Ulei esential de tamaie - puritate 100% - 10 ml

Cod produs: EO-65
Stoc: 10+
60,00 Lei 60
Fara TVA: 50,42 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Uleiul esential de tamaie este obtinut prin distilarea cu aburi a rasinii arborelui Boswellia carterii, din familia Burseraceae, cunoscut si sub numele de Olibanum. Cuvantul tamaie isi are originea in limba franceza "franc encens" si inseamna calitate inalta sau tamaie adevarata. Alaturi de smirna este una dintre primele rasini folosite in ritualuri. Arborele , nativ in Orientul Mijlociu se spune ca simbolizeaza divinitatea.

Egiptenii antici ardeau tamaia pentru aroma ei, considerata sfanta, dar o foloseau si pentru prepararea mastilor de fata, pentru efectul sau antirid. Ei macinau tamaia arsa si o inglobau intr-o pudra numita kohl, pe care o foloseau pentru machiajul binecunoscut in arta egipteana, ce le punea in evidenta ochii. Cea mai veche descoperire a acestei rasini dateaza din secolul al 15-lea i.e.n, fiind gasita in mormantul reginei egiptene Hatshepsut. 

Egiptenii foloseau tamaia pentru fumigarea bolnavilor sau pentru a alunga spiritele rele. 


Denumire latina: Boswellia Carterii

Partea folosita a plantei: rasina

Tara de origine: Oman

Modalitatea de obtinere: distilare cu aburi

 

Acest ulei esential este cel mai folosit in aromaterapie pentru proprietatile sale de calmare. Ajuta la vindecarea ranilor si previne formarea cicatricilor. Cateva picaturi de ulei esential de tamaie intr-un ulei presat la rece si folosit la masaj are efect tonic asupra pielii: indeparteaza ridurile, previne aparitia vergeturilor.

Stimuleaza sistemul imunitar prin capacitatea sa de a distruge virusii si bacteriile periculoase.


Aplicatii externe:

5 picaturi de ulei esential de tamaie in 10 ml de ulei vegetal, pentru:

•    masajul pieptului atunci cand suferi de astm sau tuse 

•    masajul abdomenului atunci cand exista sangerare menstruala excesiva

•    revitalizeaza pielea imbatranita si intarzie formarea ridurilor

Un amestec de uleiuri esentiale de  tamaie, salvie si lavanda (cate o picatura din fiecare), in 10 ml de ulei presat la rece, masat in zona pieptului, scade tensiunea arteriala.


Inhalatii in tratarea: 

  • bronsitelor
  • guturaiului
  • astmului
  • unul dintre cele mai bune antiseptice pentru plamani


Tonic uterin, are efect calmant in timpul nasterii si al durerilor menstruale. 


Aplicatii in cosmetica:

Datorita proprietatilor astringente, de regenerare a celulelor si stimulare, uleiul esential de tamaie este potrivit  pentru tenul matur si in special pentru pielea uscata, devitalizata.


In aromaterapie, uleiul esential de tamaie:

•    creaza un sentiment de pace interioara

•    calmeaza, relaxeaza, indicat in cazuri de insomnie

•    decongestionant nazal

•    stimuleaza meditatia

•    in cazul astmaticilor reduce teama unui eventual atac



Reteta:

Pentru inlaturarea stresului, va puteti crea un amestec simplu, intr-o sticluta bruna cu picurator.

ulei esential tamaie - 5 picaturi

ulei esential ylang-ylang - 5 picaturi

ulei esential bergamota - 5 picaturi


Sugestii de utilizare:

1. Din acest amestec puteti sa va picurati in palma 2 picaturi si dupa ce frecati palmele inhalati de cateva ori. 

2. Adaugati 8-12 picaturi de amestec in 20 ml ulei vegetal (migdale, samburi de struguri, etc) si masati corpul.

3. Cel mai simplu il puneti in aromadifuzor sau intr-o lampa de aromaterapie (in general 5 picaturi de amestec sunt suficiente)


Datorita constituientilor sai, uleiul esential de tamaie este, din punct de vedere chimic, psihoactiv, fiind cunoscut pentru capacitatea sa de a creste nivelul de constiinta.

Stimuleaza activitatea chakrelor 6 si 7, rasina de tamaie corespunde culorii albastru/indigo, ne incurajeaza sa ne spunem propiul adevar, conectandu-ne cu Sinele nostru cel mai inalt.


A se evita in timpul sarcinii.

Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.




Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!