Ulei esential de smirna - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: ND13
Stoc: 10+
69,00 Lei
Fara TVA: 57,98 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

De peste 5.000 de ani smirna se foloseste ca ingredient in preparate cu efect terapeutic, in parfumerie si in cadrul ceremoniilor ritualice, pentru fumigatii. In antichitate se spunea ca indeparteaza toate ispitele si gandurile negre.

Smirna este o rasina aromatica produsa de scoarta unor specii de arbori spinosi din familia Commiphora, originari din Yemen, Somalia, Eritreea si Etiopia de Est. Acestia cresc peste 5 metri in inaltime si pot fi recunoscuti dupa scoarta lor deschisa la culoare, cu noduri, ramuri si flori mici si albe. Smirna recoltata prin inciziile efectualte in scoarta are consistenta vascoasa, asemanatoare unei ceruri si se solidifica foarte repede, dobandind un aspect lucios. 

In Vechiul Testament, smirna este mentionata ca fiind un parfum rar, cu calitati imbatatoare si este unul dintre dintre cele trei daruri oferite de magi Pruncul Hristos. In antichitate se spunea ca ea indeparteaza toate ispitele si gandurile negre, tocmai de aceea era folosita pentru rugaciune si  meditatie.

Egiptenii foloseau smirna pentru a trata febra fanului (guturaiul) si pentru vindecarea herpesului, dar si in cadrul ritualui de imbalsamare.

Soldatii greci, in batalii, aveau la ei smirna pentru a o folosi la oprirea sangerarii ranilor.


Denumirea latina: Commiphora myrrha

Tara de origine: India

Partea folosita a plantei: rasina (cultura salbatica)

Obtinut prin:  extractie cu solventi

Miros: amarui, picant

Nota: baza


Proprietati: antifungic, analgezic, antiinflamator, antioxidant, antiviral, expectorant, antispastic, paraziticid, astringent, diuretic, sedativ, stimulant uterin.

Se combina cu:  musetel, trandafir, lavanda, tamaie, cassia, scortisoara, cuisoare.

Sanatate:

Diluat in ulei presat la rece se foloseste in masaj:

  • analgezic si antiinflamator
  • probleme respiratorii: expectorant, contribuie la eliminarea mucusului, tuse, raceala, dureri in gat, decongestionant.
  • stimuleaza sistemul imunitar
  • calmeaza inflamatiile tesuturilor
  • grabeste cicatrizarea ranilor
  • eczeme, furuncule, psoriazis
  • dureri de stomac, indigestie
  • probleme digestive: colita, diaree, infectii abdominale
  • combinat cu ulei de levanda si lamaie, poate fi folosit cu succes pentru tratarea ciupercii piciorului
  • pentru tratarea simptomelor specifice hipotiroidiei aplicati 2-3 picaturi direct pe zona corespunzatore 


Adaugata in apa de gura, smirna contribuie la eliminarea infectiilor dentare, calmeaza durerile de dinti, in gingivita, abcese, ulcere bucale si improspateaza respiratia.

Conform studiilor efectuate de cercetatorii chinezi si publicate in Journal of Medicinal Plants Research, smirna este eficienta in tratarea mai multor tipuri de cancer, in special al aparatului genital - inhiba dezvolatarea celulelor. 

Datorita continului mare de sesquiterpenes (aprox. 75%) smirna stimuleaza anumite portiuni ale creierului, cum ar fi hipotalamusul, pituitara si amigdala, zone care controleaza emotiile si in care sunt secretati hormoni importanti in buna functionarea a corpului.


Cosmetica:

Regenereaza epidema  tenului cu probleme - se prepara in casa o lotiune eficienta din ulei de smirna si trandafir,  care are proprietati dezinfectante, intinereste si ofera pielii aspectul sanatos si neted

In tratamentul pentru acnee se combina ulei de smirna cu musetel si trandafir; se aplica pe fata seara si dimineata.

Revitalizeaza tenul matur, imbatranit prin stimularea regenerarii celulare.


Psihic si emotional:

  • trateaza starile de agitatie, neliniste psihica sau incapacitate de concentrare (prin stimularea galndei pituitare)
  • insomnie


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C et 40°C.

Deoarece acest ulei esential are o consitenta usor mai groasa, se recomanda plasarea sticlei, inainte de folosire, intr-un recipient cu apa calda pana ajunge in stare lichida. A se agita inainte de folosire.


Precautii:

Scade tensiunea arteriala. 

Nu este recomandat diabeticilor, scade concentratia zaharului din sange. 

Nu folositi smirna daca faceti tratament cu anticoagulante.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina - poate provoca contractii uterine.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu se aplica pe piele nediluat. 

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare