Ulei extravirgin de chaulmoogra - 10 ml
Cod produs: 1839
Stoc: 1
15,00 Lei
Fara TVA: 12,61 Lei

Cantitate

Acest ulei, folosit ca ingredient in diferite preparate cosmetice, are proprietati extraordinare mai ales pentru pielea cu aspect rugos, cu tendinta atopica sau cu imperfectiuni. De asemenea este deosebit de eficient pentru combaterea celulitei, impotriva caderii parului si a matretii, dar si pentru obtinerea unui bronz rapid si uniform.


Metoda de obtinere: presare la rece (prima presa) 

Partea folosita a plantei: samburii

Denumire botanica: Hydnocarpus laurifolia

Familie botanica: Hydnocarpaceae

Produs recomandat ca ingredient cosmetic

Calitate: 100% pur si natural, obtinut prin prima presa, extravirgin, fara a fi supus nici unui tratament chimic. 

Tara de origine: India

Cultura: salbatica

 

Proprietati organoleptice

Aspect: semi-solid, se topeste in contact cu pielea

Coloare: bej (flaconul poate prezenta in partea inferioara o depunere vegetala bruna) 

Miros: caracteristic si tipic, care aminteste de aroma picanta, cu o usoara nota acida

Consistenta: grasa 

Densitate: 0.95-0.96

Indice de saponificare: 196

Compozitie

Compozitie de acizi grasi – conform analizei de cromatografie in faza gazoasa:

Acizi grasi saturati: acid palmitic (3.14%-3.25%)

Acizi grasi ciclici: acid hidnocarpic (47.56%-48.96%), acid chaulmoogric (30.15%-30.53%), acid gorlic (11.81%-11.92%). Acesti acizi grasi rari, caracteristici uleiului de chaulmoogra, sunt repsonsabili de proprietatile extraordinare ale acestui ulei, indeosebi pentru actiunea lui antimicrobiana si antibacteriana.

Alti constituienti activi: compusi nesaponificabili (1 - 3%) care imbunatatesc elasticitatea pielii, stimuleaza metabolismul cutanat si regenerarea


Conditii de conservare

Ulei vegetal stabil la oxidare. A se pastra in loc uscat, ferit de caldura si lumina. 


Proprietatile uleiului de chaulmoogra pentru ingrijirea pielii:  

  • calmeaza pielea iritata, deteriorata si descuamata (cu tendinta de exfoliere) 
  • efectul lui purificator il recomanda pentru reglarea/normalizarea secretiei de sebum, curata pielea si este un ulei cu efect comedogenic scazut 
  • accelereaza bronzarea si contribuie la pastrarea unui bronz uniform pentru mai mult timp. 
  • estompeaza zonele pigmentate si pe cele depigmentate, uniformizand pigmentarea cutanata. Stimuleaza sinteza melaninei in piele, transferul si repartizarea uniforma a acesteia la suprafata pielii.
  • eficient impotriva aspectului de piele de portocala (celulita), reda aspectul ferm si neted si este un remediu eficient impotriva acumularii de tesut adipos


Recomandat pentru

  • piele cu tendinta atopica
  • piele descuamata
  • piele acneica
  • ten gras 
  • piele inflamata, iritata
  • diferite afectiuni ale pielii (herpes, psoriazis, micoze, infectii cutanate, eczeme, dermatite), datorita efectului sau antimicotic, antimicrobian si antibacterian
  • piele depigmentata sau cu pete pigmentare (pete maronii sau pete albe, care apar datorita hiper / hipo – pigmentarii pielii)
  • ingrijirea pielii inainte si dupa bronzare, permite obtinerea unui bronz rapid si uniform
  • celulita 
  • cicatrizant, regenerant, grabeste vindecarea leziunilor, a plagilor
  • are actiune antiinflamatoare cutanata (datorita prezentei hidnocarpinelor in compozitia sa) 
  • conform medicinii ayurvedice, acest ulei are efect echilibrant Kapha


Sugestii de utilizare:

Uleiul de chaulmoogra poate fi folosit ca atare, direct pe piele sau introdus in diferite preparate cosmetice, cum ar fi:

  • crema sau lapte pentru corp, pentru pielea uscata si cu tendinta de descuamare
  • crema de fata, sau de corp, lotiune after-shave, pentru a calma pielea sensibila, predispusa la iritatii. Puteti adauga o picatura de ulei de chaulmoogra in cantitatea folosita pentru o singura aplicare.
  • crema, serumuri, lotiuni, in combinatie cu alte uleiuri vegetale si uleiuri esentiale, pentru ten gras, sau cu tendinta acneica, 
  • lotiuni, creme folosite inainte sau dupa plaja
  • ulei sau creme cu efect anticelulitic
  • creme, lotiuni, uleiuri pentru tratarea eczemelor, pielii atopice, psoriazis, infectii cutanate, micoze
  • crema de zi cu efect iluminator si uniformizant, pentru pielea hipo / hiper-pigmetata
  • ulei pentru ingrijirea buzelor crapate.
  • uleiuri calmante, analgezice


Proprietatile uleiului de chaulmoogra pentru ingrijirea capilara:  

  • stimuleaza cresterea parului
  • opreste caderea parului
  • calmeaza si vindeca scalpul iritat, sensibil, cu probleme
  • combate matreata


Sugestii de utilizare:

Adaugati uleiul de chaulmoogra in:

  • masti uleiuri, lotiuni capilare, impotriva caderii parului, a matretii
  • sampon pentru tratarea problemelor scalpului


De retinut!

