Ulei esential de portocala dulce (Brazilia) - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: EO-35
Stoc: 5
22,00 Lei
Fara TVA: 18,49 Lei

Cantitate

Portocala cu parfumul sau inviorator, culoarea sa vibranta este sinonima cu bucuria si razele soarelui.

Uleiul esential de portocale (Citrus sinensis) este un remediu testat de mii de ani. In China, India, Orientul Mijlociu si Marea Mediterana au folosit uleiul esential de portocale pentru a usura tusea si raceala, pentru ritualurile de curatare si purificare, pentru imbunatatirea digestiei, probleme ale pielii, depresie si chiar pentru calitatile sale afrodisiace! 


Continutul de substante fitochimice din uleiul esential de portocale este destul de impresionant. Un studiu facut in Egipt a gasit peste 200 de substante fitochimice in coaja, frunzele si florile de portocal. Cel mai abundent fitochimic din uleiul esential de portocale este d-limonenul, intre 80-96%. D-limonenul a fost studiat pe scara larga pentru aplicatiile sale in sanatate, in special pentru cancer. 


Denumirea latina:  Citrus sinensis

Partea folosita a plantei:  cojile

Obtinut prin:  presare la rece din coaja fructului

Tara de origine: Brazilia

Miros:  proaspat, fructat, dulce

Nota parfum: varf

Se combina cu: lavanda, bergamota, lamaie, lemn de trandafir, salvia sclarea, tamaie, smirna, santal si cu uleiurile esentiale picante cum sunt nucsoara, cuisoarele, scortisoara. 

Avertisment: uleiul de portocala este fototoxic, poate cauza iritatii ale pielii. Nu va expuneti la soare dupa folosirea acestuia!


Cum se foloseste uleiul esential de portocale:


Ca ulei de masaj (7 picaturi de ulei de portocala la 10 ml de ulei vegetal):

•    combate celulita

•    pentru regenerarea pielii (stimuleaza regenerarea celulara)

•    imbunatateste digestia, tonic hepatic, diuretic

•    pentru pielea crapata si foarte solicitata

•    scade febra si calmeaza tusea


 Baie aromatica (4 picaturi de ulei esential diluate in lapte sau spumant de baie la o cada plina – nu mai mult!)

•    atunci cand suferiti de insomnie (poate fi combinat cu lavanda)

•    ajuta la vindecarea depresiilor

•    ajuta la incalzirea organismului in zilele reci de iarna

 

Apa de gura - o picatura de ulei de portocala la o cana de apa calda, pentru:

•    prevenirea inflamarii gingiilor

•    tratamentul ulcerelor bucale

 

Folosit in aparatul de aromaterapie, uleiul esential de portocale

•    creeaza o atmosfera vesela si prietenoasa 

•    alunga plictiseala lungilor dupa amiezi de iarna

•    ajuta la indepartarea stresului 

•    ajuta in cazul insomniei (poate fi combinat cu alte uleiuri)

 

Aplicatii in cosmetica:

Datorita proprietatilor sale antiseptice, de imbunatatire a circulatie si hidratare, uleiul esential de portocala este potrivit pentru tenul gras si acneic.

Deoarece arde eficient grasimile, este util in masajul anticelulitic si pentru drenajul limfatic. 

 

Precautii

Cu toate ca este un ulei non-toxic, poate provoca iritatii ale pielii, persoanelor cu pielea sensibila. 

Este un ulei fototoxic, nu se foloseste nici in dilutii mici, cu cel putin 24 de ore inainte de expunerea la soare.

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina sau alaptare.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare