Ulei extravirgin de yangu – 10 ml
Cod produs: 1427
Stoc: 4
22,00 Lei
Fara TVA: 18,49 Lei

Cantitate

Uleiul extravigin de yangu este un ulei non-gras, echilibrant al secretiei de sebum si unul dintre putinele uleiuri vegetale recomandate pentru tenul gras si combinat (mixt). Este, deasemenea, un ulei excelent pentru disciplinarea parului cret, afro sau ondulat.


Metoda de obtinere: presare la rece (prima presa) 

Partea folosita a plantei: semintele 

Denumire botanica: Calodendrum capense

Familie botanica: Rutaceae

Calitate: 100% pur si natural, obtinut prin prima presa, extravirgin, fara a fi supus nici unui tratament chimic, pentru uz cosmetic

Tara de origine: Africa de Sud

Cultura: conventionala

Proprietati organoleptice

- Aspect: lichid uleios limpede

- Coloare: galben auriu deschis 

- Miros: delicat de migdale amare

- Consistenta: uscata, nu lasa pe piele o pelicula grasa  

Densitate: 0.91-0.93

Indice de saponificare: 186-198

Compozitie

Compozitie de acizi grasi – conform analizei de cromatografie in faza gazoasa:

Acizi grasi esentiali polinesaturati sau vitamina F: acid linoleic (omega-6) (35.25%-35,80%)

Acizi grasi mononesaturati: acid oleic (omega-9) (42,63%-42.72%)

Acizi grasi saturati: acid palmitic (18,61%-19.87%), acid stearic (1,78%-1.83%)


Acidul linoleic este un acid gras polinesaturat care aparține familiei omega-6. Deoarece acest acid gras nu este sintetizat de organism, se spune despre el ca este un acid gras „esential”. Deficitul de omega-6 poate duce la uscarea severa a pielii si la predispozitia de a dezvolta alergii. La nivel cutanat, acest acid gras intra in compozitia ceramidelor. Participa la reconstituirea lipidelor epidermice si creaza punti de legatura intre celule. Acidul linoleic are calitati nutritive si protejeaza pielea impotriva deshidratarii. 


Conditii de conservare

Ulei vegetal sensibil la oxidare. A se pastra intr-un mediu rece (< 20°C), inchis, ferit de caldura si lumina. 


Proprietatile uleiului de yangu pentru ingrijirea pielii:  

  • regleaza secretia de sebum si are efect matifiant
  • protejeaza pielea impotriva razelor ultraviolete (UVA/UVB)
  • patrunde foarte usor in piele si nu lasa o pelicula grasa
  • hranitor si echilibrant


Recomandat pentru:

  • piele mixta si grasa
  • piele cu probleme (acnee, cosuri)


Sugestii de utilizare:

Uleiul de yangu poate fi folosit ca atare, direct pe piele sau introdus in diferite preparate cosmetice, cum ar fi:

  • crema fluida pentru piele mixta
  • crema sau lotiune cu efect matifiant si echilibrant
  • uleiuri de masaj facial sau corporal pentru piele grasa, cu probleme
  • masti faciale pentru ten gras, acnee - combinat cu alte uleiuri vegetale (macadamia, pracaxi, caise, cirese), argila si uleiuri esentiale (manuka, genanium, palmarosa, arbore de ceai, lavanda, chiparos albastru, musetel albastru, elemi)  


Proprietatile uleiului de yangu pentru ingrijirea capilara:  

  • hraneste si protejeaza parul impotriva deteriorarii, ruperii
  • protejeaza culoarea parului vopsit expus la actiunea prelungita a razelor soarelui
  • reda parului aspectul sanatos 
  • hraneste si disciplineaza parul cret, ondulat, afro


Sugestii de utilizare:

Uleiul extravirgin de yangu, singur sau in combinatie cu uleiuri esentiale, poate fi folosit in:

  • uleiuri si masti pentru par
  • adaugat in sampoane si balsamuri 
  • adaugati cateva picaturi in vopseaua pentru par 


Pentru disciplinarea parului rebel, cret, aplicati cateva picaturi de ulei de yangu pe parul umed, proaspat spalat, intinzandu-l pe toata lungimea firelor de par. Pentru a nu folosi o cantitate mare de ulei, va sugeram sa puneti in palam 5-6 picaturi, frecati bine palmele intre ele si apoi aplicati uleiul pe par.

Reteta ulei (ser) pentru protejarea parului

Ulei extravigin de yangu
10 ml
Adauga produs in cos
Ulei extravigin de marula
10 ml
Adauga produs in cos
Ulei fractionat de cocos
10 ml
Adauga produs in cos
Ulei esential lemn de trandafir
6 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential santal amyris
4 picaturi
Adauga produs in cos

Combinati cele 3 uleiuri exotice intr-o sticla inchisa la culoare si apoi adaugati uleiurile esentiale. Agitati bine preparatul si lasati-l in repaus 24 de ore. Folositi-l pentru a va hrani si disciplina parul, dupa ce va spalati si va stergeti bine cu prosopul. Incalziti intre palme cateva picaturi de ulei si apoi repartizati-l uniform pe toata lungimea si la varfuri. 

In conditii optime de depozitare (ferit de temperaturi extreme, lumina si umezeala) preparatul este valabil 6 luni.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!