Ulei esential de smirna distilata cu aburi - puritate 100% - 10 ml
Cod produs:
Stoc: 2
77,00 Lei
Fara TVA: 64,71 Lei

Cantitate

Smirna este mentionata de mai multe ori intr-unul din cele mai vechi tratate medicale cunoscute, Papirusul Ebers (cu 3000 de ani inainte de Hristos). 

Rola gigantica, cuprinde 877 de retete vechi egiptene si 400 de ingrediente. Foloseau smirna pentru a trata febra fanului (guturaiul) si pentru vindecarea herpesului, dar si in cadrul ritualului de imbalsamare.

Medicul grec Hipocrate, considerat si parintele medicinei (460 i. Hr.), mentioneaza smirna, in tratatele sale, mai frecvent decat orice alta planta.

Acum 3700 de ani, soldatii greci, in batalii, aveau la ei smirna pentru a-si prepara o pasta pe care o foloseau la oprirea sangerarii ranilor. 

In Vechiul Testament, smirna este mentionata ca fiind un parfum rar, cu calitati imbatatoare si este unul dintre dintre cele trei daruri oferite de magi Pruncul Hristos. In antichitate se spunea ca ea indeparteaza toate ispitele si gandurile negre, tocmai de aceea era folosita pentru rugaciune si meditatie.

In Orientul Mijlociu si in nordul Africii smirna a fost folosita timp de aproape cinci milenii pentru fumigatii, ca insecticid, in vindecarea leziunilor pieli, a ranilor, pentru calmarea mancarimilor, pentru indigestie si respiratie urat mirositoare (era mestecata ca guma), infectii bronsice si chiar pentru hemoroizi. Smirna era inclusa in produsele pentru ingrijirea pielii pentru efectul sau de intinerire si antirid.


In ultimele decenii s-au facut multe studii cu privire la utilizarile si beneficiile smirnei,iar rezultatele au fost deosebite, mai ales asupra sistemelor hormonal, nervos, imunitar, dar si la nivelul pielii.


Smirna este o rasina aromatica produsa de scoarta unor specii de arbori spinosi din familia Commiphora, originari din Yemen, Somalia, Eritreea si Etiopia de Est. Acestia cresc peste 5 metri in inaltime si pot fi recunoscuti dupa scoarta lor deschisa la culoare, cu noduri, ramuri si flori mici si albe. Smirna, recoltata prin inciziile efectuate in scoarta, are consistenta vascoasa, asemanatoare unei ceruri si se solidifica foarte repede, dobandind un aspect lucios. 

Uleiul esential se obtine prin distilarea cu aburi a acestei rasini, sau prin extractie cu solventi alimentari.


Denumirea latina: Commiphora myrrha

Tara de origine: Somalia/Etiopia

Partea folosita a plantei: rasina (cultura salbatica)

Obtinut prin: distilare cu aburi in India

Miros: balsamic, cald, picant

Consistenta: semi-vascoasa

Nota: baza

Proprietati: antifungic, analgezic, antimicrobian, antiseptic, antiinflamator, antioxidant, antiviral, expectorant, antispastic, paraziticid, astringent, diuretic, sedativ, stimulant uterin.

Se combina cu:  benzoina, musetel, trandafir, lavanda, tamaie, cassia, scortisoara, cuisoare, patchouli, santal.


Cum puteti folosi uleiul esential de smirna:


1. Datorita actiunii sale antiinflamatoare, uleiul esential de smirna este util pentru tratarea furunculelor, abceselor, ulceratiilor pielii, a eczemelor purulente, sau a plagilor infectate. 

Antifungic eficient, poate fi folosit pentru tratarea micozei ("piciorul atletului"). 


2. Pentru imbogatirea produselor cosmetice

Antitid eficient, reda prospetimea tenului prin adaugarea a unei picaturi de ulei esential de smirna in cantitatea de crema folosita pentru o singura utilizare. Aplicati-o si pe buzele uscate sau crapate.  

Ulei cicatrizant*

Ulei din germeni de grau (sau ulei de ricin) - 15 ml 

Tamaie - 3 picaturi

Lavanda - 3 picaturi

Smirna - 3 picaturi

Santal amyris - 3 picaturi

Faceti preparatul intr-o sticla inchisa la culoare si agitati bine. Folositi uleiul dupa minim 48 de ore pentru ca uleiurile esentiale din compozitie sa aiba timp sa interactioneze prin sinergie. Aplicati pe cicatrice o mica cantitate de ulei de 2 ori pe zi, pana la completa vindecare. 

* din cartea "La bible de l`aromatherapie" de Nerys Purchon


3. Ingrijirea cavitatii bucale

Smirna sub forma de tinctura sau ulei esential este prezenta si in produsele pentru ingrijirea dintilor, mai ales in pasta de dinti si in apa de gura. Uleiul esential de smirna este eficient pentru tratarea ulcerelor bucale, a inflamatiilor si a infectiilor de la nivelul gingiilor, dar si ca simplu remediu impotriva durerilor in gat.

Va puteti prepara o tinctura de smirna din uleiul esential (concentratie 3%), pentru a-l folosi apoi in apa de gura, astfel:

Smirna - 40 picaturi

Votka - 60 ml

Preparati amestecul intr-o sticla inchisa la culoare. Adaugati 5 ml de produs (tinctura) in 20-30 ml de apa si folositi-o fie ca apa de gura, fie in gargarisme, daca aveti dureri in gat (folositi apa calda).

Pentru cazuri speciale (abces, furuncule, dureri) puteti aplica tinctura in forma nediluata.


4. Bai de sezut – in cazul infectiilor urinare, hemoroizi. Se umple un bazin suficient de mare pentru a sta in apa calda cu partea de jos a corpului, (inclusiv zona soldului). Se adauga 3-5 picaturi de ulei esential, amestecat in 15 ml lapte sau o ligurita de bicarbonat si se omogenizeaza cu apa. Durata: 10 - 15 minute. 

Uleiul de smirna (2-3 picaturi in 5 ml de gel sau crema) poate fi aplicat local pentru hemoroizi. Il puteti combina in acest caz si cu uleiul esential de patchouli (1 picatura + 2 picaturi smirna). 


5. Ulei de masaj 

In infectii ale tractului respirator, uleiul esential de smirna ajuta la eliminarea mucusului bronsic, in cazul crizelor de astm, bronsita, raceala, tuse expectoranta. Adaugati 2-3 picaturi de ulei esential in 10 ml de ulei vegetal si masati spatele si pieptul. Il puteti combina si cu alte uleiuri esentiale (tamaie, mirt, copaiba).

Preparati un ulei de masaj pentru afectiuni digestive folosind 5 picaturi de ulei esential de smirna in 10 ml de ulei vegetal. Are efect tonic si poate fi ultil in deranjamentele stomacale (diaree), indigestie, flatulenta. Masati usor zona abdomenului.


6. Inhalatii, pentru afectiuni ale aparatului respirator - intr-un vas cu apa fierbinte, adaugati 3-4 picaturi de ulei esential de smirna, acoperiti capul cu un prosop si inhalati aburii, tinand ochii inchisi. 

Aburul facial - 1-5 picaturi de ulei esential de smirna adaugate intr-un bol cu apa fierbinte - are efect antiseptic, curata porii si reda sanatatea pielii.

Creion nazal pentru calmarea crizelor de astm:

Smirna - 5 picaturi

Lavanda - 5 picaturi

Eucalipt australian (radiata) - 3 picaturi


7. Probleme ale aparatului genital

Un amestec de 5 picaturi de ulei esential de smirna in 10 ml de ulei vegetal masat pe abdomenul inferior este stimulant uterin. Eficient impotriva candidozei, uleiul esential de smirna poate fi folosit datorita actiunii sale antifungice si pentru calmarea mancarimilor sau in leucoree. 

Puteti face spalaturi vaginale cu urmatorul preparat:

Fierbeti si lasati sa se raceasca pana la o temperatura suporabila 500 ml apa. Adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu si turnati amestecul in irigator. Adaugati apoi 3 picaturi de smirna, 3 picaturi de lavanda si 2 picaturi de arbore de ceai. Agitati bine flaconul si folositi-l ca de obicei.

Nu folositi uleiul esential de smirna in timpul ciclului menstrual!


8. Aromaterapie:

1. Lampa de aromaterapie este incalzita prin intermediul direct al unei flacari. Bolul in care se afla apa nu trebuie sa fie prea mic, deoarece se evapora prea repede si uleiul se poate incinge. Distanta pana la flacara ar trebuie sa fie de cel putin 10 cm si apa nu ar trebui sa fie mai calda de 50-55 de grade. Apa nu trebuie sa inceapa sa fiarba, deoarece mirosul si efectul uleiului se schimba. Numarul de picaturi depinde de dimensiunea camerei: 5 picaturi pentru o suprafata de 5 mp.

2. Difuzorul este conectat la o sursa de energie electrica. Se pot pune 10-15 picaturi de ulei esential, in functie de suprafata incaperii.


Sanatate:

  • probleme respiratorii: expectorant, contribuie la eliminarea mucusului, tuse, raceala, dureri in gat, laringita, pierderea vocii, decongestionant, 
  • calmeaza crizele de astm, febra fanului
  • calmeaza inflamatiile tesuturilor
  • grabeste cicatrizarea ranilor
  • eczeme, furuncule, psoriazis
  • dureri de stomac, indigestie
  • probleme digestive: colita, diaree, infectii abdominale
  • combinat cu ulei de levanda si lamaie, poate fi folosit cu succes pentru tratarea ciupercii piciorului
  • pentru tratarea simptomelor specifice hipotiroidiei aplicati 2-3 picaturi direct pe zona corespondenta


Cosmetica:

Regenereaza epidema  tenului cu probleme - se prepara in casa o lotiune eficienta din ulei de smirna si trandafir, care are proprietati dezinfectante, intinereste si ofera pielii aspectul sanatos si neted.

In tratamentul pentru acnee se combina ulei de smirna cu musetel si trandafir; se aplica pe fata seara si dimineata.

Revitalizeaza tenul matur, imbatranit prin stimularea regenerarii celulare.


Psihic si emotional:

  • trateaza starile de agitatie, neliniste psihica sau incapacitate de concentrare (prin stimularea glandei pituitare)
  • are efect echilibrant
  • creaza o punte intre Cer si Pamant, armonizand legatura dintre chakra coroana si chakra radacina
  • insomnie


Precautii

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina sau alaptare.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

A nu se lasa la indemana copiilor

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!