Ulei esential de Marar salbatic BIO (Ammi visnaga) puritate 100% – 5 ml 5 1

Ulei esential de Marar salbatic BIO (Ammi visnaga) puritate 100% – 5 ml

Cod produs: 01508
Stoc: 1
108,00 Lei
Fara TVA: 90,76 Lei

Cantitate

Originara din Africa de Nord, planta ierboasa, Khella sau Ammi visnaga, face parte din aceeasi familie ca si morcovul. Creste salbatic in tarile mediteraneene, dar si in Australia si America de Sud. Este cultivata pe scara larga atat pentru calitatile sale ornamentale, cat si in scopuri medicinale. Semintele sunt inchise în fructe mici care, înainte de a fi complet coapte, sunt recoltate, la sfarsitul verii si lasate sa se usuce. 

Ammi visnaga este o planta medicinala folosita pe scara larga in antichitate, de vechii egipteni pentru tratarea astmului, a psoriazisului si pentru eliminarea pietrelor de la rinichi, fiind mentionata in papirusul Ebers. In medicina traditionala a tarilor arabe, virtutile antispastice o recomanda pentru calmarea crizelor de astm, dar si pentru stimularea circulatiei sangelui.  

In Spania, andaluzii foloseau semintele pentru a se spala pe dinti, iar în Maroc decoctul de Khella era si el recomandat pentru ingrijirea gurii, calmarea durerilor de dinti, dar si pentru diabet si palpitatii.


Denumire latina: Ammi visnaga

Familia botanica: Apiaceae (sau Umbelifere)

Partea folosita: seminte

Tara de origine: Maroc

Cultura biologica si salbatica, certificata 100% de Ecocert Greenlife conform COSMOS 

Metoda de obtinere: distilare cu vapori de apa

Miros: aromat, verde, picant, cu note de anason. Nu este un ulei esential apreciat pentru mirosul sau, de aceea se recomanda combinarea cu alte uleiuri esentiale cu miros placut.

Proprietati organoleptice: aspect de lichid limpede, fluid, incolor

Nota parfum: mijloc

Se combina cu: lemongrass, litsea, melissa, lamaie, grapefruit, isop, maghiran, mirt rosu, mandarina.

Proprietati: antialergenic, antispastic, analgezic, antiasmatic, antibacterian, antifungic, antiviral, antiinflamator, antispastic, bronhodilatator, tonic cardiac, estrogenic, expectorant, tonic respirator.


Compozitie:

Principalii constituenti biochimici - Cromatografia in faza gazoasa:

• Monoterpene: 3,81%, 

• Alcool monoterpenic: linalol (28,41%)

• Esterii alifatici, terpenici și aromatici: izobutanoat de 2-metilbutil (9,86%), 2-metilbutanoat de 2-metilbutil (18,77%), izovelat de pentil (7,37%), metilbutanoat de izobutil


Calitatea produsului:

Ulei esential definit din punct de vedere botanic si biochimic (HEBBD)

• 100% pur (fara adaos de alte uleiuri esentiale cu proprietati similare)

• 100% natural (nedenaturat cu molecule sintetice)

• 100% integral (nu a fost supus proceselor de decolorare, deterpenizare, rectificare)


Cum puteti folosi uleiul esential de marar salbatic:

Inhalatii

Inhalare directa - pentru situatii de criza, puneti 1-2 picaturi de ulei esential in palma. Frecati palmele intre ele si, ducandu-le caus in dreptul nasului, inspirati profund aroma de 2-3 ori.

Puneti 1-2 picaturi de ulei esential pe un servetel – inhalati usor. 

Ulei de masaj – la 10 ml de ulei vegetal adaugati 8 picaturi de ulei esential de marar salbatic. Folositi amestecul pentru un masaj local (abdomen superior, inferior, zona inferioara a spatelui, in dreptul rinichilor), afectiuni respiratorii (spatele, gatul, pieptul), probleme cardiace (pieptul), scaderea glicemiei (talpile picioarelor). 

Pentru masajul integral al corpului va puteti prepara un ulei de masaj folosind 20-25 de picaturi de ulei esential la 50 ml de ulei vegetal.

Comprese - in 300 ml de apa rece/calda adaugati 5-6 picaturi de ulei esential de marar salbatic si inmuiati un servet din bumbac. Il stoarceti si-l aplicati pe zona cu probleme, de exemplu in afectiuni ale aparatului respirator, calmarea durerilor sau crampelor abdominale,– folositi comprese calde. 

Pentru prevenirea/calmarea crizelor de astm, aplicati o compresă pe piept. 

Folositi-l in combinatie cu litsea, pentru de exemplu:

3 picaturi marar salbatic

2-3 picaturi litsea

Ca remediu pentru biliari și pietre la rinichi sau la vezica biliara – o compresa aplicata pe zona corespondenta va poate ajuta organismul să elimine pietrele mai putin dureros. 

In cazul problemelor cardiovasculare (echilibrarea batailor neregulate ale inimii, ameliorarea anginei si a hipertensiunii arteriale), poate fi aplicata pe piept o compresa peste care se pune un prosop cald.


In pofida lungii sale utilizari medicale, mararul salbatic, nu a constituit un subiect de studiu stiintific aprofundat, dupa cum ar fi fost de asteptat.  


Sanatate:

  • calmeaza tusea, crizele de astm, elimina congestia si amelioreaza spasmele musculare netede asociate cu astmul, usureaza respiratia
  • ajuta la eliminarea mai putin dureroasa a pietrelor de la rinichi prin efectul dilatator 
  • echilibreaza bataile neregulate ale inimii (aritmiile), fiind util in angina, ateroscleroza, hipertensiunea arteriala – datorita efectului sau coronaro-dilatator
  • util in colica hepatica, nefritica, spastica, biliara  
  • colici si crampe abdominale 
  • calmeaza durerile menstruale si este eficient in premenopauza si menopauza, datorita proprietatilor estrogenice
  • in diabet, contribuie la scaderea glicemiei

Persoanele care sunt sub tratament cu medicamente anticoagulante nu vor folosi acest ulei esential!


Cosmetica si ingrijirea parului

Uleiul esential de marar salbatic este recomandat pentru tratarea unor afectiuni ale pielii cum sunt: psoroazis, vitiligo, grabeste vindecarea ranilor provocate de intepaturi / muscaturi de insecte / reptile veninoase.

Adaugat in sampon sau in produsele de ingrijire a parului, uleiul de marar salbatic poate fi folosit in alopecie (caderea parului), eliminarea matretii, fiind eficient impotriva eczemelor sau a micozelor de la nivelul scalpului.


Psihic si emotional:

reduce stresul si anxietatea


Precautii:

Foarte fotosensibilizant, nu va expuneti la soare zonele pe care ati aplicat uleiul esential timp de 12 ore.

Nu folositi uleiul pentru copii mai mici de 3 ani.

Evitati folosirea pe termen lung a uleiului esential, fara recomandarea unui medic specialist.

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina sau alaptare.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele. Anumiți compuși naturali conținuti în acest ulei esențial pot prezenta un risc de alergie la anumite persoane sensibile, atunci când uleiul esențial este încorporat într-un produs cosmetic (conform celei de-a șaptea modificări a Directivei europene privind produsele cosmetice (2003/15) ): linalool și, într-o mai mică măsură, limonen.

A nu se lasa la indemana copiilor

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Reteta pentru calmarea tusei uscate sau asmatice

Ulei esential marar salbatic
10 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential chiparos
10 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential petitgrain
10 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei vegetal de caise
10 mlAdauga produs in cos
Recipent albastru cu pipeta - 10 ml
1 bucata
Adauga produs in cos

Masati cu acest ulei toracele si zona superioara a spatelui, de 4-5 ori pe zi. In plus, pentru calmarea crizelor de astm masati cu 5-6 picaturi si talpile picioarelor.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!