Ulei esential ylang ylang - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: EO-06
Stoc: indisponibil
45,00 Lei 51,00 Lei
Fara TVA: 37,82 Lei

Cantitate

Uleiul esential de ylang ylang este foarte aromat are un efect calmant asupra mintii si a corpului si este folosit in cazuri de frigiditate si impotenta. 

Ylang-ylang este un copac tropical inalt de 20 de metri cu flori mari, parfumate de culoare roz, mov sau galben si este cultivat in Java, Sumatra, Reunion, Madagascar si in insulele Comore. Numele inseamna "floarea florilor". Din 100 kg de flori se obtin 1,5-2,5l de ulei esential.

Denumirea latina: Cananga odorata

Tara de origine: insulele Comore

Partea folosita a plantei: florile

Obtinut prin: distilare cu aburi a florilor culese la inceputul verii, in timpul primelor ore ale diminetii

Miros: floral, condimentat si dulce

Nota: mijloc

Se combina bine cu: uleiul esential de bergamota, iasomie, trandafir, grapefruit, cedru, salvie, lavanda si santal.

Proprietati: tonic cardiac, antidepresiv, antiseboreic, antiinflamator, digestiv, antidiabetic, sedativ, antiinfectios

Sanatate:

In amestec cu ulei presat la rece (5 picaturi de ulei de ylang-ylang la 10 ml de ulei vegetal)

  • ca ulei de masaj afrodiziac
  • pentru unghii fragile (masati unghiile cu ulei)
  • masati-va pielea cu acest ulei dupa fiecare baie de soare
  • scade tensiunea arteriala si regleaza bataile inimii (aritmie), alaturi de lavanda, tamaie si salvie
  • remediu natural impotriva crampelor menstruale, prin masaj al abdomenului inferior 
  • stimuleaza digestia
  • antiinflamator
  • remediu natural pentru diabetici, deoarece reduce riscul de leziuni ale nervilor datorate complicatiilor diabetului zaharat, protejeaza tesuturile si celulele - se maseaza cateva picaturi de ylang ylang in punctele reflexogene ale picioarelor, peste abdomen si in zona pancreasului.

Contribuie la vindecarea infectiilor urinare, ale stomacului, intestinelor, colonului

In amestec cu alcool ( 5 picaturi de ulei esential de ylang-ylang la 10 ml de alcool) ca supliment la baie (o lingura din acest amestec la o cada intreaga);

•    impotriva stresului

•    pentru probleme sexuale

•    impotriva anxietatii

Uleiul esential de ylang-ylang poate fi folosit ca agent de curatare a fetei pentru tenul gras diluat intr-un ulei presat la rece, de preferat jojoba.


Psihic si emotional:

Mirosul de ylang ylang ajuta la eliminarea indoielii, a starii de agitatie si insecuritate. Sentimentele ascunse precum furia sau dezamagirea dispar sau sunt atenuate. Acest ulei creeaza o atmosfera blanda, dulce si erotica.

Util in cazuri de depresie, oboseala cronica, insomnie.


Cosmetica si ingrijirea parului

Are un efect minunat de echilibrare si stimularea a regenerarii tenului, corecteaza secretia de sebum. Este util pentru toate tipurile de ten, previne aparitia semnelor de imbatranire prematura a tenului.

Ylang ylang are efect puternic antioxidant protejand celulele pielii si impiedicand deteriorarea ADN-ului care pot duce la formarea celulelor canceroase si a melanoamelor. 

Sugestie pentru a va proteja  : combinati 1-2 picaturi de ulei de cocos sau jojoba si masati fata o data sau de doua ori pe zi.

Adaugat in sampon baza, uleiul esential de ylang-ylang stimuleaza cresterea parului.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.


Precautii:

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare