Ulei extravirgin din samburi de curmale BIO – 10 ml 5 2

Ulei extravirgin din samburi de curmale BIO – 10 ml

Cod produs: 1840
Stoc: indisponibil
15,00 Lei
Fara TVA: 12,61 Lei

Cantitate

Acest ulei vegetal uimeste prin consistenta lui, matasoasa si uscata, foarte apreciata in tratamentele cosmetice faciale si corporale. Hraneste, hidrateaza si catifeleaza pielea, fara a lasa o pelicula grasa. Proprietatile sale revitalizante sunt apreciate pentru prepararea tratamentelor cosmetice pentru pielea uscata, dar si pentru cea mixta.

Curmalul de desert este cultivat de mii de ani in zonele cu conditii climatice extreme din Africa tropicala, datorita capacitatii sale de adaptare, rezistentei sale si regenerarii usoare. Frunzele sunt consumate ca legume, iar fructele, foarte apreciate mai ales de copii, sunt utilizate in medicina traditionala pentru proprietatile lor antivirale, antimicrobiene, cardioprotectoare, antiinflamatoare si multe altele.


Denumire botanica: Balanites roxburghii

Familia botanica: Zygophyllaceae

Tara de origine: Burkina Faso

Calitate: 100% pur si natural, ulei extravirgin, obtinut prin prima presa, fara tratament chimic, de uz cosmetic

Metoda de extractie: presarea la rece a samburilor

Cultura: biologica si salbatica. BIO certificat Ecocert Greenlife, disponibil la:  http://cosmetiques.ecocert.com

Potential oxidativ: putin sensibil

Proprietati organoleptice:

- Aspect: lichid uleios fluid

- Culoare: galben pal

- Miros: foarte discret 

- Consistenta: ulei uscat, foarte usor absorbit de piele 

Densitate: 0.93

Indice de saponificare: 171-175


Compozitie de acizi grasi – conform analizei de cromatografie in faza gazoasa:

Acizi grasi esentiali polinesaturati sau vitamina F: acid linoleic (omega 6) (43.86%)

Acizi grasi mononesaturati: acid oleic (omega 9) (30.13%)

Acizi grasi saturati: acid palmitic (14.33%)


Alti constituienti activi (0.4 %):

Fitosteroli: cu rol in mentinerea elasticitatii pielii

Vitamina E: antioxidant natural, protejeaza impotriva imbatranirii 

Vitamina A (5.7 mg/100g): lupta impotriva radicalilor liberi, protejeaza tesuturile impotriva deteriorarii si este puternic fotoprotector (impotriva radiatiilor ultraviolete)

Vitamina C: antioxidant, stimuleaza sinteza de colagen

Saruri minerale de: potasiu, calciu, cupru, zinc, fier, sodiu


Conditii de depozitare: Ulei vegetal stabil la oxidare. A se pastra la loc uscat, bine inchis si ferit de lumina.


Proprietatile uleiului vegetal organic de curmale pentru uz cosmetic:  

  • ulei foarte uscat la atingere, nu lasa film gras
  • hraneste si catifeleaza pielea, asigurandu-I o hidratare optima
  • emolient, antirid
  • regenerant si restructurant
  • bogat in antioxidanti, acest ulei lupta impotriva agresiunilor de mediu si a radicalilor liberi


Recomandari 

  • piele uscata 
  • piele foarte uscata
  • piele normala
  • piele matura, ridata, deteriorata
  • piele mixta (combinata)
  • piele aspra cu tendinta de descuamare
  • piele rugoasa, aspra pe maini, picioare, corp
  • piele devitalizata, obosita
  • piele predispusa la acnee, cu imperfectiuni
  • pielea sensibila si fragila din zona gatului, a decolteului si pentru conturul ochilor
  • piele iritata, inflamata


Sugestii de utilizare:

Folositi uleiul vegetal organic de curmale in preparatele voastre cosmetice, ca atare, direct pe piele sau in combinatie cu alte uleiuri vegetale si uleiuri esentiale. Adaugati o picatura de ulei de curmale bio in doza zilnica de crema, folosita pentru o singura aplicare.

  • uleiuri si lotiuni pentru piele deshidratata
  • creme si lapte pentru fata si corp
  • creme, lotiuni fluide pentru hidratarea (straturilor superioare ale epidermei) tenului mixt sau gras, predispus la imperfectiuni 
  • uleiuri si creme pentru ingrijirea oricarui tip de ten (de la cel uscat pana la cel predispus la formarea acneei)
  • balsamuri, creme pentru ingrijirea zonelor foarte uscate (coate, genunchi)
  • masti faciale regenerante si pentru ten obosit
  • lotiuni pentru corp
  • pentru echilibrarea secretiei de sebum in cazul tenului gras sau mixt se poate combina cu uleiuri esentiale de bergamota, rozmarin, lavanda
  • pentru pielea cu probleme (imperfectiuni, acnee) se poate combina cu uleiurile esentiale de palmarosa, arbore de ceai, manuka, etc.
  • pentru piele uscata si deshidratata il puteti combina cu uleiul esential de trandafir, lemn de trandafir, ylang-ylang, geranium, iasomie, patchouli si cu uleiurile vegetale de pracaxi, marula, ovaz, primula, macadamia, prune, cirese, etc
  • pentru o actiune regeneranta mai puternica, cu efect antirid, il puteti combina cu uleiuri vegetale de pracaxi, jojoba, cirese, andiroba, primula de seara si cu uleiurile esentiale de tamaie, trandafir, turmeric, chimen dulce, lemn de trandafir, etc.


