Ulei esential de smirna (Myrrh) - puritate 100% - 5 ml
Cod produs: 2794
Stoc: 3
87,00 Lei
Fara TVA: 73,11 Lei

Cantitate

Considerat fi un ulei esential mistic, smirna este apreciata din antichitate pentru proprietatile sale regenerante si purificatoare, pentru actiunea sa calmanta si puternic reconfortanta asupra spiritului si a sufletului. 

Este foarte important sa explicam, de la inceput, ce este smirna. Datorita denumirii sale din limba engleza "myrrh" se confunda adeseori smirna cu mirul, sau se confunda speciile botanice din care se obtine rasina, materia prima folosita pentru extragerea uleiului esential. Pe site-ul dexonline, daca veti cauta definitia smirnei, veti gasi:

SMIRNA2 s. f. Rasina extrasa din scoarta unui arbore exotic (Styrax benzoin), care arde raspandind un miros caracteristic si care se foloseste in medicina, in parfumerie, la ceremoniile religioase si la imbalsamare. – Din sl. smirna.

Adevarul este ca din rasina arborelui Styrax benzoin (familia Styracaceae) se obtine uleiul esential absolut de benzoina, cu proprietati si compozitie diferite de cele ale uleiului esential de smirna obtinut din rasina arborelui Commiphora myrrha (familia Burseraceae, din care face parte si tamaia).

Etimologic, cuvantul myrrh corespunde unei radacini semitice comune m-r-r, care insemna amar, la fel ca si in aramaica sau araba - murr. Numele sau a intrat in limba engleza din Biblia ebraica, iar mai tarziu a fost folosit ca si cuvant semitic de imprumut in mitul grecesc Myrra. Conform acestei legende, mama lui Adonis, Myrra, intr-o criza de nebunie, le cere zeilor sa o transforme in ceva care nu este nici mort, nici viu. In acest fel, ea a fost transformata in arborele de smirna, care i-a purtat mai departe numele.

Despre confuzia smirnei cu mirul nu este mare lucru de spus, deoarece sunt doua produse complet diferite. Pe scurt, mirul este un ulei sfant preparat dupa o reteta secreta, transmisa din generatie in generatie numai acelor calugari insarcinati cu prepararea lui si este pregatit doar in primele trei zile din Saptamana Patimilor. Mirul se prepara prin fierberea plantelor aromatice in ulei de masline si vin. Daca doriti sa cititi mai mult, in acest articol puteti gasi informatii interesante.

https://www.libertateapentrufemei.ro/articol/secretele-mirului-si-parfumurile-sfinte-din-biblie-133638

In Africa si Arabia exista aproape 60 de specii botanice de Commiphora si, desi cele mai multe dintre ele produc oleo-rasina, specia myrrha commiphora este aleasa pentru producerea uleiului esential de smirna in aromaterapie. Apreciata de mii de ani in Orientul Mijlociu, rasina de smirna a fost folosita in fumigatii, ca ingredient in produsele cosmetice sau parfumuri, dar si ca medicament. Alaturi de tamaie, elemi si benzoina, smirna este unul dintre cele mai vechi medicamente obtinute din rasina si este comercializata de peste 3000 de ani. In primii ani de tranzactionare, cererea a depasit atat de mult oferta incat smirna si tamaia ajunsesera sa fie cele mai cautate rasini, cu o valoare egala cu cea a pietrelor si a metalelor pretioase.

Medinina orientala asociaza smirna cu meridianul spina-pancreas si cu elementul Pamant.


Denumire latina: Commiphora myrrha

Familia botanica: Burseraceae

Partea folosita: rasina

Tara de origine: Somalia

Cultura: salbatica

Metoda de obtinere: distilare completa cu vapori de apa

Proprietati organoleptice:

  • miros, balsamic, cald, fin, lemnos, rasinos
  • aspect de lichid vascos si lipicios, galben chihlimbar

Nota parfum: baza 

Proprietati: antifungic, analgezic, antimicrobian, antiseptic, antiinflamator, antioxidant, antiviral, cicatrizant cutanat puternic, expectorant, antispastic, paraziticid, astringent, diuretic, sedativ, stimulant uterin, calmant, carminativ, antidepresiv, anticataral.

