Mai multe detalii puteti gasi aici...
Fara TVA: 16,81 Lei
Denumire latina: Citrus reticulata
Partea folosita a plantei: coaja fructului
Tara de origine: Brazilia
Modalitatea de obtinere: presare la rece
Arborele este originar din China, iar in 1805 a fost adus si in Europa, de unde, mai tarziu, a ajuns in America. Cea mai mare cantitate de ulei esential se obtine in prezent in America. Tangerina, spre deosebire de mandarina, se coace in luna noiembrie, coaja are o culoare portocalie mai intensa, se indeparteaza mai usor, iar fructul se imparte cu usurinta in felii. Gustul tangerinei este mai dulce si mai aromat decat cel al portocalei.
Uleiul esential de tangerina este extras prin presare la rece, din coaja fructelor arborelui Citrus reticulata, din familia Rutaceae, cunoscut si sub numele de mandarin european.
Acest ulei aromat, dulce si intepator, de culoare galben-portocaliu, este foarte util pentru tratarea problemelor digestive si a stresului.
Proprietati terapeutice:
- antiseptic, antispasmodic,
- antitumoral,
- depurative,
- sedative,
- stomahic si tonic.
Efecte ulei esential de tangerine:
- calmeaza sistemul nervos, se foloseste in: anxietate, insomnie, iritabiliate.
- probleme ale ficatului
- stimuleaza digestia
- intensifica circulatia sangelui la nivelul epidermei, reduce retentia de fluide si previne formarea vergeturilor
Uleiul esential de tangerine se foloseste in aparate de aromaterapie sau in aromadifuzoare pentru efectele sale asupra sistemului nervos si digestiv.
Adaugat intr-un ulei de masaj, in crema sau la baie (dupa ce a fost in prealabil diluat in putin lapte, spumant de baie sau sare), combate flatulenta, constipatia si diareea sau alte probleme digestive, contribuie la eliminarea apei din tesuturi si intensifica circulatia sangelui, previne formarea vergeturilor, in timpul sarcinii.
Precautii
Uleiul de tangerina nu este toxic, iritant si sensibilizant, dar este fototoxic, de aceea nu se recomanda expunerea la soare dupa folosirea lui, pentru cel putin 24 de ore.
Se combina bine cu orice ulei esential, dar mai ales cu bergamota, scortisoara, salvia sclarea, cuisoare, tamaie, lavanda, nucsoara si neroli.
Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.
100RemediiNaturale.ro © 2021