Mai multe detalii puteti gasi aici...
Ulei esential din lemn de Ho (Ho wood) puritate 100% – 10 ml
Fara TVA: 20,17 Lei
Arborele de Cinnamomum camphora este originar din Asia, China (la sud de fluviul Yangtze), Taiwan, sudul Japoniei, Coreea, Vietnam.
Lemnul de Ho era folosit pentru confectionarea manarelor de sabii si cutite. In 1985 a avut loc o expozie masiva la o instalatie care producea linalool, un compus chimic aflat in concentratie mare in lemnul de Ho. De atunci, uleiul esential obinut din lemnul de Ho a devenit o sursa naturala foarte importanta, preferata fata de forma sa sintetica. Linaloolul este un compus indispensabil in parfumerie, dar il veti regasi si in componenta multor produse cosmetice, de curatenie, etc. Uleiul esential din lemn de Ho (in limba chineza, ulei de Shiu) este folosit recent ca inlocuitor al uleiului esential din lemn de trandafir, datorita proprietatilor si aplicatiilor sale asemanatoare.
Uleiurile esentiale din lemn de Ho, ravintsara si camfor sunt obtinute din aceeasi planta - Cinnamomum camphora. Aceasta specie contine compusi chimici volatili in toate partile sale, de aceea in functie de materialul vegetal supus distilarii, se obtin uleiuri esentiale cu diferite compozitii. Astfel, exista 6 variante chimice, denumite si chemotipuri: camfor, linalool, 1,8-cineole, nerodiol, safrol si borneol. Lucratorii din China sorteaza in teren, in functie de miros, materia prima, in asa fel incat sa nu amestece chemotipurile care vor fi supuse distilarii, in vederea obtinerii uleiului esential.
Chemotipului camfor ii corespunde uleiul esential de camfor.
Chemotipului linalool ii corespunde uleiul esential din lemn de Ho.
Chemotipului 1,8-cineole ii corespunde uleiul esential de ravintsara.
Denumire latina: Cinnamomum Camphora var. linalool
Familie botanica: Lauraceae
Partea folosita a plantei: lemnul
Tara de origine: China
Metoda de obtinere: distilare cu apa
Miros: dulce, lemnos, asemanator cu cel al lemnului de trandafir, dar cu note camforoase
Nota parfum: mijloc
Se combina cu: bergamota, lamaie, lavanda, geranium, santa, cedru, musetel, tamaie, litsea, lemongras, ylang ylang, busuioc, de fapt cu aproape toate uleiurile esentiale.
Proprietati: antiseptic, antibacterian, antifungic, antiviral, analgezic, afrodiziac, antirid, antidepresiv, tonic, sedativ, anxiolitic, imunostimulant,
Cum puteti folosi uleiul esential din lemn de Ho:
Aplicare directa: pe fiecare talpa, masati uniform 5 picaturi de ulei esential. Masajul se va face uniform, pe toata suprafata, pentru a permite ca uleiul esential sa fie absorbit.
Atentie! In cazul copiilor cu varsta mai mica de 10 ani, nu folositi uleiul pur!
Inhalatii, pentru afectiuni ale aparatului respirator
- Creionul nazal: pe batonul din bumbac aflat in interiorul creionului nazal adaugati 12 picaturi de ulei esential. Sigilati cu ajutorul capacelului, corpul creionului nazal si de cate ori aveti nevoie inhalati prin fiecare nara, tinand-o pe celalalta acoperita. Puteti sa-l combinati si cu alte uleiuri esentiale, avand grija sa nu depasiti numarul maxim de picaturi din inhalator!
- Puneti 1-2 picaturi de ulei esential pe un servetel – inhalati usor.
- Intr-un vas cu apa fierbinte, adaugati 4-6 picaturi de ulei esential, acoperiti capul cu un prosop si inhalati aburii, tinand ochii inchisi.
Sugestie formula:
Inhalatii in racela, rinofaringita
Lemn de Ho – 2 picaturi
Ravintsara – 2 picaturi
Arbore de ceai – 2 picaturi
Inhalati aburii timp de 5 minute.
Aburul facial - 1-4 picaturi de ulei esential, adaugate intr-un bol cu apa fierbinte - curata porii si reda sanatatea pielii.
Pentru imbogatirea produselor cosmetice, adaugati 2-4 picaturi de ulei esential in 10 ml de crema sau ulei vegetal, pentru tenurile mature, ridate, devitalizare, inflamate sau acneice. In sampon sau masca pentru par adaugati 10 picaturi la 50 ml de produs.
Baie
- la o cada plina se pot pune 5-8 picaturi de ulei esential, amestecate in prealabil cu o lingura de emulgator (lapte, miere, sare).
- Baie de sezut – infectii urinare, cistita
Se umple un bazin suficient de mare pentru a sta in apa calda cu partea de jos a corpului (inclusiv zona soldului). Se adauga 5 picaturi de ulei esential de lemn de ho (sau o combinatie de uleiuri esentiale) amestecate in prealabil cu o ligurita de bicarbonat si se omogenizeaza cu apa. Alte uleiuri esentiale pe care le puteti folosi sunt: lemongrass, arbore de ceai, lavanda. Durata: 10 - 15 minute.
Ulei de masaj
– in general, la 10 ml de ulei vegetal adaugati 10 picaturi de ulei esential. Folositi amestecul pentru un masaj local, afectiuni pulmonare (spatele, gatul, pieptul).
Sugestii retete
Cistita*
Lemn de Ho – 70 picaturi
Ulei vegetal – 3 ml
Preparati amestecul intr-o sticla inchisa la culoare, cu pipeta sau cu picurator. Folositi 6 – 8 picaturi pentru a va masa zona abdomenului inferior de 3 ori pe zi.
*formula preluata din cartea Mon Guide Pratique Huiles Essentielles – Aroma Zone, expert naturel en soins & beaute – in reteta originala se foloseste uleiul vegetal din alune de padure
Atenuarea vergeturilor**
Lemn de Ho – 20 picaturi
Cistus – 20 picaturi
Ulei vegetal de susan – 9 ml
Preparati amestecul intr-o sticla inchisa la culoare, cu pipeta sau cu picurator. Aplicati 8-10 picaturi din acest amestec pe zonele cu probleme, masand usor pana la absorbtia completa, de 2 ori pe zi.
**formula preluata din cartea Mon Guide Pratique Huiles Essentielles – Aroma Zone, expert naturel en soins & beaute – in reteta originala se foloseste uleiul de rosa mosqueta.
- Pentru masajul integral al corpului va puteti prepara un ulei de masaj folosind 20-25 de picaturi de ulei esential la 50 ml de ulei vegetal.
Comprese - in 200 ml de apa rece/calda adaugati 5-6 picaturi de ulei esential si inmuiati un servet din bumbac. Il stoarceti si-l aplicati pe zona cu probleme, de exemplu in afectiuni ale aparatului respirator, pentru calmarea durerilor musculare – folositi comprese calde.
Bijuterii aromaterapie - puneti 1-2 picaturi de ulei esential in interiorul pandantivului sau pe margelele de roca vulcanica, in cazul bratarii de aromaterapie, cu mare atentie, deoarece uleiul esential este coroziv si poate afecta guta.
Aromaterapie:
- Lampa de aromaterapie este incalzita prin intermediul direct al unei flacari. Bolul in care se afla apa nu trebuie sa fie prea mic, deoarece se evapora prea repede si uleiul se poate incinge. Distanta pana la flacara ar trebuie sa fie de cel putin 10 cm si apa nu ar trebui sa fie mai calda de 50-55 de grade. Apa nu trebuie sa inceapa sa fiarba, deoarece mirosul si efectul uleiului se schimba. Numarul de picaturi depinde de dimensiunea camerei: 5 picaturi pentru o suprafata de 5 mp.
- Difuzorul este conectat la o sursa de energie electrica. Se pot pune 10-15 picaturi de ulei esential, in functie de suprafata incaperii. Va sugeram urmatorul amestec:
Difuzie reconfortanta si relaxanta
Lemn de ho – 7 picaturi
Petitgrain – 3 picaturi
- Spray pentru camera. Intr-o sticla de 100 ml, inchisa la culoare si prevazuta cu pulverizator, adaugati maxim 35-40 de picaturi de ulei esential. Agitati bine inainte de utilizare. Preparatul are efect dezinfectant, antimicrobian, alunga insectelor, va invioreaza si va imbunatateste starea de spirit. Il puteti combina si cu alte uleiuri esentiale.
- In masina, in interiorul aromadifuzorului, puneti 3-4 picaturi de ulei esential, iar daca nu aveti un astfel de dispozitiv, puteti picura 2-3 picaturi pe mocheta. Fiti atenti ca uleiul esential sa nu ajunga in contact cu materialele plastice (tapiterie, bord, volan, covorase de cauciuc, etc), deoarece uleiul esential pur le corodeaza.
- Pentru a raspandi un miros placut in casa, dar si pentru dezinfectarea si indepartarea microbilor, puneti 5 picaturi de ulei esential pe o discheta demachianta si introduceti-o in sacul de la aspirator. Si in apa cu care spalati gresia puteti pune cateva picaturi de ulei esential!
Sanatate:
- afectiuni respiratorii, raceli, gripa, tuse, rinofaringite, otita
- infectii urinare si ginecologice: cistita, vaginita
- micoze cutanate, ale ungiilor si ginecologice
- probleme ale pielii, eczeme, psoriazis, acnee
- grabeste vindecarea ranilor, escarelor, arsurilor
- calmeaza durerile musculare
- regenereaza pielea afectata de conditii extreme de temperatura: vant, soare putenric, ger.
Cosmetica si ingrijirea parului:
Uleiul esential din lemn de Ho are proprietati regenerante si purificatoare asupra pielii. (acne, micoze), avand efect astringent (micsoreaza porii). Este recomandat pentru tenul matur, ridat, previne imbatranirea prematura, dar si pentru tenul obosit, sensibil. Trateaza imperfectiunile pielii, acneea, grabeste cicatrizarea micilor leziuni si regleaza secretia de sebum.
Ulei facial pentru ten matur
Lemn de Ho – 3 picaturi
Lemn de trandafir – 2 picaturi
Morcov –1 picatura
Ulei de pracaxi – 10 ml
Masati delicat cu cateva picaturi din acest amestec, in fiecare dimineata si seara, fata, gatul si decolteul.
Folositi uleiul esential din lemn de Ho pentru ingrijirea scalpului afectat de eczeme, micoze, matreata. Pentru par are efect hidratant si regenerant.
Psihic si emotional:
- calmeaza sistemul nervos
- relaxeaza
- combate depresia, anxietatea, astenia, stresul
- util in cazuri de surmenaj, oboseala, epuizare
- are efect afrodiziac si tonic sexual, elimina oboseala sexuala si combate scaderea libidoului
- ajuta persoanele care sufera de sentimente de singuratate, izolare sau care trec printr-o despartire
Precautii
Nu se administreaza intern.
Nu se utilizeaza in perioada de sarcina si alaptare.
Folositi numai diluat si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila.
Poate fi iritant in stare pura.
Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.
Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.
Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.
Atentionari
Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.
Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.
Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.
Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.
Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.
Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre 5°C si 40°C.
100RemediiNaturale.ro © 2023