Ulei esential de palmarosa - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: EO-36
Stoc: 10+
25,00 Lei
Fara TVA: 21,01 Lei

Cantitate

Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITA pentru comenzile de peste 150 lei

Palmarosa este o iarba originara din sudul si sud-estul Asiei si creste pana la o inaltime de 2,5 metri. Este o planta salbatica, erbacee, verde, cu tulpini subtiri, lungi, cu varfurile terminale inflorite si frunze aromate. Se recolteaza inainte ca florile sa apara si cel mai mare randament se obtine cand iarba este complet uscata aproximativ la o saptamana dupa ce a fost taiata. 

In antichitate uleiul de palmarosa era utilizat pentru proprietatile sale antibacteriene si antiseptice, fiind utilizat pe scara larga de catre medicii indieni pentru scaderea febrei si pentru prevenirea infectiilor.

Iarba uscata are un continut de 1 - 1.5% uleiului esential.

Palmarosa mai este cunoscuta si sub urmatoarele denumiri: geranium indian sau turcesc, iarba de ghimbir sau iarba rosha. 

Uleiul esential de palmarosa este adeseori folosit pentru falsificarea uleiului esential de trandafiri, deoarece este mult mai ieftin decat acesta.


Denumirea latina: Cymbopogon martinii

Tara de origine: India

Partea folosita a plantei: iarba uscata

Obtinut prin: distilare cu aburi

Miros: proaspat, dulce, asemanator trandafirului

Nota parfum: baza

Se combina bine cu: geranium, bergamota, rozmarin, lime si ylang-ylang.


Proprietati: antiseptic, antiviral, febrifug, nervin (calmeaza si intareste nervii) 


Sanatate:

  • intr-un amestec de ulei de masaj sau diluat in baie, uleiul de palmarosa poate fi folosit de pacienti in convalescenta
  • previne formarea cicatricilor atunci cand este adaugat in apa folosita pentru a spala rana
  • protejeaza ranile impotriva infectiilor
  • excelent pentru relaxarea muschilor si a articulatiior rigide, in special dupa exercitii fizice (spasme, contuzii)
  • atenueaza durerile reumatice si atritice - masaj localizat
  • masaj local pentru stimularea digestiei si pentru lipsa poftei de mancare
  • afectiuni ale pielii: eczeme, psoriazis, furuncule, abcese
  • stimuleaza digestia, ajutand absorbtia nutrientilor


Conform studiilor efectuate, uleiul esential de palmarosa este eficient impotriva unor bacterii patogene cum ar fi stafilococul auriu si Escherichia coli. Cand se combina cu uleiurile esentiale de anason stelat si ravensara, palmarosa are un puternic efect antiviral. 


Cosmetica si ingrijirea parului:

  • atunci cand este inclus in creme si lotiuni, are un efect de hidratare a pielii
  • regleaza secretia de sebum
  • pastreaza pielea supla si elastica
  • la nivel celular, acesta ajuta la formarea de tesuturi noi si pentru acest motiv, este de mare ajutor pentru intinerire si regenerarea pielii, cu efect antirid
  • indicat pentru toate tipurile de ten, mai ales uscat, deteriorat si acneic
  • adaugat in sampon combate matreata si caderea parului


Psihic si emotional:

  • amelioreaza oboseala, nervozitatea, epuizarea nervoasa, anxietatea si stresul
  • calmeaza si revigoreaza
  • creste increderea in sine
  • are efect inaltator asupra mintii si inlatura gandurile confuze
  • excelent pentru persoanele care au nevoie de liniste spirituala.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt  pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C  si 40°C.


Precautii:

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o  lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!