Ulei esential de petitgrain - puritate 100 % - 10 ml
Cod produs: EO-37
Stoc: 3
25,00 Lei
Fara TVA: 21,01 Lei

Cantitate

Uleiul esential de petitgrain este obtinut prin distilarea cu aburi a frunzelor si ramurelelor verzi ale arborelui de portocal amar.  Din cojile fructelor acestui arbore se obtine uleiul esential de portocala amara (prin presare la rece), iar din flori, uleiul esential de neroli.

Fructele acestui arbore sunt mai mici decat mandarinele, de aceea au primit numele de petit grain (din limba franceza = boabe mici). Principalele tari producatoare ale acestui ulei esential sunt Paraguay si Franta. 

Recunoscut pentru capacitatea sa de a stimula mintea constienta si intelectul, uleiul esential de petitgrain calmeaza mania si panica, relaxeaza, combate insomnia si regleaza bataile inimii.


Datorita mirosului sau proaspat, floral-lemnos, cu note citrice, este foarte mult folosit in parfumerie, dar si pentru obtinerea unor produse farmaceutice.  


Denumirea latina: Citrus aurantium var. amara

Partea folosita a plantei: frunzele, varfurile crengutelor (contin 0,5-1% ulei esential)

Tara de origine: Paraguay

Obtinut prin: distilare cu aburi

Nota parfum: varf

Se combina cu: bergamota,  portocala, lamaie, lemongrass, lavanda, palmarosa, geranium, lemn de trandafir, santal, ylang-ylang, arbore de ceai, musetel.

Proprietati: antiseptic, antifungic, antibiotic, antispastic, antidepresic, antibacterian, antiviral, tonic, deodorant, sedativ, calmant al sistemului nervos.


Cum puteti folosi uleiul esential de petitgrain:

Inhalare directa - puneti 1-2 picaturi de ulei esential in palma. Frecati palmele intre ele si, ducandu-le in dreptul nasului, inspirati profund aroma de 2-3 ori.  

Aburul facial - 1-4 picaturi de ulei esential de petitgrain, adaugate intr-un bol cu apa fierbinte - curata porii si reda sanatatea pielii.

Pentru imbogatirea produselor cosmetice, adaugati 2-4 picaturi de ulei esential de petitgrain,  in 10 ml de crema sau ulei vegetal, pentru tenurile grase, mixte, inflamate sau acneice.  Adaugati 1 picatura de ulei esential de petitgrain si 2 picaturi de arbore de ceai intr-o lingura de sampon pentru, daca aveti par gras si matreata.

Baie relaxanta - la o cada plina se pot pune 5-8 picaturi de ulei esential de petitgrain, amestecate in prealabil cu o lingura de emulgator (lapte, miere, sare). 

Ulei de masaj – la 15 ml de ulei vegetal adaugati 5 picaturi de ulei esential de petitgrain. 

Aromaterapie:

1. Lampa de aromaterapie este incalzita prin intermediul direct al unei flacari. Bolul in care se afla apa nu trebuie sa fie prea mic, deoarece se evapora prea repede si uleiul se poate incinge. Distanta pana la flacara ar trebuie sa fie de cel putin 10 cm si apa nu ar trebui sa fie mai calda de 50-55 de grade. Apa nu trebuie sa inceapa sa fiarba, deoarece mirosul si efectul uleiului se schimba. Numarul de picaturi depinde de dimensiunea camerei: 5 picaturi pentru o suprafata de 5 mp.

2. Difuzorul este conectat la o sursa de energie electrica. Se pot pune 10-15 picaturi de ulei esential, in functie de suprafata incaperii.


Sanatate:

- reduce palpitatiile, scade tensiunea arteriala

- usureaza respiratia, calmeaza tusea, 

- relaxeaza spasmele musculare

- calmeaza durerile de stomac, stimuleaza digestia, scade pofta de mancare.

- util in micoze, piciorul atletului


Cosmetica si ingrijirea parului:

Uleiul esential de petitgrain este recomandat pentru pielea grasa, iritata sau inflamata.  Combate actiunea radicalilor liberi,  are efect antioxidant.

Datorita efectului sau antibacterian, poate fi folosit pentru par gras, regleaza secretia de sebum si combate caderea parului la barbati si femei.

 

Psihic si emotional:

- indeparteaza stresul, depresia, insomnia, oboseala mentala, aduce armonie in relatii si reda increderea in fortele proprii.

- calmeaza furia si starile de panica, iritarea, 

- relaxeaza corpul si calmeaza mintea

- reface energia corpului in convalescenta


Uleiul esential de petitgrain nu este toxic, iritant, fototoxic si sensibilizant. 


Precautii

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina (stimuleaza menstruatia) sau alaptare.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!