Ulei extravirgin de marula - 10 ml
Cod produs: 2831
Stoc: 6
18,00 Lei
Fara TVA: 15,13 Lei

Cantitate

Arborele de marula este numit si "copacul elefant", deoarece acestia adora fructele sale. Creste in sudul continentului african si in partea sub-sahariana a Africii de Vest si poate ajunge pana la 7-18 m inaltime. In anul 1951 a fost declarat arbore protejat in Africa de Sud, datorita importantei sale deosebite ca aliment, dar si din punct de vedere comercial, cultural si medicinal. Considerat de indigeni "copacul multifunctional", este protagonistul multor legende si mituri. Frunzele sale sunt folosite in scopuri medicinale, fructele sunt consumate ca atare sau sunt supuse fermentarii pentru producerea berii. Acestea contin un miez dur, din al caror nume deriva denumirea botanica a arborelui Sclerocarya birrea (skleros = tare, karya = nuci), care contine semintele. Semintele sunt consumate ca atare sau sunt folosite pentru obtinerea uleiului de marula, un ingredient important pentru ingrijirea pielii si a parului. 

Misteriosul popor zulu il folosea ca ulei de masaj, iar un alt grup etnic, tsonga, pentru a-si hidrata si hrani pielea sau pentru infrumusetarea si protejarea parului fragil si uscat. 

Uleiul de marula are o compozitie interesanta de acizi grasi care hranesc pielea, ii pastreaza supletea si previn deshidratarea. 

Bogat in compusi antioxidanti, acizi grasi esentiali, vitaminele C si E, lipide, proteine, aminoacizi si minerale, acest ulei pretios din Africa este ideal in produsele cosmetice pentru efectul sau deosebit. Catifeleaza si revitalizeaza pielea imbatranita sau cu tendinte de imbatranire, obosita si hraneste eficient pielea uscata. Protejeaza impotriva foto-imbatranirii si a stresului oxidativ, stimuleaza sinteza de colagen si regenerarea celulara, reduce ridurile si impiedica aparitia altora noi. Efectul sau antimicrobian, calmant si antiinflamator il recomanda pentru tratarea imperfectiunilor pielii, datorate acneei, cicatricilor sau a vergeturilor.

De asemenea este folosit in masti hranitoare pentru parul uscat sau fragil.


Metoda de obtinere: presare la rece

Partea folosita a plantei: semintele

Denumire botanica: Sclerocarya birrea

Tara de origine: Namibia si Zimbabwe

Cultura: salbatica

Familie botanica: Anacardiaceae

Utilizare: ingredient cosmetic

Calitate: 100% pur si natural, virgin, obtinut prin presare la rece - prima presa – fara tratament chimic, nedezodorizat.

Proprietati organoleptice: aspect de lichid uleios, limpede, fluid

Culoare: galben deschis 

Miros: miros caracteristic de seminte, cu note animale de ulei virgin. Mirosul neplacut se simte atunci cand il inhalezi din sticla, se estompeaza rapid dupa aplicare si nu ramane pe piele.

Consistenta: suficient de bogat pentru a putea fi aplicat direct, este usor absorbit de piele.

Densitate: 0,91


Compozitie acizi grasi principali, in functie de provenienta lotului, Namibia sau Zimbabwe (analiza cromatografica in faza gazoasa):

Acizi grasi monoasaturati (MUFA): acid oleic (39.16%-62,03%) (omega 9)

Acizi grasi polinesaturati esentiali (PUFA sau AGE) sau vitamina F: acid linoleic (5,63%-38,94%) (omega 6)

Acizi grasi saturati (AGS): acid palmitic (10,68%-12,96%), acid stearic (6,65%-7,04%)


Acidul linoleic este un acid gras polinesaturat apartinand familiei omega-6. Acest acid gras nu este sintetizat de organism, de aceea se spune ca este un acid gras "esential". La nivel cutanat, acest acid gras intra în compozitia ceramidelor, participa la constituirea lipidelor epidermice si intervine in realizarea permeabilitatii membranelor celulare. Acidul linoleic limiteaza pierderea apei din tesuturile pielii si are calitati nutritive si hidratante. 

Acidul oleic provine din limba latina si inseamna ulei. Aceasta lipida face parte din familia omega-9. Spre deosebire de acizii omega-3 si 6, omega 9 nu sunt clasificati ca acizi grasi esentiali, deoarece organismul uman le poate produce din alti acizi grasi. Ele sunt totusi foarte importante si participa la functionarea corecta a sistemului cardiovascular. Acidul oleic este cel mai abundent acid gras mononesaturat cu catena lunga din corpul nostru. Foarte hranitor pentru piele, o face mai supla si mai moale, dar si mai radianta. 


