Ulei vegetal de ovaz - 10 ml
Cod produs: 2874
Stoc: 3
19,00 Lei
Fara TVA: 15,97 Lei

Cantitate

Foarte bogat in ceramide si fitosteroli, acest ulei vegetal este ideal pentru pielea sensibila si delicata, avand o compatibilitate cutanata excelenta. Poate fi folosit ca atare sau introdus in compozitia unor formule hidratante si anti-imbatranire. Atingerea sa fina si aroma dulce de cereale calmeaza si echilibreaza pielea si ii ofera o protectie deosebita. 


Date tehnice

Metoda de obtinere: extractie cu alcool etilic (de origine vegetala), urmata de evaporarea  alcoolului si purificarea prin procedee fizice (degomare pentru eliminarea amidonului si microfiltrare pentru obtinerea unui ulei foarte pur) 

Partea folosita a plantei: semintele 

Denumire botanica: Avena sativa

Familie botanica: Poaceae

Produs recomandat ca ingredient cosmetic

Calitate: 100% pur si natural, de calitate cosmetica si alimentara 

Tara de origine: Suedia

Cultura: ecologica, conventionala

Denumire INCI: ulei din seminte de Avena sativa 

Proprietati organoleptice

- Aspect: lichid uleios fluid

- Coloare: ambra

- Miros: caracteristic de ovaz, placut

- Consistenta: placuta si penetranta, usor absorbit de piele 

Densitate: 0.92

Indice de saponificare: 185 - 200

Compozitie

Compozitie de acizi grasi – conform analizei de cromatografie in faza gazoasa:

Acizi grasi esentiali polinesaturati: vitamina F: acid linoleic (omega-6) (38.17%-38.49%), acid alfa-linoleic (omega-3) (1.19 %-1.26 %)

Acizi grasi mononesaturati: acid oleic (omega 9) (42.01%-42.95%)

Acizi grasi saturati: acid palmitic (15.08 %-15.19 %)

Alti constituienti activi:

Tocoferoli si  tocotrienoli (vitamina E): antioxidanti naturali puternici care combat actiunea daunatoarea a radicalilor liberi, a razelor ultraviolete, etc, asupra celulelor pielii. 

Ceramide: sunt compusi lipidici polari care exista in stare naturala in structura pielii si realizeaza un film hidrolipidic protector impotriva deshidratarii cutanate. In plus, ceramidele au efect inhibitor asupra enzimelor (elastaza si colageneaza) care provoaca degradarea colagenului si a elastinei, luptand astfel impotriva imbatranirii premature, previn formarea ridurilor si mentin pielea ferma si elastica. 

Fosfolipide: la fel ca si ceramidele si acesti compusi lipidici polari exista in mod natural in structura pielii si formeaza o bariera hidrolipidica care ii mentine nivelul optim de hidratare 

Steroli: sunt lipide neutre, naturale, prezente in piele, cu rol de mentinere a nivelului optim de hidratare. Anumiti steroli, cum este delta-5-avenasterol, au si proprietati antioxidante. 

Avenacine : saponine naturale cu efect antifungic.

Avenantramide : compusi fenolici antioxidanti, antiinflamatori si antipruritic (calmeaza mancarimile). 

Esteri ai acidului ferulic si cafeic: derivati fenolici cu proprietati antioxidante puternice 


Conditii de conservare

Ulei vegetal sensibil. A se pastra la rece, ferit de caldura si lumina. 


Proprietatile uleiului de ovaz pentru uz cosmetic:  

- hraneste, repara si reface structura epidermei, datorita acizilor grasi esentiali de omega-6

- bogat in ceramide si fosfolipide, cu structura foarte apropiata de cea a lipidelor naturale ale pielii, patrunde usor in epiderma 

- intareste bariera hidrolipidica si protejeaza pielea impotriva deshidratarii 

- foarte emolient, reda fermitatea, elasticitatea si luminozitatea 

- lupta impotriva imbatranirii cutanate, datorita compozitiei sale bogate in compusi antioxidanti 

- delicat si regenerant, acest ulei este perfect pentru pielea sensibila 


Recomandat pentru piele: 

delicata, sensibila

matura, devitalizata

uscata si foarte uscata

cu tendinta atopica 

predispusa la iritatii 

afectata de expunerea la soare


Sugestii de utilizare:

