Ulei virgin de acai – 10 ml
Cod produs: ND73
Stoc: 1
22,00 Lei
Fara TVA: 18,49 Lei

Cantitate

Fructele de acai au un continut nutritional cu adevarat uimitor, reprezentat printr-o combinatie de acizi grasi omega-3, omega-6 si omega 9, care sustin structura celulara, fitosteroli, vitamine, cum ar fi B1, B2, B3, E si C, minerale, precum fosfor, calciu si potasiu si 19 tipuri de aminoacizi esentiali. Si, de asemenea, fructele de acai sunt bogate in procianidine (care se gasesc si in samburii de struguri) si polifenoli, care sunt puternici antioxidanti. 

Nu este un secret - vitamina C este esentiala intinerirea si revitalizarea pielii. Cercetarile au aratat ca fructele de acai au un continut de 10-30 ori mai mare de procianidine comparativ cu cel din vinul rosu. Studiile au aratat, de asemenea, ca fenolii din uleiul de acai pot ajuta la protejarea pielii, dar si la distrugerea celulelor canceroase.


Proprietati:

- puternic hidratant

- emolient natural

- reface elasticitate pielii

- efect antioxidant putenic 

- antiinflamator 

- antibacterian

- protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi

- se absoarbe repede in piele

- are o aroma dulce, fructata

- bogat in acizi grasi esentiali


Utilizare:

Acest ulei uimitor, poate fi folosit direct pe piele sau poate fi adaugat in diferite produse de ingrijire, cu efect anti-imbatranire cum ar fi in crème de fata sau de corp, in lotiuni demachiante, scrub-uri exfoliante, lapte de corp, uleiuri de masaj, masti sau balsamuri pentru par, sau in sampoane

Poate fi folosit singur sau in combinatie cu alte uleiuri vegetale si ca baza pentru uleiurile esentiale, putand inlocui crema de zi sau pe cea de noapte. 

Recomandat pentru piele matura, uscata, crapata, dar si pentru tratarea acneei, eczemelor, psoriazisului, sau a altor probleme ale pielii.

In combinatie cu uleiurile esentiale specifice, uleiul de acai poate fi folosit pentru slabire si detoxifiere, datorita efectului sau de drenaj limfatic si anticelulitic.

Uleiul de acai este deosebit de util pentru ingrijirea parului deteriorat, il hraneste si il protejeaza impotriva radiatiilor UV, protejeaza cuticula si impiedica despicarea firului. Il putei folosi ca masca aplicata pe par si lasata sa actioneze minim 30 de minute, sau il putei adauga in samponul dumneavoastra preferat.

Datorita efectului antiinflamator, este util pentru tratarea durerilor musculare si a umflaturilor, edemelor.


Denumire latina:  Euterpe oleracea

Metoda de obtinere: presare la rece

Partea folosita: fructe, din cultura salbatica

Tara de origine: Brazilia


Istoric

Fructele de acai mici, rotunde, cu un diametru de aproximativ 1 cm, au culoare negru-violet, si sunt foarte asemanatoare ca aspect cu bobul de strugure, dar mai mic si cu mai putin pulpa.  

Palmierii Acai cresc in padurile tropicale din America de Sud, in bazinul Amazonului, deoarece prefera zonele umede, mlastinoase. Pot ajunge pana la inaltimi de 25 de metri, iar fructele se formeaza sub forma unor ciorchini uriasi care au intre 500 si 900 de boabe.

Populatia indigena din padurea amazoniana consuma fructe de acai de sute de ani, acestea reprezentand chiar si 80% din dieta lor. Datorita popularitatii sale in crestere, comertul cu fructe de acai a devenit principala sursa de venit pentru multe familii din Brazilia. 

Uleiul extras din boabele de acai este scump, nu numai datorita popularitatii sale, ci si datorita faptului ca fructele au un continut de doar 1% ulei.


Acest produs este destinat numai pentru uz cosmetic.


Avertisment: Evitati contactul cu ochii, nu ingerati. In cazul contactului cu ochii, spalati bine cu apa, consultati medicul daca iritatia persista. A nu se lasa la indemâna copiilor.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare