Ulei esential mesteacan dulce - puritate 100%, 10 ml
Cod produs: ND70
Stoc: 10+
19,80 Lei 22,00 Lei
Fara TVA: 16,64 Lei

Cantitate

Arborele de mesteacan din specia Betula lenta, cunoscut si ca mesteacanul de Virginia, mesteacan negru sau mesteacan dulce, este un copac zvelt care poate atinge 25 de metri inaltime. Are frunze lucioase, verzi si o scoarta aromatica de culoare rosu-inchis, subtire, de consistenta unei hartii fine si se rupe in fasii, in mod natural. 

Este originar din sudul Canadei si sud-estul SUA, dar in prezent creste in Rusia si in alte tari din Europa de Est.

Indienii americani preparau ceai din frunzele si scoarta uscata de mesteacan pentru calmarea durerilor de cap, a celor musculare si articulare, durerilor menstruale, crampelor abdominale si a altor probleme digestive, in raceala, pentru scaderea febrei.

Mesteacanul a fost folosit in scopuri medicinale de secole, iar in Rusia este simbolul sanatatii, purificarii si curatarii. In Anglia se atarnau la usa cruci din lemn de mesteacan, pentru a proteja locul de vraji. Este unul din cei 9 copaci al caror lemne se folosesc in focurile ritualice. Se spune ca este un simbol al nasterii, al innoirii, ajutandu-ne sa invatam din trecut atunci cand dorim sa o luam de la capat sau sa ne gasim scopul in viata. Este asociat cu creativitatea, intuitia, ofera claritate mintii, vindecare, dezvoltare personala, bunastare generala si abundenta.

Uleiul esential de mesteacan, obtinut din scoarta, era folosit la inceput pentru tratarea gutei, nevralgiilor, infectiilor vezicii urinare, In secolul 19, uleiul de mesteacan era la mare cautare, de aceea foarte multi arbori au fost decimati. Descoperirea uleiului de wintergreen, cu proprietati similare, dar si obtinerea prin sinteza (chimica) a facut posibila regenerarea padurilor de mesteceni. 


Uleiul esential de mesteacan are o concentratie foarte mare de acid metil salicilic si acid salicilic, de aceea trebuie folosit cu mare precautie, in dilutii mici.


Denumire latina: Betula lenta 

Partea folosita a plantei: lemn

Tara de origine: China

Modalitatea de obtinere: distilare cu aburi

Miros: dulce, camforat, puternic, proaspat, foarte asemanator cu cel de Wintergreen (perisor)

Nota parfum: top

Se combina cu: cedru, molid, brad, copaiba, santal, lemn de trandafir, benzoina, rozmarin, iasomie, tamaie, lavanda, lemongrass, chiparos. 

Proprietati: analgezic, antiinflamator, antipiretic, antispastic, antireumatic, antiseptic, astringent, depurativ, diuretic și tonic. 


Principalele beneficii:

- adaugat intr-un ulei de masaj este deosebit de util in cazul inflamatiilor articulare, entorse, pentru calmarea durerilor articulare si musculare, 

pentru muschii obositi, artrita, reumatism.

- imbunatateste circulatia sangelui

- stimuleaza digestia

- are efect anticelulitic

- stimuleaza secretia de hormoni si enzime ale glandelor endocrine, fiind util si in diabet, prin efectul de stimularea a secretiei de insulina

- in raceala, gripa, scade febra, stimuland traspiratia si elimiarea toxinelor din corp

- ca detoxifiant si depurativ, contribuie la eliminarea acidului uric prin cresterea diurezei (datorita celor 2 compusi - betulenol si betulene) 

- eczeme, infectii ale pielii

- curata rinichii si scade tensiunea


Cosmetica si ingrijirea parului

Tonic al pielii, reduce ridurile si are un efect de lifting asupra musculaturii. Reda pielii aspectul tineresc, chiar si atunci cand ai peste 40 sau 50 de ani.

Se foloseste in dilutii mici: 2 picaturi de ulei esential la 10 ml ulei vegetal.

Adaugat in sampon sau intr-o masca pentru par (ulei de cocos sau ulei de masline), uleiul esential de mesteacan este eficient impotriva caderii parului


Psihic si emotional 

- calmeaza 

- aduce un somn odihnitor

- antistres

- relaxeaza sistemul nervos, reducand tensiunile

- creste increderea in sine (se aplica uleiul esential diluat in in ulei vedetal in zona plexului solar)


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.


Precautii:

Nu se administreaza intern este considerat toxic. 

Se evita folosirea lui in hipertensiune sau epilepsie. 

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.




Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!