Ulei esential de splinuta (sanziana de gradina) BIO - puritate 100% - 5 ml
Cod produs: 1236
Stoc: 2
103,00 Lei
Fara TVA: 86,55 Lei

Cantitate

Splinuta sau varga de aur este o planta perena din familia Asteraceae. Numele de Solidago al plantei provine de la botanistul suedez care i-a dat aceasta 

denumie stiintifica care inseamna "merg solid", datorita efectului ei remarcabil in vindecarea ranilor.

Splinuta este originara din America de Nord, fiind aclimatizata in Europa abia in secolul 19, in prezent existand peste 120 de specii. Planta infloreste din iunie pana in septembrie, iar florile sale aurii acumuleaza din belsug energia solara si caldura verii, astfel incat ceaiul consumat in lunile urmatoare sa ofere sprijin organismului pentru adaptarea la schimbarile climatice vara - iarna. 

Uleiul esential se extrage prin distilare cu aburi din varfurile inflorite ale platei si are efect diuretic si stimulant al functiilor hepatice. Intareste sistemul renal si faciliteaza eliminarea toxinelor din sange. Are efect hipotensiv, intareste peretii vaselor de sange si este tonic cardiac. 


Denumire latina: Solidago canadensis

Partea folosita: florile

Metoda de obtinere: distilare cu aburi  

Tara de origine: Canada

Miros: floral, lamaios, foarte placut

Nota parfum: varf


Proprietati: antiinflamator, tonic, detoxifiant, diuretic, depurativ, antiinfectios, antiseptic, cicatrizant, hipotensiv, hepatostimulant, astringent, analgezic, antifungic


Datorita compozitiei sale chimice, bogate in esquiterpenoli, monoterpeni, esteri terpenici, monoterpenoli si sesquiterpeni rari, uleiul esential de splinuta are un puternic efect antiinflamator, regenerant si cicatrizant cu o excelenta capacitate de a vindeca, stimula si proteja organismul, atat din punct de vedere fizic si mental cat si pshioemotional, fiind considerat un ulei esential magic si un regenerant universal.


Sanatate 

- remediu in eczeme, eruptii cutanate, micoze, psoriazis, onicomicoze cuiuperca la baza unghiei), candidoze, etc

- arterite, pericardite, endocardite, hipertensiune

- protejeaza si tonifica peretii vaselor de sange

- tonifica vasele de sange, facilitand circulatia sangelui - varice, picioare grele, umflate

- reumatism, artrite, tendinite, bursite, guta

- analgezic in fibromiagie, nevralgii de trigemeni, sciatica

- calmeaza durerile date de crampe, elongatii musculare, entorse

- congestii si insuficiente hepatice

- detoxifiant in intoxicatii alimentare, hepatice cu diverse substante sau cu alcool

- creste pofta de mancare, este recomandat in anemii

- recomandat in caz de obezitate, contribuie la diminuarea celulitei si reduce colesterolul

- stimuleaza activitatea glandelor suprarenale

- dreneaza limfa, contribuie la reducerea edemelor si eliminarea surplusului de apa din organism

- litiaza renala (calculi renali)

- colibaciloze, cistite, nefrite, albuminurie, oligurie


Cosmetica 

Datorita capacitatii sale de a stimula sinteza de colagen, uleiul esential de splinuta poate fi folosit pentru cicatrizarea si vindecarea leziunilor cutanate (cosuri, acnee, furuncule), dar si pentru efectul sau anti-imbatranire - reda pielii fermitatea, o tonifica, netezeste ridurile fine.

Utilizare extern:

Cosmetice ten: poate fi adaugat in creme, lapte, geluri, uleiuri – 0,5 -1.%

Cosmetice corp: 2-5%

Unguente, balsamuri, cataplasme: 5-20%


Psihic si emotional

- astenie, oboseala, surmenaj,

- epuizare nervoasa, insomnii, tensiuni nervoase, agitatie

- nevroze, isterie  

- antidepresiv


COMPOZITIE
Ulei esential de sanziene bio, botanic si biochimic definit, obtinut prin distilarea completa* in vapori de apa partilor aeriene inflorite, obtinute din Agricultura Biologica
            100% pur - nediluat in ulei vegetal sau amestecat cu uleiuri cu proprietati asemanatoare 
            100% natural - nedenaturat cu molecule de sinteza
            100% integral - nedecolorat, nedeterpenizat, nerectificat, nefractionat
Compusi naturali ai plantei care pot provoca alergii: limonene si in mica masura linalol (specificatie conform Amendamentului nr. 7 al Directivei Europene 
referitoare la produsele cosmetice/CE 15/2003)

Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Precautii:
Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.
Folositi numai diluat si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 
Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare
Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.
A nu se lasa la indemana copiilor

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare