Ulei esential patchouli - puritate 100% - 10ml
Cod produs: ND50
Stoc: 1
30,00 Lei
Fara TVA: 25,21 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Aroma exotica a  uleiului esential de patchouli  considerat "parfumul hippy" vine din indepartata Indie, unde planta este cunsocuta sub numele de "puchaput". Este considerat "parfumul hippy" deoarece in anii 60’ era folosit pentru a ascunde mirosul de marijuana. Utilizat in vraji de dragoste, se crede ca patchouli atrage oamenii impreuna si actioneaza ca un afrodisiac puternic. Presarat pe bani si adaugat in portmonee atrage banii.

Incepand cu secolul XIX comercianti puneau frunze de patchouli intre salurile de casmir indiene pentru a proteja marfa de molii. Aroma puternica si mirosul profund de mosc i-au dat acestei plante o aura de mister si bogatie. Istoria spune ca uleiul esential de patchouli se foloseste in scopuri magice de cateva mii de ani.

In Orient, este utilizat in potpuriuri si pliculete ce se aseaza intre rufe, pentru a tine la distanta plosnitele si paduchii.

Uleiul esential de patchouli este un ulei extras din Pogostemon cablin din familia Labiatae. Planta este perena, stufoasa, creste pana la 1 m inaltime, cu o tulpina robusta, cu frunze mari si acoperite de peri, foarte parfumate, de aproximativ patru centimetri lungime si cinci centimetri diametru. Florile sunt albe cu nuante de mov. 


Denumirea latina: Pogostemon cablin

Partea folosita a plantei: frunzele 

Miros: pamantiu, dulce si balsamic, picant si aromat

Tara de origine: Indonezia


Cum puteti folosi leiul esential de patchouli

In aplicatii externe uleiul esential de patchouli folosit diluat (5-7 picaturi de ulei de patchouli la 10 ml de ulei vegetal) este ideal pentru: 

•    eczeme, dermatite alergice

•    inflamatii ale pielii

•    herpes

•    elimina durerile de cap, ametelile

•    infectii fungice

•    acnee

•    calmeaza durerile menstruale

•    raceala si gripa – scade febra, decongestionant pulmonar si nazal - antiviral

•    sistemul digestiv – calmeaza durerile, indigestie, laxativ, stimuleaza digestia 

•    intepaturi de insecte (inclusiv purici, paduchi)

•    rani care se vindeca greu sau julituri

•    alergii ale pielii si piele crapata

•    hemoroizi  (tamponati zonele afectate), varice

•    rinichi, ajuta la eliminarea apei, diuretic

•    tonic uterin

•    elimina inflamatiile din sfera urogenitala (cistita, uretrita, colpita, prostatita,  endometrita)

•    restabileste echilibrul hormonal, stimuleaza sinteza de hormoni sexuali 

•    masaj afrodiziac


In cazul parului gras si a matretii, adaugati 6 picaturi de ulei de patchouli la 50 ml de sampon.

Diluat in ulei presat la rece si folosit ca si ulei de masaj, uleiul esential de patchouli are efect anticelulitic si creste elasticitatea muschilor si a tesuturilor.

In amestec cu alcool (7 picaturi la 10 ml de alcool), uleiul de patchouli poate fi folosit in dulapuri si garderobe ca spray pentru indepartarea moliilor.


Psihic si emotional

•    ajuta la tratarea depresiilor

•    dezvolta intuitia, imaginatia

•    stimuleaza activitatea intelectuala, 

•    ofera o explozie de energie, vitalitate, optimism

•    afrodiziac

•    euforic

•    in cantitate mica este stimulant, in cantitate mare, sedativ


A devenit popular abia din 1960, datorita capacitatii sale de a instaura linistea, calmul si iubirea, ajutan in acelasi timp la clarificarea problemelor. 

Asupra spiritului are un efect puternic mai ales pentru persoanele care se simt detasate de sine.


 Aplicatii in cosmetica: calitatile sale de hidratare, de regenerare celulara si antiseptice, il fac deosebit de potrivit pentru ingrijirea pielii imbatranite, uscate si fragile. Datorita rolului sau echilibrant poate fi folosit si pentru tenul mixt, gras, acneic, sau cu probleme (eczeme, dermatite, pori deschisi, riduri).


Precautii

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina sau alaptare.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!