Datorita texurii semisolide ale acestui ulei, folositi-l in preparate uleioase intr-un raport de maxim 70%. 

De exemplu pentru a obtine 10 ml de preparat uleios, veti folosi intre 1 ml si maxim 7 ml de ulei de chaulmoogra, in combinatie cu un alt ulei vegetal cu o consistenta mai fluida.


Interesant de stiut

Chaulmoogra este folosit de mult timp in medicina traditionala asiatica, in special in India si China pentru tratarea leprei si a problemelor pielii. Uleiul extras din samburele fructului contine acizi grasi speciali, foarte rari, cu proprietati extraordinare antimicrobiene, antiinflamatoare, antibacteriene, cicatrizante, antimicotice, regenerante, motiv pentru care poate fi folosit ca remediu cu spectru larg pentru afectiuni cutanate de tipul infectiilor, dermatitelor, eczemelor si plagilor. 

In cosmetica, uleiul de chaulmoogra este recomandat, in mod traditional pentru ingrijirea pielii cu probleme (piele cu tendinta atopica, acnee etc.). In tarile asiatice, este folosit de mult timp pentru ameliorarea si calmarea pielii predispuse la eczeme, psoriazis sau chiar in cazul infectiilor cutanate.

Cercetarile recente au scos in evidenta proprietatile lipolitice ale uleiului de chaulmoogra, acesta fiind recomandat pentru prevenirea si reducerea excesului de grasime din tesuturi si a celulitei.

Studiile arata, de asemenea, ca ajuta la uniformizarea pigmentarii cutanate, favorizand migrarea melanocitelor din zonele pigmentate catre zonele depigmentate, prin stimularea sintezei de melanina si transferul acesteia catre suprafata pielii. Astfel, bronzarea este mai rapida și mai uniforma, petele sunt reduse, tenul si pielea este mai luminoasa si isi recapata stralucirea. 

Reteta ulei - masca impotriva matretii si pentru stimularea cresterii parului


Ulei extravirgin de chaulmoogra
5 ml
Adauga produs in cos
Ulei de cafea verde
5 ml
Adauga produs in cos
Ulei esential arbore de ceai
2 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential geranium
2 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential cedru atlas2 picaturi
Adauga produs in cos

Ulei esential ienupar
2 picaturi
Adauga produs in cos
Masati acest ulei pe scalp si lasati-l sa actioneze 10-15 minute si apoi spatati-va pe cap ca de obicei. 

Reteta roll on pentru ameliorarea infectiilor cutanate locale

Ulei extravirgin de chaulmoogra
5 ml
Adauga produs in cos
Ulei extravirgin de pracaxi
5 ml
Adauga produs in cos
Ulei esential manuka
2 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential cimbru
2 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential cuisoare muguri
2 picaturi
Adauga produs in cos
Recipient roll on sticla bruna 10 ml
1 bucata
Adauga produs in cos
Mod de preparare
Adaugati uleiul de pracaxi si apoi uleiurile esentiale. Completati cu uleiul de chaulmoogra, puneti dopul cu bila si capacul, apoi rulati intre palme sticla, pentru ca uleiurile esentiale sa difuzeze uniform in uleiul vegetal. Lipiti pe sticla o eticheta cu data prepararii si denumirea amestecului,
Folositi roll on-ul dupa 12 ore de la preparare, acesta fiind intervalul de timp recomandat de aromaterapeuti, pentru finalizarea sinergiei uleiurilor esentiale in uleiul vegetal.
Aplicati amestecul, cu ajutorul aplicatorului tip roll on pe zona cu probleme.

Reteta ulei pentru piele sensibila, cu tendinta atopica

Ulei extravirgin de chaulmoogra
5 ml
Adauga produs in cos
Ulei vegetal de ovaz
5 ml
Adauga produs in cos
Ulei esential geranium
2 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential lavanda
3 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential patchouli
2 picaturi
Adauga produs in cos
Recipent albastru cu pipeta - 10 ml
1 bucata
Adauga produs in cos
Acest amestec regenereaza si calmeaza pielea foarte uscata si atopica. Aplicati zilnic, prin masare usoara pe zonele afectate. Pielea isi va recapata aspectul suplu, moale si delicat. 

Reteta ulei impotriva petelor pigmentare

Ulei extravirgin de chaulmoogra
5 ml
Adauga produs in cos
Ulei esential de musetel roman diluat 5% in ulei de strugure
5 ml
Adauga produs in cos
Ulei esential bergamota
4 picaturi
Adauga produs in cos


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!