Ulei extravirgin de cirese BIO – 10 ml 5 2

Ulei extravirgin de cirese BIO – 10 ml

Cod produs: 4135
Stoc: 3
9,00 Lei 12,00 Lei
Fara TVA: 7,56 Lei

Cantitate

Usor absorbit de piele, acest ulei poate fi folosit pentru a hrani pielea uscata si pentru a o proteja impotriva deshidratarii. Bogat in vitamina E, fitosteroli si acid alfa-oleostearic, face minuni ca ingredient activ anti-aging si cu efect regenerant in lupta impotriva aparitiei semnelor de imbatranire prematura a pielii. Foarte emolient si cu miros dulce, este ideal pentru prepararea uleiurilor de masaj, sau ca baza pentru uleiurile esentiale, in aromaterapie.


Denumire botanica: Prunus cerasus

Familia botanica: Rosaceae

Tara de origine: Afghanistan si Uzbekistan

Calitate: 100% pur si natural, ulei extravirgin, obtinut prin prima presa, fara tratament chimic, de uz cosmetic

Metoda de extractie: presarea la rece a semintelor

Cultura: 100% din totalul ingredientelor provin din agricultura ecologica.

Produs certificat COSMOS ORGANIC de Ecocert Greenlife conform standardului COSMOS disponibil la: http://COSMOS.ecocert.com

Potential oxidativ: sensibil

Proprietati organoleptice:

- Aspect: lichid uleios limpede

- Culoare:  galben deschis

- Miros: caracteristic de samburi de cirese, cu o usoara nota de migdale amare 

- Consistenta: ulei penetrant, usor absorbit de piele 

Densitate: 0.90-0.92

Indice de saponificare: 180-195


Compozitie de acizi grasi – conform analizei de cromatografie in faza gazoasa:

Acizi grasi esentiali polinesaturati sau vitamina F: acid linoleic (omega 6) (43.78%-47.96%), acid alfa-oleostearic (4.97%-12.27%).

Acizi grasi mononesaturati: acid oleic (omega 9) (32.85%-36.45%)

Acizi grasi saturati: acid stearic (1.83%-2.08%)


Alti constituienti activi:

Tocoferoli si  tocotrienoli (vitamina E): antioxidanti naturali

Carotenoide: puternici antioxidanti si fotoprotectori (impotriva radiatiilor ultraviolete).

Fitosteroli (ca beta-sitosterol, campeseérol, avenaseérol, stigmasterol): cu rol in reglarea microcirculatiei capilare de la nivelul pielii, intarzie procesele de imbatranire prematura si au efect antiinflamator, dar combat si actiunea radiatiilor UV.

Conditii de depozitare:

Ulei sensibil la oxidare. A se pastra la rece (temperaturi mai mici de 20°C), bine inchis si ferit de lumina.


Proprietatile uleiului de cirese BIO pentru uz cosmetic:  

- emolient, protejeaza si fortifica bariera de protectie a pielii, faciliteaza hidratarea* prin oprirea deshidratarii

- reda pielii aspectul suplu, luminos si ferm

- bogat in antioxidanti, lupta impotriva aparitiei semnelor de imbatranire a pielii

- datorita acizilor grasi esentiali, hraneste si regenereaza pielea uscata, restructureaza si netezeste pielea matura, echilibreaza secretia de sebum pentru tenul mixt

- deosebit de eficient impotriva fotoimbatranirii pielii, datorate expunerii prelungite la soare sau la radiatiile ultraviolete (UV), responsabile de imbatranirea prematura a pielii 

*hidrateaza straturile superioare ale epidermei


Recomandari 

Previne imbatranirea cutanata

Potrivit pentru toate tipurile de piele, normala, uscata, mixta, deshidratata, matura

 

Sugestii de utilizare:

Uleiul din samburi de cirese BIO poate fi folosit ca atare, direct pe piele sau introdus in diferite preparate cosmetice, cum ar fi:

- uleiuri si serumuri faciale

- crema sau lapte nutritiv pentru fata sau pentru corp

- preparate anti-aging

- balsam pentru buze

- uleiuri de masaj


Proprietatile uleiului de cirese BIO pentru ingrijirea parului:  

- hraneste si protejeaza parul impotriva deshidratarii 

- revitalizeaza parul deshidratat sau deteriorat, casant

- protejeaza culoarea parului vopsit 


Recomandari

- par uscat, casant, varfuri despicate, deshidratate

- par vopsit sau cu suvite vopsite 

- par ondulat, cret


Sugestii de utilizare

Uleiul de cirese BIO poate fi adaugat in produsele cosmetice pentru ingrijirea parului, cum ar fi:

- ulei si balsam pentru par uscat sau pentru varfuri despicate 

- masti capilare 

- serumuri si uleiuri protectoare capilare, mai ales cu efect de protectie impotriva razelor soarelui sau a sarii.

Interesant de stiut:

Ciresul dulce (Prunus avium) este varianta domestica a ciresului salbatic. Originar din Europa, estul Asiei si nordul Africii, ciresul este considerat a fi un var al caisului si al prunului (fac parte din genul Prunus, familia Rosaceae). 

Obtinut prin presarea la rece a samburilor, uleiul vegetal de cirese este bogat in acizi grasi esentiali, vitamina E si fitosteroli. Hranitor si emolient, este deosebit de apreciat pentru efectul sau antiimbatranire si de protector al pielii. Contribuie la restructurarea pielii uscate, protejeaza impotriva deshidratarii si reface nivelul optim de hidratare la nivelul straturilor superficiale ale pielii. 

Uleiul de cirese BIO are o compozitie si o proportie interesanta de acid alfa-eleostearic, un acid gras rar, polinesaturat, care ii confera o consistenta usoara si penetranta, fara a lasa pe piele o pelicula grasa. In particular, el absoarbe o parte din radiatiile UV si este un bun antioxidant, protejand impotriva imbatranirii premature a pielii.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!