Se combina cu:  benzoina, bergamota, cedru, salvie, chiparos, elemi, maghiran, ghimbir, ienupar,  musetel, trandafir, lavanda, tamaie, cassia, scortisoara, cuisoare, patchouli, santal, rozmarin, arbore de ceai, vetiver.


Compozitie:

Principalii constituenti biochimici - Cromatografia in faza gazoasa:

• Sescviterpene: furanoeudesma-1,3-diene (37.76%-41.06%), curzerene (20.90%-25.64%),  lindestrene (10.91%-12.10%), beta-elemene (3.04%-3.53%), germacrene-B (1.90%-2.12%)


Calitatea produsului: 

Ulei esential definit din punct de vedere botanic si biochimic (HEBBD)

• 100% pur (fara alte uleiuri esentiale)

• 100% natural (nedenaturat cu molecule sintetice)

• 100% integral (nu a fost supus proceselor de decolorare, deterpenizare, rectificare)


Produs de calitate alimentara

Se administreaza intern doar cu recomandarea medicului sau a specialistului in aromaterapie.


Cum puteti folosi uleiul esential de smirna:

Inhalatii

Creionul nazal: puteti pune maxim 15 picaturi de ulei esential de smirna pe batonul din bumbac si inhalati aroma. Pentru a beneficia de o relaxare profunda inainte de a va culca, seara, va puteti pune in creionul nazal si urmatorul amestec:

Smirna – 5 picaturi

Cedru himalayan – 5 picaturi

Lavanda – 6 picaturi

Intr-un vas cu apa fierbinte, adaugati 2-3 picaturi de ulei esential de smirna, acoperiti capul cu un prosop si inhalati aburii, tinand ochii inchisi - daca aveti probleme respiratorii, in raceala, pentru calmarea tusei, nas infundat si pentru efectul expectorant.

Aburul facial - 1- 4 picaturi de ulei esential de smirna, adaugate intr-un bol cu apa fierbinte - curata porii si are efect calmant pentru piele.

Gargarisme - pentru problemele cavitatii bucale (gingivite, stomatite, afte) va puteti prepara urmatorul amestec:

Smirna - 1 picatura

Arbore de ceai - 1 picatura

Ulei vegetal de susan - o ligurita 

Plimbati acest amestec prin cavitatea bucala timp de 10 minute, apoi eliminati si clatiti gura.

Pentru imbogatirea produselor cosmetice, adaugati 2 - 4 picaturi de ulei esential de smirna in 10 ml de ulei vegetal, pentru tenurile grase, mixte, devitalizare, inflamate sau acneice, mature, ridate. In sampon sau masca pentru par adaugati 15 picaturi de ulei esential la 50 ml de produs. Adaugati ulei esential de smirna in crema pentru maini, daca aveti pielea uscata, crapata, sau in sezonul rece, pentru a preintampina uscarea lor. 

Baie pentru picioare - datorita efectului sau antifungic si antiseptic eficient, in micoze cutanate (piciorul atletului), puteti pune intr-un lighean cu apa calda o lingura de bicarbonat de sodiu, 2 picaturi de ulei esential de smirna si 2 de arbore de ceai. Tineti picioarele in acest amestec timp de 5 minute si repetati cat timp este necesar. Dupa baie va puteti aplica un ulei vegetal in care ati adaugat:

Arbore de ceai - 2 picaturi

Smirna - 2 picaturi

Tamaie - 2 picaturi

Patchouli - 2 picaturi

Ulei vegetal - 10 ml

Acest ulei poate fi folosit si pentru alte probleme ale pielii corpului - urticarie, eczeme, dar nu pentru fata, deoarece concentratia de uleiuri esentiale este prea mare. 

Baie purificatoare - se pot pune 5 - 8 picaturi de ulei esential de smirna, amestecate in prealabil cu o lingura de emulgator (lapte, miere, sare). 

Puteti combina uleiul de smirna si cu alte uleiuri esentiale, dar sa nu depasiti numarul maxim de picaturi.

Ulei de masaj – la 10 ml de ulei vegetal adaugati 8 picaturi de ulei esential de smirna. Folositi amestecul pentru un masaj local (abdomen, piept, spate, articulatii).

In racela sau gripa - masati spatele, de-al lungul coloanei vertebrale, muschii si articulatiile.

Pentru masajul integral al corpului va puteti prepara un ulei de masaj folosind 20-25 de picaturi de ulei esential la 50 ml de ulei vegetal.

Aromaterapie:

1. Lampa de aromaterapie este incalzita prin intermediul direct al unei flacari. Bolul in care se afla apa nu trebuie sa fie prea mic, deoarece se evapora prea repede si uleiul se poate incinge. Distanta pana la flacara ar trebuie sa fie de cel putin 10 cm si apa nu ar trebui sa fie mai calda de 50-55 de grade. Apa nu trebuie sa inceapa sa fiarba, deoarece mirosul si efectul uleiului se schimba. Numarul de picaturi depinde de dimensiunea camerei: 5 picaturi pentru o suprafata de 5 mp.

2. Difuzorul este conectat la o sursa de energie electrica. Se pot pune 10-15 picaturi de ulei esential, in functie de suprafata incaperii.


Pentru sanatate:

Uleiul esential de smirna este bogat in ingrediente active cu efect antiinfectios, antiviral si antiparazitar, dar si antiinflamator si analgezic. 

Contribuie la vindecarea si regenerarea pielii sensibile, cu probleme si la reglarea secretiei de hormoni tiroidieni. Este un ulei esential anafrodiziac, la fel ca si uleiul esential de maghiran. 

In mod traditional, este utilizat pentru ameliorarea unor afectiuni, cum ar fi:

-  tratarea unor probleme ale pielii, datorita efectului sau cicatrizant: rani superficiale, abces, eczeme, ulceratii, psoriazis, escare, acnee, piele uscata, crapata, descuamata

- in osteoartrita, calmeaza durerile articulare, reumatice, reduce inflamatiile articulare

- diaree, dizenterie, colita

- in afectiuni respiratorii, brosita, astm, laringita, calmeaza tusea, usureaza respiratia, are efect expectorant si mucolitic

- pentru probleme ale cavitatii bucale: gingivita, stomatita, aftoze

- reda fermitatea pielii, vergeturi

- micoze cutanate, piciorul atletului

- in completarea tratamentului pentru hipertiroidie, sub supraveghere medicala 

- hemoroizi


Cosmentica si ingrijirea parului

Este recomandat pentru toate tipurile de ten, datorita actiunii sale de stimulare a formarii de noi celule:

- ten uscat, matur, imbatranit, gras, combinat, acneic 

Intarzie aparitia semnelor de imbatranire prematura a pielii, dar reduce si ridurile deja existente, mai ales in combinatie cu uleiul esential de trandafir, tamaie sau geranium.

Calmeaza pielea iritata de soare sau dupa barbierit, daca este adaugata intr-un ulei vegetal, de exemplu:

Smirna - 2 picaturi

Chiparos albastru - 2 picaturi

Ulei esential absolut de galbenele 5% diluat in ulei de strugure - 5 ml

Ulei de cactus - 5 ml


Adaugat in sampon, balsam sau masca pentru par, uleiul esential de smirna actioneaza ca tonic capilar si calmeaza iritatiile de la nivelul scalpului.


Psihic si emotional

Uleiul esential de smirna are efect puternic armonizant, echilibrant al sistemului nervos.

Ofera claritate mentala prin indepartarea grijilor care de obicei ne distrag atentia.

Util persoanelor care sufera in urma unor rani emotionale sau psihice, angoase.

Are efect calmant in in stari de agitatie si hiperactivitate, enurezis, obsesii sexuale, nimfomanie, fobii, depresii.

Persoanele care sufera in urma pierderii cuiva drag, pot gasi in smirna un ajutor in recapatarea pacii interioare, a linistii. 

Vindeca ranile sufletului, construieste o punte intre Cer si Pamant, permitand circulatia libera a energiei intre chakra coroana si chakra radacina. In acest fel, se spune ca visele si viziunile sufletului isi gasesc drumul catre exprimarea lor in planul fizic, forta magica de care au nevoie pentru a se indeplini.


Va puteti prepara un amestec* de uleiuri esentiale pentru meditatie, cu efect relaxant, pe care sa-l aplicati in zona plexului solar si pe partea interioara a incheieturii mainilor, in timp ce respirati profund.

Smirna - 2 picaturi

Santal amyris - 2 picaturi

Ulei vegetal de migdale - 5 picaturi

*reteta preluata din cartea "Mon guide pratique des huiles essentielles - Aroma Zone"


Precautii:

Nu se administreaza intern fara recomandarea si sub supravegherea medicului.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina si alaptare.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!