Ulei extravirgin de andiroba BIO - 30ml
Cod produs:
Stoc: 2
48,00 Lei
Fara TVA: 40,34 Lei

Cantitate

Uleiul de andiroba oferit de Aroma Zone are o calitate exceptionala, este 100% pur si natural, certificat organic, extravirgin, nerafinat si nedezodorizat pentru a pastra intacte ingredientele active care il fac remarcabil de eficient. Rezultat ca urmare a unui parteneriat cu un sector axat pe dezvoltarea durabila si echitabila a productiei vegetale amazoniene, acest ulei protejeaza copacii impotriva taierilor abuzive (datorita lemnului foarte apreciat) si contribuie la dezvoltarea unei activitati importante pentru comunitatile locale. 

Proprietatile de vindecare, antiinflamatoare si insecticide ale uleiului de andiroba sunt atribuite prezentei, in compozitia sa a limonoidelor, compusi antioxidanti care se regasesc si in lamai. In mod traditional, este folosit in Amazon pentru calmarea durerilor musculare si a inflamatiilor articulare, dar si pentru efectul lui repulsiv impotriva insectelor, locuitorii padurilor amazoniene folosindu-l si la confectionarea lumanarilor anti-tantari.


Este recomandat pentru tratarea problemelor pielii, cum ar fi acneea, dermatita atopica, eczemele si psoriazisul si a altor afectiuni, sau pentru ameliorarea durerilor in artrita si reumatism.


In industria cosmetica, acest ulei este inclus in formulele special concepute pentru stimularea cresterii parului, pentru reducerea ridurilor, dar si a celulitei, datorita concentratiei mari de acizi grasi omega-3. Uleiul de andiroba a devenit un ingredient uzual al produselor anti-aging datorita alfa-hidroxi acizilor care s-a dovedit ca stimuleaza producerea colagenului in piele. Colagenul impiedica pielea sa devina flasca, umple ridurile si ii reda fermitatea.


Denumire botanica: Carapa Guaianensis 

Familia botanica: Meliaceae

Tara de origine: Brazilia

Calitate: 100% pur si natural, ulei extravirgin, obtinut prin prima presa, nerafinat, de uz cosmetica

Metoda de extractie: presarea la rece a semintelor 

Cultura: 100% din totalul ingredientelor provin din agricultura ecologica. Produs certificat COSMOS ORGANIC de Ecocert Greenlife conform standardului COSMOS disponibil la: http://COSMOS.ecocert.com

Potential oxidativ: redus (rezistent la rancezire)

Proprietati organoleptice:

- aspect: ulei lichid sau vascos, in functie de temperatura (lichid la temperaturi mai mari de 18°C, gros la temperaturi sub 15-18°C)

- culoare: galben pal

- miros: caracteristic, suav, cu note de nuci

- consistenta: grasa. Daca doriti ca uleiul sa patrunda mai usor in piele, combinati-l cu un ulei vegetal mai penetrant, cum ar fi cele de: caise, macadamia, migdale, pracaxi, etc.

Densitate: 0,92


Compozitie de acizi grasi – conform analizei de cromatografie in faza gazoasa:

- Acizi grasi esentiali polinesaturati sau vitamina F: acid linoleic (omega 6) (8.61% -9,06%)

- Acizi grasi mononesaturati: acid oleic (omega 9) (40.44% - 48,28%)

- Acizi grasi saturati: acid palmitic (22.98% - 25,33%), acid stearic (21.53% - 12,55%)


Alti constituienti activi:

Triterpenele si limonoizii (inclusiv andirobina, gedunina, acetoxi-gedunina, epoxiazadiradione, deacetoxigedunina, hidroxilgedunina), compusi amari ai uleiului - sunt responsabili de efectele sale antifungice, antibacteriene, antivirale, antiinflamatoare, antialergice si insecticide.


Conditii de depozitare: Ulei vegetal stabil, se depoziteaza intr-un loc uscat, ferit de umezeala si lumina. 

Termen de valabilitate: minim 12 luni, cand este depozitat corespunzator.


Proprietati:

- grabeste vindecarea leziunilor pielii si este eficient pentru tratarea unor afectiuni (eczeme, psoriazis, dermatite, piele cu tendinta atopica)

- antiinflamator, calmeaza durerile musculare, articulare, reumatice

- stimuleaza sinteza de colagen – previne imbatranirea pielii

- calmeaza iritatiile, regenereaza si repara imperfectiunile pielii

- infectii la nivelul urechilor

- eficient impotriva caderii parului

- atenueaza aspectul inestetic al celulitei

- respinge eficient capusele, paduchii, tantarii 


Interesul pentru utilizarea uleiului de andiroba, in compozitia produselor cosmetice a crescut semnificativ, in special dupa brevetarea unei creme cu proprietati hidratante si anticelulitice, de catre firma Yves Rocher, din Franta, care are la baza acest ulei.


Utilizare:

Poate fi aplicat direct pe piele, singur (doar pentru o piele foarte uscata) sau in amestec cu alte uleiuri vegetale, in uleiuri de masaj, adaugat in sampon, masti capilare sau in balsamul pentru par. 

Il puteti folosi si ca baza pentru uleiurile esentiale. Astfel, in functie de efectul dorit, va puteti prepara diferite amestecuri:

- anticelulitic: cedru, ienupar, cistus, grapefruit, chiparos, chilli, etc

- anti-aging: chimen, geranium, tamaie, smirna, patchouli, iasomie, lemn de trandafir, etc

- pentru piele cu tendinta atopica: musetel geman, musetel marocan (tansy), lavanda, geranium, cajeput, santal.

- calmarea durerilor musculare, articulare sau  pentru pregatirea muschilor inainte de efortul fizic intens, pentru sportivi: mesteacan, wintergreen, cimbru, lavanda, copaiba, eucalipt australian, menta, rozmarin, scortisoara, etc.

- ca tratament adjuvant impotriva paduchilor: arbore de ceai, arbore de ceai lamaios, cimbru, craite, pin, oregano, patchouli, isop.

- impotriva caderii parului: cedru, ienupar, grapefruit, ylang-ylang, salvie, etc.


Uz veterinar

Uleiul de andiroba este un remediu natural pentru tratarea infectiilor de la nivelul urechilor cainilor si pisicilor, dar si pentru indepartarea capuselor/puricilor si vindecarea leziunilor pielii cauzate de acestea. 

Curatati urechile animalelor de companie cu ulei de andiroba ( 2 picaturi de 3 ori pe zi). 


Interesant de stiut:

Andiroba, Carapa guianensis, din aceeasi familie ca si Neem-ul, este un copac cu o inaltime de pana la 40 de metri, care creste natural in intregul bazin al Amazonului, de preferinta in zone umede si predispuse la inundatii, de-a lungul raurilor si a paraurilor. Infloreste in perioada august – octombrie, iar fructele sale se dezvolta abia intre lunile ianuarie si aprilie. Cand sunt coapte, fructele cad, iar semintele care plutesc pe rauri sunt colectate. Un fruct contine intre 4 si 12 seminte, iar productia variaza intre 5 si 200 kg de seminte / arbore. Uleiul este extras din semintele fierte folosind o presa simpla numita "tipiti". Dintr-o 100 kg de seminte, se extrag aproximativ 18 litri din acest ulei pretios, care la o temperatura sub 25°C, capata consistenta unei paste onctuose.


In prezent, proprietatile uleiului de andiroba sunt studiate de CEME do Brasil (Central de Medicamentos), iar numeroase publicatii stiintifice au confirmat efectele antiinflamatoare, calmante si repulsive impotriva insectelor, datorita celor 2 compusi amari prezenti in semintele de andiroba: andirobin si gedunine.

Reteta ulei facial pentru piele sensibila, iritata

Ulei esential lavanda
3 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential musetel german diluat 5% in ulei de strugure
3 ml
Adauga produs in cos
Ulei extravirgin de andiroba BIO
7 ml
Adauga produs in cos
Recipent albastru cu pipeta - 10 ml 
1 bucata
Adauga produs in cos

Aplicati cateva picaturi din acest amestec o data sau de doua ori pe zi, pe pielea curata.


Reteta ulei pentru calmarea durerilor musculare, articulare (efect antiinflamator)


Ulei extravirgin de andiroba BIO10 ml
Adauga produs in cos
Ulei esential lemongrass
3 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential copaiba
10 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential wintergreen
2 picaturi
Adauga produs in cos

Aplicati acest ulei pe zonele dureroase, cu miscari usoare. Pastrati zona calda pentru cateva minute. Puteti repeta procedeul de 2-3 ori pe zi, dar nu pentru perioade lungi de timp. Pielea poate fi sensibilizata de uleiurile esentiale de lemongrass, dar mai ales de cel de wintergreen. 


Reteta masca pentru stimularea cresterii parului

Ulei extravirgin de andiroba BIO
5 ml
Adauga produs in cos
Ulei fractionat de cocos
5 ml
Adauga produs in cos
Ulei esential menta
3 picaturi
Adauga produs in cos

Se amesteca bine ingredientele, se incalzeste usor amestecul si se aplica pe scalp. Acest preparat va intensifica circulatia sangelui de la nivelul capilarelor aflate la radacina firelor de par si prin aceasta va stimula cresterea parului. 


Reteta masca pentru par impotriva paduchilor

Ulei esential lavanda 
40 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential geranium Egipt
40 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei extravirgin de andiroba BIO
30 ml 
Adauga produs in cos
Ulei fractionat de cocos
70 ml
Adauga produs in cos

Aplicati amestecul pe tot parul. Lasati-l sa actioneze timp de 30 minute / 1 ora. Pieptanati cu un pieptene fin. Spalati parul cu un sampon special anti-paduchi. Repetati tratamentul la fiecare 3 pana la 4 zile, timp de 2 saptamani, astfel incat toate oualele sa fie eliminate.

Sugestie: adaugati cateva picaturi din acest preparat si in cantitatea de sampon pe care o folositi la o spalare.


Reteta ulei pentru alungarea insectelor (tantarilor)

Ulei esential eucalipt globulus
20 picaturi

Ulei esential spearmint
10 picaturi

Ulei esential geranium Egipt
15 picaturi

Ulei extravirgin de andiroba BIO
30 ml

Aplicati pe piele pentru a indeparta eficient insectele. 


Termenul de valabilitate al preparatelor, pastrate in conditii optime este de 6 luni.

 

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!