Ulei esential vetiver - puritate 100% – 10 ml
Cod produs: EO-54
Stoc: 3
54,00 Lei
Fara TVA: 45,38 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Vetiverul,  o planta perena inalta de 1-2,5 m, originara din Asia, creste in smocuri similare cu iarba. Are frunzele lungi si parfumate, cu un complex de radacini subterane, incalcite, care pot ajunge pana la 3 metri adancime. Radacinile sale sunt eficiente impotriva eroziunii solului.

In prezent este cultivat in zonele tropicale, India, Tahiti, Haiti, insulele Comore, Madagascar, Sri Lanka, Java si Reunion. In India este folosit pentru a da aroma mancarurilor. In trecut, iarba de vetiver era folosita in Calcutta si Haiti pentru confectionarea acoperisurilor de stuf si pentru copertine, jaluzele, umbrele de soare. Datorita vetiverului camera avea un parfum rafinat, iar insectele erau pastrate la distanta. In Java radacinile au fost folosite la tesutul covoarelor. 

Extragerea uleiului esential din rizomi este dificila, pentu ca necesita o serie de operatii complexe, cea ce explica si pretul ridicat al produsului. 

Se obtine prin distilarea cu aburi a radacinilor spalate si maruntite. Radacina contine aproximativ 0.5% ulei esential.

Acest ulei esential are un efect minunat asupra mintii si corpului si este util pentru a elimina iritabilitatea, furia si isteria, avand in acelasi timp si un efect de echilibrare a sistemului hormonal. Este un ulei esential deosebit de eficient pentru hranirea si hidratarea epidermei, fiind utilizat pentru a reduce ridurile, vergeturile si ajuta la vindecarea ranilor sau leziunilor pielii.

Esenta este foarte cautata in parfumerie, datorita aromei sale lemnoase asemanatoare cu a radacinilor si a pamantului umed, iar culoarea este maronie.


Denumire latina: Vetiveria Zizanioides

Partea folosita a plantei: radacina

Tara de origine: Haiti

Modalitatea de obtinere: distilare cu aburi

Nota parfum: baza

Se combina cu: lavanda, musetel, maghiran, lemn de trandafir, geranium, portocala, ylang-ylang, arbore de ceai, grapefruit, lamaie, iasomie.

Proprietati: antireumatic, antiseptic, sedative, tonic, antistres, antidepresiv, cicatrizant, hidratant, 


Datorita mirosului sau puternic, folositi-l in amestec cu alte uleiuri esentiale, in functie de efectul pe care doriti sa-l obtineti!


Sanatate:

  • ulei de masaj afrodiziac (pentru masaje intime)
  • detoxifiere, stimuleaza sistemul imunitar
  • antibacterian si antiinflamator
  • antiseptic si antifungic, este foarte eficient in tratarea micozelor cutanate, mai ales ale unghiilor
  • calmeaza durerile articulare, reumatice, artitice
  • incalzeste si destinde muschii contractati


Intr-un studiu efectuat in India in 2015 s-a constatat ca uleiul de vetiver are rol protector in organism prin diminuarea rezultatelor toxice ale medicamentelor chimioterapice utilizate pentru tratarea cancerului de testicule, vezica urinara, ovare sau plamani. Din cauza activității sale antioxidante, uleiul esential de vetiver inhiba in mod semnificativ deteriorarea ADN-ului.


Alunga moliile - puteti pune in dulapul cu haine cateva picaturi de ulei esential pe o bucata de bumbac.


Psihic si emotional 

Face minuni impotriva stresului, benefic in cazuri de depresie, ajuta la combaterea insomiei. 

Calmeaza furia, isteria si iritabilitatea.

Ne pune din nou in legatura cu corpul nostru si cu sexualitatea sa.


Utilizare:

- adaugat in creme, uleiuri vegetale sau lotiuni

- comprese

- diluat in lapte sau adaugat in sare, pentru o baie relaxanta, echilibreaza hormonal, calmeaza durerile reumatice, artritice si inlatura insomnia.


Cosmetica:

Uleiul esential de vetiver este un ulei puternic hidratant, calmeaza pielea iritata si cotribuie la vindecarea leziunilor pielii.

Intr-o formula antirid, previne imbatranirea prematura, dar si estompeaza ridurile existente. Il puteti combina cu geranium, lamaie, petitgrain, lemn de trandafir. Atentie, daca folositi in preparate uleiurile din citrice nu va expuneti la soare in urmatoarele 24 de ore de la aplicare.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt  pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C  si 40°C.


Precautii:

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o  lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!