Ulei esential oregano - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: ND30
Stoc: 10+
50,00 Lei
Fara TVA: 42,02 Lei

Cantitate

Oregano este o planta aromatica originara din zona mediteraneeana si din America, crescand, in general, in zonele cald-temperate. Planta poate atinge o inaltime de aproximativ 0,5 m, frunzele sunt verde inchis, iar bobocii purpurii infloresc in buchetele mici albe, roz sau liliachii. Exista aproximativ 20 de specii de oregano.

Grecii foloseau oregano pentru vindecarea ranilor, aplicau frunzele pe zone inflamate si dureroase sau pentru calmarea durerilor musculare. Medicul grec, Dioscoride, folosea oregano ca antidot impotriva muscaturilor veninoase. 

Pliniu, in Roman Antica, recomanda oregano pentru imbunatatirea digestiei si pentru neutralizarea veninului de paianjeni.

In Evul mediu oregano era folosit de medicii naturisti pentru imbunatatirea digestiei, a vederii slabe si pentru a preveni raul de mare.

Oregano mai este cunoscut si sub numele de "maghiran salbatic". 

In epoca moderna, oregano este folosit pentru stimularea digestiei, calmarea durerilor de cap, a tusei persistente, combaterea raului de mare. Cercetatorii britanici au comparat actiunea uleiului obtinut din oregano cu actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare. Rezultatele au aratat ca uleiul esential de oregano inhiba dezvoltarea bacteriilor si raspandirea Stafilocolului Auriu, in special la nivel pulmonar si facial (acnee), in paralel avand efect antibactetian, mucolitic si expectorant.

Actiunea antiseptica, antibacteriana, antifungica si antivirala a uleiul esential de oregano se datoreaza concentratiei mari de carvacol din compozitie.

Denumirea latina: Origanum vulgare

Tara de origine: Spania

Partea folosita a plantei: intreaga planta

Obtinut prin:  distilare cu aburi

Miros: proaspat, lemnos, asemanator camforului, foarte aromat

Nota de parfum: mijloc


Uleiul esential de oregano este considerat ca unul dintre cele mai puternice antivirale, antibacteriene si antifungice substante obtinute pe cale naturala. 

Actioneaza mai eficient decat antibioticele, distrugand si bacteriile rezistente la unele antibiotice.


Proprietati: antiviral, antifungic, antibacterian, paraziticid, antiseptic, tonic urinar, digestiv, antispastic, imunostimulant. 


Se combina bine cu: lavanda, rozmarin, bergamota, musetel, chiparos, cedru, arbore de ceai, eucalipt.



Sanatate:

Ca ulei de masaj (2-3 picaturi de ulei de oregano la 10 ml de ulei vegetal):

•    tratamentul durerilor reumatice si musculare, luxatii, artrita

•    reduce durerea si rigiditatea articulatiilor

•    celulita

•    scade febra

•    furuncule, negi (se acopera cu un plasture)

•    psoriazis, dermatite, pitiriazis

•    probleme digestive – indigestie, constipatie, crampe, ulcer

•    regleaza ritmul cardiac si scade tensiunea arteriala

•    stimuleaza circulatia sangelui 

•    calmeaza durerile menstruale

•    dureri de cap

•    previne “raul de mare”

•    trateaza micoza piciorului (piciorul atletului)

•    impotriva paduchilor si ai altor paraziti. 


Ca inhalant (2-3 picaturi de ulei de oregano la 1 litru de apa clocotita),  pentru bronsita, tuse seaca, sinuzita si astm. 


Apa de gura – pentru a dezinfecta si deparazita total zona bucala, pentru a trata sau preveni paradontoza (o picatura la un pahar cu apa)  

Ca baie pentru sezut (1-2 picaturi de ulei de oregano intr-un lighean de apa calda) pentru tratamentul ciclurilor menstruale neregulate, infectii urinare, prostatita, dar si in dusuri intime pentru eliminarea micozelor vaginale (inclusiv Candida). 


Cosmetica si ingrijirea parului

Este recomandat pentru vindecarea acneei si a eczemelor, folosind dilutii mari.

Pentru calmarea scalpului iritat si comabterea matretii adaugati cateva picaturi de ulei esential de oregano in sampon, inainte de spalarea parului. Se lasa pe par samponul astfel preparat pentru cateva minute, dupa care se clateste.


Psihic si emotional:

•    are efect calmant si de echilibrare pentru persoane timorate, foarte agitate, carora le este foarte greu sa-si gaseasca echilibrul emotional

•    recomandat pentru persoanele detasate de lumea reala

•    induce confort emotional, inlaturand sentimentele de tristete, suparare sau deprimare

•    bun remediu pentru toate stadiile anxietatii

•    va da curaj si energie


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt  pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C  si 40°C.


Precautii:


Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o  lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare