Ulei esential de tamaie indiana - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: ND36
Stoc: 10+
45,00 Lei
Fara TVA: 37,82 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Boswellia serrata este un copac nativ din India (Africa de Nord si din Orientul Mijlociu) in prezent uleiul esential fiind obtinut din rasina arborilor (culturi salbatice) prin crestarea scoartei. Dupa recoltare, rasina de usuca vindecand astfel zona in care coaja a fost lezata. 

Aceasta specie de tamaie se crede ca este cea mentionata in biblie (olibanum) si in medicina ayurvedica, datorita atestarilor documentare existente. Boswellia serrata are continutul cel mai ridicat de constituenti naturali (alfa thujene, alfa pinen si limonen). Aceste componente fac parte din familia monoterpenelor, motiv pentru care Boswellia serrata este considerat a fi un puternic anticancerigen, antiseptic, decongestionant si antiinflamator. Puteti alege acest tip de tamaie atunci cand va doriti un dezodorizant si purificator al aerului deosebit de eficient. Acest ulei esential poate fi folosit in timpul meditatiei, dar si ca ulei de protectie impotriva energiilor negative. 

Rasina are o consistenta moale, lipicioasa si este foarte bogat in molecule aromatice (5-10% ulei esential). Din specia serrata se obtine cea mai mare cantitate de ulei esential de tamaie, de aceea costul ei este mai mic decat al celorlalte tipuri. 


Denumirea latina: Boswellia serrata

Partea folosita: rasina

Obtinut prin: distilare cu aburi

Tara de origine: India

Miros: dulce, rasinos, lemnos si delicat, cu usoare note citrice

Nota parfum: baza spre medie

Se combina cu: bergamota, salvie, busuioc, scortisoara, smirna, geranium, cedru, coriandru, ghimbir, musetel, grapefruit, ylang-ylang, imortele, piper, neroli.


Uleiul esential de tamaie indiana nu este toxic, iritant si sensibilizant.


Proprietati

- anticancerigen

- antiseptic

- decongestionant

- antiinflamator

- imunostimulant


Sanatate

Ca ulei de masaj - amestecati 5 picaturi de ulei esential cu 10 ml de ulei vegetal pentru:

- boli  inflamatorii intestinale (colita, ulcer)

- boli de inima

- bronsita, astm

- calmeaza durerile in artita si osteoartrita (reduce nivelul durerii cu 32% - 65%, comparabil cu efectul produs prin administrarea medicamentelor)

- reduce inflamatiile (ligamente, tendoane)

- previne aparitia afectiunilor autoimune

- regleaza nivelul limfocitelor (globulelor albe) din sange si a imunoglobulinelor, protejand astfel organismul impotriva infectiilor virale si bacteriene


Prin studiul publicat in Jurnalul de Fitoterapie si Fitofarmacologie s-a constatat ca Boswellia ajuta in tratarea simptomelor de osteoartrita, cum ar fi durerile de genunchi, spasmelor de la nivelul acestora si a durerilor ce apar in timpul mersului pe jos, mult mai bine decat in cazul tratamentului placebo. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca uleiul esential de tamaie poate fi un tratament promitator pentru reducerea durerii de genunchi, in cresterea flexiei genunchiului si a distantelor de mers pe jos, fara aparitia umflaturilor de la nivelul articulatiilor genunchiului. 


Pentru o stare de bine

- este eficient la eliberarea blocajelor spirituale

- ofera claritate mentala 

- imbunatateste starea de spirit

- protejeaza familia 



Sugestii de utilizare

- sub forma de compresa pe piept, pentru o respiratie usoara: pe un prosop cald bine stors puneti cateva picaturi de ulei esential de tamaie indiana

- inhalare directa: aplicati cateva picaturi in palma, frecati ambele palme si apoi aduceti-le in dreptul fetei, inhaland adanc. Aroma va ofera claritate mentala si protectie.

- adaugati 1-2 picaturi in cantitatea de crema de fata (cu ingrediente naturale) folosita pentru o aplicare si veti avea un ten stralucitor si revitalizat

- intr-un ulei de masaj, uleiul esential de tamaie calmeaza pielea, va relaxeaza intregul corp, dar si mintea.


Cosmetica 

Uleiul de tamaie este potrivit pentru pielea matura, ridata, dar si pentru celelalte tipuri de ten, deoarece intarzie imbatranirea prematura a pielii datorita efectului sau hidratant si energizant. 


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.


Precautii:

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina, mai ales in primele 3 luni.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!