Uleiul de ovaz poate fi folosit ca atare, direct pe piele sau introdus in diferite preparate cosmetice, cum ar fi:

- crema sau lapte nutritiv pentru fata sau pentru corp

- serumuri pentru ten tanar sau matur, cu efect antioxidant

- uleiuri sau creme pentru ten sensibil, delicat in amestec cu alte uleiuri vegetale, in uleiuri de masaj


Proprietatile uleiului de ovaz pentru ingrijirea parului:  

- hraneste parul uscat

- datorita ceramidelor din compozitie reface cuticula firului de par, disciplineaza parul si ii confera un aspect matasos

- intareste si reda stralucire parului tern

- protejeaza culoarea parului vopsit, datorita antioxidantilor din compozitie

- hraneste scalpul uscat si sensibil


Recomandat pentru par: 

- uscat, tern, lipsit de stralucire

- repara varfurile despicate si casante 

- vopsit 

- scalp sensibil, iritat, calmeaza mancarimile


Sugestii de utilizare

Uleiul de ovaz poate fi adaugat in produsele cosmetice pentru ingrijirea parului, cum ar fi:

- sampon nutritiv

- creme capilare fara clatire (leave-in)

- balsam pentru par

- masca pentru par

- balsam hranitor pentru parul rebel

- ser reparator pentru varfuri despicate

- ulei pentru scalp


Interesant de stiut:

Ovazul este o planta anuala originara din Asia, cultura sa fiind ulterior, rapid raspandita mai ales in nordul Europei, deoarece este o planta putin pretentioasa - creste in soluri mai putin fertile, suporta temperaturi scazute si umezeala. Ovazul a trezit rapid un interes major datorita valorilor sale nutritionale si dietetice exceptionale, dar a fost folosit, pentru mult timp, mai ales pentru hrana animalelor, mai ales in nordul Europei unde solul si clima prea rece nu era favorabila cultivarii graului.


Ovazul folosit pentru obtinerea acestui ulei este cultivat in Suedia, fara a se fi folosit pesticide. Inainte de extractia uleiului, este necesara tratarea termica a boabelor pentru dezactivarea lipazelor – enzime care altfel ar duce la degradarea uleiului. 

Boabele de ovaz sunt apoi supuse extractiei cu etanol (obtinut din pin finlandez), obtinandu-se un extract lipidic concentrat, care este apoi purificat pentru eliminarea amidonului si a cerurilor. 

Aceasta metoda speciala de extractie permite obtinerea unui ulei vegetal foarte bogat in steroli, tocotrienoli si tocoferoli (vitamina E), dar in egal amasura si in ceramide si fosfolipide

Acesti compusi, similari lipidelor pielii, ii confera uleiului de ovaz o compatibilitate cutanata excelenta si proprietati calmante si restructurante optime.

Ele contribuie la regenerarea filmului hidrolipidic cutanat, permitand deasemenea mentinerea unei bune hidratari.

Uleiul de ovaz este in mod traditional folosit pentru piele sensibila si iritata. Bogat in antioxidanti, are efect antitid si previne aparitia semnelor de imbatranire a pielii.

Reteta ulei cu efect antiimbatranire

Ulei vegetal ovaz
5 ml
Adauga produs in cos
Ulei extravirgin de cirese BIO
5 ml
Adauga produs in cos
Ulei esential lemn de trandafir
2 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential geranium
2 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential tamaie africana
2 picaturi
Adauga produs in cos
Recipent albastru cu pipeta 10 ml
1 bucata
Adauga produs in cos

Preparare

Puneti in sticla 5 ml de ulei de ovaz si apoi adaugati uleiurile esentiale. Completati sticla cu uleiul de cirese si puneti capacul. Rulati sticla intre palme si lipiti o eticheta cu denumirea produsului. Folositi uleiul dupa 24 de ore de la preparare. 

Sugestie de utilizare: aplicati cateva picaturi pe fata curata, demachiata, pe gat si in zona decolteului, dimineata si/sau seara.

Pastrat bine inchis si ferit de caldura si actiunea directa a razelor soarelui, preparatul este valabil 6 luni.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!