Uleiul extravirgin de curmale BIO pentru sanatate

Acest ulei vegetal este recunoscut pentru proprietatile sale: 

  • studiile stiintifice au demonstrat proprietatile antimicrobiene impotriva infectiilor Gram pozitiv, Gram negativ si candida, dar si antivirale impotriva virusului herpes simplex responsabil pentru faimosul "herpes labial"
  • fitosterolii continuti in acest ulei sunt cunoscuti pentru aciunea lor calmanta asupra durerilor articulare sau reumatice


Recomandari

  • infectie cu virusul herpetic herpes simplex, herpes. Se pot prepara sub forma de roll-on preparate pentru zonele delicate. 
  • micoze si diferite infectii cutanate 
  • ca ingredient in uleiurile de masaj pentru calmarea durerilor (artrite, artroze, reumatism)
  • pentru o actiune calmanta se poate combina cu uleiuri esentiale de lavanda, ienupar, eucalipt, musetel german, wintergreen
  • pentru o actiune purifianta se poate combina cu uleiuri esentiale de arbore de ceai, cimbru, oregano, cuisoare


Proprietatile uleiului vegetal organic de curmale pentru ingrijirea parului:  

  • hidrateaza si hraneste parul 
  • reface cuticula firelor de par si repara varfurile despicate, uscate si fragile


Recomandari

  • par uscat, deteriorat
  • par cret, ondulat
  • par fragil, casant, agresat  ca urmare a vopsirii, decolorarii sau expunerii repetate la soare


Sugestii de utilizare:

  • preparati serumuri uleioase pentru ingrijirea parului expus la conditii de mediu extreme 
  • adaugati in sampoane si balsamuri nutritive pentru par uscat si fragil, deteriorat, vopsit sau decolorat
  • in masti pentru hranirea, hidratarea si protejarea parului poate fi combinat cu uleiurile vegetale de yangu, ricin, macadamia, pracaxi, marula, cirese si uleiurile esentiale de lemn de trandafir, ylang-ylang, patchouli, etc.


PRODUS DE EXCEPTIE

Aroma-Zone se straduieste sa va ofere produse de cea mai buna calitate posibila, fie in ceea ce priveste compozitia, concentratia lor in ingrediente active, mirosul, tipul lor de cultura, originea geografica, modul de obtinere, calitatea procesului de productie, dar si calitatea producatorului, care trebuie sa fie remarcabila din punct de vedere etic, iar materia prima sa fie folosita printr-o abordare de dezvoltare durabila. Aroma-Zone cauta produse rare si uneori chiar exclusiviste, contactand furnizori din intreaga lume si cumparand direct de la producatori. Datorita acestei activitati asidue si constante, ei asigura partenerilor si preturi avantajoase. Pentru toate aceste produse Aroma-Zone a creat o eticheta de „produs de exceptie”. 


Uleiul vegetal organic din samburi de curmale este un ulei rar, cu proprietati exceptionale datorita bogatiei sale in ingrediente active si este foarte apreciat in Burkina Faso.

Curmalul de desert creste la marginile desertului Sahel, in zone semiaride. Pentru colectarea fructelor mature, asociatia din Burkina Faso apeleaza la populatiile indigene care traiesc in inima teritoriilor naturale ale palmierilor de desert.


Metoda traditionala folosita pentru obtinerea uleiului este prin presarea la rece

Femeile sunt cele care, prin frecarea cu apa a curmalelor, indeparteaza samburii. Pulpa fructelor este folosita ca hrana pentru animale, iar samburii sunt uscati la soare si apoi sortati manual. Recent, asociatia a dezvoltat producerea uleiului chiar in locul de prelucrarea a materiei prime, dotand lucratorii cu o presa si instruindu-i pentru a obtine un ulei de foarte buna calitate. 


Materia prima folosita la obtinerea uleiului provine din comertul echitabil

Cand familiile au strans suficient de multe curmale pentru a umple un camion, coordonatorii locali, instruiti de asociatie, organizeaza colectarea acestora in saci. Fiecare sac este cantarit și platit familiei. In acest fel palmierul de desert ofera locuri de munca si venituri comunitatilor locale care traiesc in insula de verdeata aflata in aceasta regiune arida si secetoasa. 


Dezvoltare durabila

Asociatia are in vedere si dezvoltarea pepinierelor de palmieri de desert pentru a replanta arborii, ca zid de protectie impotriva desertificarii si pentru a compensa colectarea samburilor din mediul lor natural. Localnicii sunt instruiti sa aiba grija de pepinierele din regiune, cu respectarea principiilor agriculturii ecologice. Doua dintre aceste pepiniere sunt asociate cu scolile din zona, avand rol educational. 


Un ulei vegetal cu proprietati rare

Cunoscut pentru proprietatile emoliente, regenerante si hranitoare, uleiul de curmale este folosit atat ca ingredient in preparatele cosmetice pentru hidratarea si repararea pielii uscate, cat si pentru ingrijirea parului uscat si fragil. Consistenta sa lejera si usor penetranta il recomanda si pentru protejarea si ingrijirea pielii mixte.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!