Ulei esential din Lemn de Siam - puritate 100% - 10 ml

Cod produs:
Stoc: 10+
35,00 Lei 35
Fara TVA: 29,41 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Tonic si energizant excelent, acest ulei esential este recunoscut mai ales pentru proprietatile sale stimulante si afrodiziace pentru barbati. 

Parfumul sau lemnos si proaspat il face deosebit de placut pentru parfumieri, care il folosesc in formulele lor atat de speciale.  Este folosit ca nota de baza si se combina foarte bine cu uleiurile esentiale de santal amyris si copaiba, dar si cu alte uleiuri esentiale, avand un rol fixator al aromei amestecului preparat. Este o alternativa accesibila a uleiului esential din lemn de santal, care este foarte pretios si mai greu de procurat, in varianta sa pura.

Dr. Bruce Berkowsky - naturopat, botanist, nutritionist, homeopat, aromaterapeut - unul dintre profesorii de prestigiu din lume, spune ca:

"acest ulei nu se foloseste prea mult in aromoterapie si de aceea se regasesc putine informatii in literatura de specialitate, cu privire la proprietatile si utilizarile lui. Uleiul este remarcat ca fiind un tonic neuroendocrin si sustine calea pituitara / suprarenale si calea hipofiza / testicule. La nivelul corpului fizic, are efect in cazurile de oboseala cauzata de activitatea deficitara a glandelor suprarenale si in cazul nivelului scazut de testosteron."


Denumire latina: Fokienia hodginsii

Tara de origine: Vietnam

Provenienta: cultura salbatica

Proprietati organoleptice

Aspect: lichid limpede, usor vascos

Culoare: galben

Miros: lemnos, proaspat

Nota parfum: baza

Se combina cu: molid negru, scortisoara, elemi, brad siberian, tamaie, geranium, grapefruit roz, iasomie sambac, lavanda, lamaie, neroli, palmarosa, tuberoze, neroli, vanilie, ylang ylang

Utilizare: cosmetica, aromaterapie, parfumerie


Originar din sud-estul Chinei, aproape de granita cu Vietnam, acest arbore face parte din familia coniferelor, la fel ca si chiparosul. Poate atinge si 30 m inaltime, iar scoarta sa gri-maronie se cojeste la arborii tineri. La maturitate, coaja va prezenta fisuri longitudinale aomatice care reprezinta sursa uleiului esential.

De secole, vietnamezii cunosteau virtutile terapeutice ale lemnului de siam pentru redarea tonusului si refacerea corpului in perioada de convalescenta. Datorita exploatarii masive, din nefericire, arborii au fost declarati pe cale de disparitie, la ora actuala facand obiectul unei conservari si protejari stricte in rezervatiile naturale asiatice.

Vietnamezii credeau ca arborele de Siam ofera viata vesnica, de aceea foloseau uleiul esential atat pentru virtutile lui terapeutice, ca cat si in ritualurile religioase.

Analiza chimica a uleiului esential a scos in evidenta continutul sau ridicat in sesquiterpene, nerolidol (care regaseste si in uleiul esential de neroli) si fokienol. Acesti compusi apartin unei clase de substante chimice care actioneaza ca agenti naturali de aparare ai plantelor si explica beneficiile antiseptice si antiinflamatorii remarcabile ale uleiului esential. 

Uleiul esential din lemn de siam este excelent pentru calmarea durerilor musculare, artritice si reumatice, dar si pentru tratarea si calmarea inflamatiilor pielii.

A fost remarcat ca fiind un tonic neuroendocrin, iar in combinatie cu uleiul esential de molid negru stimuleaza activitatea glandelor suprarenale., inlaturand oboseala specifica.


Proprietati

Excelent aprodisiac masculin

Neurotonic, dinamizant si energizant

Decongestionant si deblocant prostatic si al cailor urinare

Echilibrant psihic si emotional


Recomandari:

Doar pentru barbati: astenie generala si sexuala masculina, scaderea libidoului

Epuizare cauzata de efort intens, in special la sportivi

Depresii, nervozitate

Congestii prostatice


Calitatile energetice, spirituale si emotionale ale uleiului esential din lemn de siam in aromoterapie: 

  • sedativ 
  • antidot impotriva sentimentelor de singuratate si de izolare, dezamagire si abandon
  • antidepresiv
  • indeparteaza oboseala
  • regleaza nivelul scazut de testosteron
  • antistres
  • imbunatateste claritatea mentala
  • util in timpul meditatiilor si a altor activitati spirituale.
  • durere cauzata de pierderea unui iubit
  • purifica si dezinfecteaza aerul, omoara virusii si bacteriile 
  • deosebit de eficient impotriva tantarilor si a altor insecte. 


Utilizare:

  • diluat intr-un ulei vegetal are efect stimulant si afrodiziac, dar si antistres, pentru indepartarea depresiei, a epuizarii fizice, mentale si emotionale. Poate fi combinat cu uleiurile esentiale de ylang-ylang, patchouli, piper, nucsoara, grapefruit roz, lamaie si folosit pentru masarea coloanei vertebrale lombare, in zona abdomenului inferior, a plexului solar si pe zona interioara a coapselor. 
  • adaugat in gelul de dus sau intr-o crema pentru corp
  • combinat cu uleiul esential de tamaie poate fi folosit in meditatii, pentru recastigarea perspectivei pozitive asupra vietii.
  • in cosmetica, uleiul esential de siam are efect antiimbatranire asupra pielii, prin efectul sau puternic antiinflamator. Previne  deteriorarea celulelor  si combate actiunea radicalilor liberi care sunt principala cauza a imbatranirii premature. Adaugati 1 picatura de ulei esential de siam in cantitatea de crema folosita pentru o utilizare unica.


Actioneaza asupra chakrei  1 – supravietuire si  siguranta, chakrei 3 – putere personala, chakrei 4 – iubire neconditionata si a chakrei 6 – capacitate intelectuala, puterea mintii.

Retete:

1. Serum anti-aging:
Lemn de Siam – 2 picaturi
Santal amyris – 2 picaturi
Tamaie olibanum – 2 picaturi
Lemn de trandafir – 2 picaturi
Ulei vegetal din nuci pecan – 20 ml
Amestecati intr-o sticla bruna toate ingredientele de mai sus, lasati amestecul 12 ore, dupa care aplicati 2-3 picaturi pe pielea curata si masati usor cu miscari circular epana la completa absorbtie in piele.

2. Masaj cu efect antiinflamator pentru dureri musculare, articulare 
Turmeric – 3 picaturi
Lemn de siam – 3 picaturi
Piper negru – 3 picaturi
Musetel marocan sau copaiba – 3 picaturi
Ulei vegetal (wasabi, acai sau alt ulei) – 20 ml
Masati local zona dureroasa.

Precautii

- nu se administreaza intern

- a nu se lasa la indemana copiilor

- interzis femeilor, stimuleaza producerea de hormoni masculini.

- uleiul esential de siam contine un compus cu potential alergenic ridicat (farnesol), folosit frecvent in retele cosmetice 

- evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

- nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!