Alti constituienti activi:


Tocoferoli si tocotrienoli (vitamina E): antioxidanti naturali puternici care combat degradarea celulara si imbatranirea pielii, provocata de radicalii liberi, radiatiile UV.

Fitosteroli (inclusiv beta-sitosterolul): cu rol protector si regenerator, imbunatatesc microcirculatia, lupta impotriva imbatranirii pielii si a efectelor UV, au proprietati calmante si antiinflamatorii.


Uleiul de marula pentru ingrijirea pielii:

Ca ingredient cosmetic, uleiul extravirgin de marula este cunoscut pentru urmatoarele proprietati:

- protejeaza pielea impotriva deshidratarii prin reducerea pierderii apei de la nivelul epidermei. Studiile au dovedit eficacitatea uleiului de marula in imbunatatirea si mentinerea hidratarii straturilor superioare ale epidermei.

- hraneste, catifeleza si netezeste pielea, datorita continutului sau bogat in acizi grasi omega 9 si omega-6.

- bogat in antioxidanti, combate aparitia semnelor de imbatranire a pielii si contribuie la mentinerea tonusului si a elasticitatii.

- consistenta matasoasa, foarte placuta, recomanda folosirea uleiului de marula ca ingredient la prepararea uleiurilor de masaj.

- datorita texturii sale non-grase, se absoarbe foarte usor, astfel incat pielea nu va avea un aspect gras. 


Uleiul de marula este recomandat pentru pielea:

- uscata, foarte uscata, devitalizata

- deshidratata

- matura, lipsita de tonus

- sensibila

- ridata, reduce liniile fine aparute ca urmare a deshidratarii

- cu vergeturi, cu conditia ca acestea sa fie aparute de curand

- iritata, rosie, inflamata

- afectata de acnee, reduce semnificativ semnele datorate acneei, cicatrici

- grasa, cu imperfectiuni

- delicata din jurul ochilor, reduce ridurile fine 


Cum puteti folosi uleiul de marula:

- incorporat intr-o preparatele voastre destinate ingrijirii anti-imbatranire a fetei, a gatului, a corpului si pentru zona de contur a ochilor (serumuri, lapte pentru corp sau creme).

- incorporat in cremele de zi sau de noapte, pentru efectul sau hranitor si regenerant.

- ulei de masaj 


Sugestie de reteta:

Ulei facial cu efect regenerant si anti-imbatranire

Ulei de marula - 10 ml

Ulei de acai - 10 ml

Ulei esential tamaie africana* - 5 picaturi

Ulei esential geranium - 5 picaturi

Folositi 1-2 picaturi, din acest amestec, pentru a va masa fata gatul si zona decolteului. 

*Boswellia Carterii


Ingrijirea parului

Folositi uleiul de marula ca ingredient pentru ingrijirea parului, datorita proprietatilor sale:

- hraneste si revitalizeaza, confera vitalitate si stralucire parului 

- reface cuticula firului de par deteriorat si uscat, protejand impotriva deshidratarii

- protejeaza impotriva poluarii, caldurii excesive, radiatiilor UV

- netezeste parul si il imbraca intr-un film protector


Uleiul de marula este recomandat pentru par:

- deteriorat, casant, cu varfuri fragile, despicate

- vopsit, protejeaza culoarea

- uscat si tern, lipsit de stralucire

- ondulat, cret


Cum puteti folosi uleiul de marula pentru ingrijirea parului:

- masca pentru par

- serum restructurant si protector al varfurilor de par

- incorporat intr-un spray hidratant si nutritiv, bi-fazic, pentru parul cret

- incorporat in balsamul sau masca pentru par

- adaugat in sampon


Sugestie de reteta:

Masca pentru par

Ulei de marula - 10 ml

Ulei de cocos fractionat* - 10 ml

Ulei esential ylang-ylang - 5 picaturi

Masati cu acest amestec scalpul si parul, pe toata lungimea lui. Lasati sa actioneze 30 de minute si apoi spalati-l cu sampon ca de obicei.

*puteti sa-l inlocuiti si cu uleiul de pracaxi 


Uleiul de marula intareste si hraneste unghiile fragile

Preparati-va un amestec din:

Ulei de marula - 10 ml

Ulei esential de lamaie - 5 picaturi

Seara, inainte de culcare, aplicati cateva picaturi din acest amestec pe cuticula fiecarei unghii si masati. Nu uitati si de patul unghial.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!