
17,00 Lei
Fara TVA: 14,29 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Uleiul esential de camfor este extras din coaja si radacinile arborelui Cinnamomum Camphora (cunoscut si sub denumirea de Laurus camphora). Originar din Formosa (Taiwan), arborele poate atinge inaltimi de 35 de metri, frunzele sale verzi sunt lucioase, iar florile galbene. Arborele de camfor este adeseori asociat cu arborele de scortisor sau cu cel de cassia. Pentru a se putea extrage uleiul esential, arborele trebuie sa aiba cel putin 50 de ani.

In medicina traditionala chineza, camforul este folosit de 2.000 de ani. Din lemn de camfor, foarte rezistent si parfumat, chinezii isi construiau navele, dar si templele. Odinioara pretul camforului era similar cu cel al aurului.

In Persia camforul a fost folosit ca remediu impotriva ciumei. In Iran se foloseste si acum la imbalsamare.

Medicina ayurvedica foloseste planta impotriva durerilor de cap, a infectiilor si in cazul intepaturilor de insecte sau a muscaturilor de sarpe.

Mirosul puternic al camforului il recomanda pentru indepartarea insectelor, de aceea este indicat sa-l folosim in dulapul cu lenjerie / haine.

Obtinere:

In urma distilarii cu aburi a lemnului de camfor, se obtin 3 fractii: prima este alba, urmatoarea galbena, iar a 3-a este maro. Numai fractiunea alba, clara, cu miros placut, este cea care se foloseste in aromaterapie. Fractiile galbena si maro sunt toxice si carcinogenice (formeaza tumori canceroase).



Denumire latina:  Cinnamomum Camphora

Partea folosita a plantei:  coaja si radacini

Tara de origine: China

Modalitatea de obtinere: distilare cu aburi

 

Proprietati terapeutice:

- foarte bun in inhalatii pentru diferite afectiuni respiratorii (plamani), dar are si capacitatea de a inlatura apatia, de a inlatura depresia si de a calma sistemul nervos. 

- analgezic, antiinflamator, antiseptic

- cardiac, scade tensiune arteriala

- diuretic

- scade febra prin efectul sau sudorific

- stimuleaza digestia, are efect laxativ


Utilizare:

- depresie

- acnee

- inflamatii 

- calmeaza durerile artitice, musculare, articulare, reumatice; entorse

- calmeaza tusea

- raceala, gripa - boli infectioase.

 

Uleiul esential de camfor este un ulei echilibrant, poate fi sedativ (calmant) al sistemului nervos, dar inlatura si apatia. Este un ulei care incalzeste si reduce inflamatiile.

In lampa de aromaterapie sau in aromadifuzoare, vaporii de camfor au un efect minunat asupra inimii, curata plamanii, ururand respiratia si intensifica circulatia sangelui. Calmeaza sistemul nervos si ajuta organismul sa se refaca in perioada de convalescenta.

Se pot aplica comprese reci, mai ales in entorse si vanatai.


In cosmetica, o picatura de ulei esential adaugata intr-o crema are:

- efect antiinflamator in cazul acneei

- reduce roseata in cazul arsurilor

- vindeca pielea crapata si inflamata a mainilor


Precautii:

Uleiul esential de camfor este un ulei puternic, de aceea se foloseste in dilutii mici. Nu se foloseste in perioada de sarcina si alaptare. Persoanele care sufera de astm sau epilepsie nu vor folosi acest ulei.

Uleiul esential de camfor se combina in general cu orice ulei esential, dar mai ales cu: busuioc, cajeput, musetel, lavanda si melisa.


Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!