Ulei extravirgin primula de seara BIO – 10 ml
Cod produs: 1161
Stoc: 4
15,00 Lei
Fara TVA: 12,61 Lei

Cantitate

Uleiul vegetal de primula are proprietati restructurante si anti-imbatranire excelente, de aceea este recomandat pentru restabilirea aspectului neted al epidermei. Intarzia aparitia imbatranirii premature, hidrateaza si revitalizeaza pielea.


Denumire botanica: Oenothera biennis

Familia botanica: Onagraceae

Tara de origine: China

Calitate: 100% pur si natural, ulei extravirgin, obtinut prin prima presa, fara tratament chimic, de uz cosmetic si alimentar

Metoda de extractie: presarea la rece a semintelor

Cultura: BIO cosmetic, certificat Ecocert Greenlife disponibil pe site http://cosmetiques.ecocert.com

Potential oxidativ: foarte sensibil

Proprietati organoleptice:

- Aspect: lichid uleios, consistent, vascos

- Culoare:  galben spre galben-verzui

- Miros: dulce si agreabil 

- Consistenta: ulei penetrant, usor absorbit de piele 

Densitate: 0.91-0.93

Indice de saponificare: 175-196

Compozitie de acizi grasi – conform analizei de cromatografie in faza gazoasa:

Acizi grasi esentiali polinesaturati sau vitamina F: acid linoleic (omega 6) (74.42%), acid gama-linoleic*  (omega-6) (9.33%).

Acizi grasi mononesaturati: acid oleic (omega 9) (6.76%)

Acizi grasi saturati: acid stearic (2.04%) si acid palmitic (6.59%)

*Acidul gama-linoleic este un acid gras sintetizat in mod natural de corpul nostru din acid linoleic. Acest acid gras esential joaca un rol important in hidratarea si mentinerea supletii pielii, in sustinerea imunitatii naturale, impotriva infectiilor si a alergiilor. Din pacate, destul de des, transformarea acidului linoleic in acid gama-linoleic este incetinita. De aceea, este important sa-l oferim din exterior. Doar cateva dintre uleiurile vegetale contin acid gama-linoleic in aceste proportii semnificative, uleiul de borago si uleiul de primula fiind cele mai cunoscute.


Alti constituienti activi (1,5 - 2%):

Fitosteroli: cu rol in reglarea microcirculatiei capilare de la nivelul pielii, intarzie procesele de imbatranire prematura si au efect antiinflamator, dar combat si actiunea radiatiilor UV.

Triterpene: lupta impotriva radicalilor liberi, raspunzatori de imbatranirea prematura a pielii, protejeaza tesuturile impotriva degenerarii.

Steroli, inclusiv vitamina E: antioxidanti naturali


Conditii de depozitare: Ulei sensibil la oxidare. A se pastra la rece (temperaturi mai mici de 20°C), bine inchis si ferit de lumina.


Proprietatile uleiului vegetal organic de primula de seara pentru uz cosmetic:  

  • bogat in antioxidanti si hranitor, combate aparitia semnelor de imbatranire a pielii si ii mentine elasticitatea
  • folosirea regulata a acestui ulei va reduce semnificativ ridurile 
  • acidul gamma-linolenic joaca un rol important in mentinerea hidratarii si  supletii pielii
  • calmeaza pielea iritata sau predispusa la iritatii si o protejeaza impotriva agresiunii factorilor de mediu (soare, vant, frig, poluare) prin refacerea filmului hidrolipidic
  • contribuie la pastrarea unui nivel optim de hidratare prin diminuarea pierderilor de apa revitalizant si restructurant, stimuleaza regenerarea pielii, in asa fel incat aeasta sa-si mentina tonusul.  


Recomandari 

  • ingrijirea pielii mature, ridate
  • pielea devitalizata si cu aspect tern
  • piele sensibila, cu tendinta atopica


Sugestii de utilizare:

Folositi uleiul vegetal organic de primula in preparatele voastre cosmetice, ca atare, direct pe piele sau in combinatie cu alte uleiuri vegetale si uleiuri esentiale:

  • uleiuri de masaj
  • serumuri uleioase pentru ingrijirea antirid a tenului (se poate combina cu uleiuri esentiale de trandafir, lemn de trandafir, lemn de Ho, etc.)
  • adaugat in creme sau lotiuni pentru ingrijirea si calmarea pielii iritate, sau expuse la conditii de mediu extreme (vant, soare, frig, etc.)
  • serumuri uleioase pentru ingrijirea pielii uscate si mature (se poate combina cu uleiul de ovaz, prune de Gascogne, chaulmoogra, macadamia, etc.)


Uleiului vegetal organic de primula de seara este recomandat pentru ingrijirea parului par uscat si devitalizat.

Uleiul de primula BIO poate fi adaugat in produsele cosmetice pentru ingrijirea parului, cum ar fi:

  • masca hranitoare pentru parul vopsit, ii protejeaza culoarea
  • serumuri uleioase pentru repararea varfurilor despicate
  • ser pentru par sau pentru suvite decolorate


Uleiului vegetal de primula de seara BIO este recomandat si pentru ingrijirea unghiilor fragile si moi.  

Aplicati pe unghii cate o picatura de ulei si masati usor atat patul unghial cat si cuticula, in fiecare seara. Puteti adauga in uleiul de primula si ulei esential de lamaie (6 picaturi de ulei esential la 5 ml de ulei vegetal). Masati cu uleiul in exces mainile pentru a le hidrata si hrani.

 

Interesant de stiut

Primula de seara este o planta originara din America de Nord. Importata de cateva secole pe continentul nostru, creste spontan sau este cultivata pentru semintele sale bogate in uleiul pretios. Primula de seara este recomandata in mod traditional ca supliment alimentar pentru beneficiile sale asupra sistemului hormonal feminin (menstruatie dureroasa, tulburari ale menopauzei etc.). Uleiul de primula este foarte bogat in acid linoleic si este unul dintre putinele uleiuri care contin acid gama-linoleic, un acid gras rar din familia omega-6.

De asemenea, bogat in vitamina E, uleiul de primula de seara combate actiunea radicalii liberi responsabili de imbatranirea prematura a pielii si reda frumusetea unghiilor si a parului.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!