Ulei esential neroli - flori de portocal - 10 ml (diluat 5%)
Cod produs: EO-32
Stoc: 2
40,00 Lei
Fara TVA: 33,61 Lei

Cantitate

Uleiul esential de neroli a fost considerat o amuleta pentru succes in dragoste, talent si excentricitate.

Numele de neroli provine de la numele printesei Nerole, care in 1680 isi parfuma manusile, hartia de scris, salurile si apa de baie cu aceasta aroma proaspata.

De secole, neroli a fost folosit la prepararea produselor cosmetice, apelor de colonie si a parfumurilor. Adeseori uleiul esential de neroli este falsificat cu uleiul de petitgrain, care are relativ aceleasi proprietati, dar este mult mai ieftin.

Uleiul esential de neroli este obtinut din florile albe si parfumate ale arborelui de portocal amar. 


Cantitate: 10 ml, contine 5% ulei esential pur si natural de neroli, diluat in ulei presat la rece de strugure. 


Denumire latina: Citrus Aurantium

Partea folosita a plantei: florile de portocal

Tara de origine: Tunisia

Obtinut prin: distialare cu aburi

Miros:: caldut, dulce, asemanator florilor proaspat inflorite


Sanatate:

Ca ulei de masaj poate fi folosit pentru:

•    insomnie

•    tonic, agent antiviral, imunostimulator

•    gripa, herpes 

•    cardiotonic, potenteaza fluxul sanguin coronarian, imbunatateste functionarea muschiului inimi, angina pectorala, aritmie, tahicardie, hipertensiune

•    optimizeaza functionarea sistemului digestiv (colita, diaree cronica, indigestie pe sistem nervos)

•    remediu pentru menopauza si pentru combaterea sindromului premenstrual;

•    stimuleaza microcirculatia, util in drenaj limfatic

•    restabileste echilibrul hormonal al organismului

•   dermatita, eruptii cutanate juvenile, acnee, herpes;

•    creste elasticitatea tesutului conjunctiv;

•    cicatrici, vergeturi, doarece stimuleaza aparitia unor celule noi si sanatoase;

•    elimina frustrarea din sfera sexuala, creste potenta si senzualitatea.


Psihic si emotional:

  • ajuta la recuperarea dupa o boala prelungita, leziuni si interventii chirurgicale
  • socuri, tensiuni nervoase
  • eficient in depresie si isterie
  • ajuta la eliminarea fricii si anxietatii (inainte de examene)
  • normalizeaza somnul, elimina reactii de stres, anxietate, frica, iritabilitate. 
  • intareste puterea mentala 
  • consolideaza relatia cu sinele

Este unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale afrodiziace.


Cosmetica si ingrijirea parului:

Uleiul de neroli este exceptional datorita proprietatilor sale antiseptice, calmante, vasodilatante si regenerative. Reintinereste, revitalizeaza pielea uscata, matura, iritata,  impura, patata, sensibila, obosita, netezeste ridurile, previne spargerea capilarelor si ajuta in acneea rozacee. Folosit intr-un ulei/crema pentru contur ochi, diminueaza cearcanele si pungile de sub ochi. Regenereaza, reinnoieste si stimuleaza biosinteza celulelor din derm. 


Folosit ca masca restabileste elasticitatea firelor de par si fortifica radacina.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!