Ulei esential morcov - puritate 100% - 10ml
Cod produs: 0235
Stoc: 2
51,00 Lei
Fara TVA: 42,86 Lei

Cantitate

Morcovul este originar din Afganistan si regiunea Mediteraneeana. Planta poate creste pana la 500 cm si florile sale sunt albe.

Ca remediu in medicina, morcovul era folosit de romani si de greci, iar in alimentatie a patruns abia din secolul XVI.

Grecii foloseau morcovul ca tonic pentru stomac. In America Centrala si de Sud morcovul era folosit pentru cresterea fertilitatii, fiind util in reglarea menstruatiei si stimularea lactatiei, dar si pentru vindecarea diverselor probleme ale pielii.

Semintele de morcov sunt folosite pentru eliminarea viermilor intestinali si relaxarea muschilor.

Ulei esential din seminte de morcov BIO este renumit pentru proprietatile sale regeneratoare, tonice si revitalizante. In mod traditional este cunoscut ca depurativ (favorizeaza eliminarea toxinelor) si poate fi folosit ca aroma alimentara. Antirid deosebit de eficient, uleiul esential de morcov este un ingredient activ ideal in produsele cosmetice cu efect anti-imbatranire.


Denumirea latina: Daucus carota 

Familia botanica: Apiaceae

Partea folosita:  seminte

Tara de origine: India

Cultura organica, certificata de Ecocert FR-BIO-01

Metoda de obtinere: distilare cu aburi

Proprietati organoleptice:  

Aspect: lichid 

Culoare: galben              

Miros: dulce si proaspat, la inceput, usor picant, la final 

Nota parfum: mijloc

Se combina cu:  bergamota, labdanum, imortele, cedru, scortisoara, cuisoare, tamaie, geranium, grapefruit, ienupar, lavanda, lamaie, lime, melisa,verbina, smirna, nucsoara, portocala, petitgrain, lemn de trandafir si santal. 


Proprietati:

- hepatoprotector, contribuie la regenerarea celulelor hepatice

- hipocolestemiant (scade colesterolul) 

- detoxifiant pentru ficat si rinichi, 

- util in drenaj limfatic

- revitalizant, tonifiant, puternic antirid

- tonifiant al pielii, cicatrizant

- tonic general

- are actiune hipertensiva

  

Compozitie:

Principalii constituenti biochimici - Cromatografia in faza gazoasa:

• Sesquiterpenol: carotol (75.68%), daucol (3.65%)

• Sesquiterpene: daucen (3.18%), beta-farnesen (1,74%), beta-bisabolen (2,45%)


Calitatea produsului: 

Ulei esential definit din punct de vedere botanic si biochimic (HEBBD)

• 100% pur (fara alte uleiuri esentiale)

• 100% natural (nedenaturat cu molecule sintetice)

• 100% integral (nu a fost supus proceselor de decolorare, deterpenizare, rectificare)

Produs de calitate alimentara


Sanatate:       

- contribuie la regenerarea celulelor hepatice (recuperarare post hepatita si diabet, insuficienta hepatica)

- actiune hepato-renala detoxifianta, drenanta si depurativa (ficat si rinichi)

- pentru probleme circulatorii, inlatura si senzatia de picioare grele

- ajuta la scaderea colesterolul (sub control medical)

- inlatura durerile prin eliminarea toxinelor din organism 

- reduce inflamatiile musculare si articulare (artrita)

- tonic digestiv, reduce gazele, regleaza digestia

- scade febra

- afectiuni respiratorii, bronsita

- scade retentia de apa, util in drenaj limfatic

- creste tensiunea arteriala, este vasodilatator

- celulita, tonifica epiderma si inlatura aspectul de "coaja de portocala"

- regenereaza epiderma, ajuta in vindecarea ranilor, a furunculelor

- psoriazis


Cosmetica:

- diluat in ulei presat la rece este un ulei eficient pentru tenul gras sau acneic (inclusic pentru rozacee), dar si pentru cel uscat sau mixt. 

Reintinereste si regenereaza pielea obosita prin stimularea formarii celulelor noi, netezeste ridurile, decoloreaza petele inestetice, calmeaza roseata, in cuperoza.


Psihic si emotional:

- inlatura oboseala si astenia 

- reduce stresul

- impamanteaza si energizeaza

- usureaza respiratia

- creste puterea de concentrare


Precautii

Fiind un stimulent al glandelor suprarenale, se foloseste cu precautie.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina, dupa aceasta perioada consultati medicul, daca il puteti folosi.

Folositi numai diluat (maxim 0,8% in produsele cosmetice) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.



Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!