Ulei esential de manuka - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: ND47
Stoc: 1
163,00 Lei
Fara TVA: 136,97 Lei

Cantitate

Arborele de manuka, originar din Australia si Noua Zeelanda este cunoscut si deosebit de apreciat pentru proprietatile sale vindecatoare. Maori, populatia indigena a Noii Zeelande foloseste de secole frunzele de manuka pentru prepararea infuziilor si a cataplasmelor cu rol antimicrobian. Din nectarul produs de florile arborelui de manuka, albinele prepara o miere de culoarea ambrei, foarte cautata pentru calitatile ei vindecatoare.

Uleiul esential de manuka este introdus de curand in aromaterapie, cel mai pretios fiind cel obtinut in regiunea East Cape din Noua Zeelanda. Studiile au confirmat ca are cel mai puternic efect antimicrobian (de 20 de ori mai puternic decat uleiul esential de arbore de ceai - Melaleuca alternifolia) si antiviral.


Denumirea latina: Leptospermum scoparium

Partea folosita: frunze si seminte

Obtinut prin: distilare cu aburi

Tara de origine: Noua Zeelanda

Miros: intens, lemnos, asemanator cu cedrul.

Nota parfum: mijloc

Se combina cu: cedru, scortisoara, lavanda, cuisoare, rozmarin, geranium, pin, maghiran, nucsoara, ylang-ylang, busuioc, piper negru, musetel, eucalipt, grapefruit, portocala, patchouli, petitgrain, ravensara, cimbru, arbore de ceai.


Proprietati:

•  antibacterian

•  antifungic

•  antiinflamator

•  antiseptic

•  antimicrobian

•  antihistaminic

•  cicatrizant

•  relaxant


Sanatate:


  • Trateaza piciorul atletului si ciuperca piciorului

Proprietatile antifungice si antibacteriene ale uleiului esential de manuka sunt bine cunoscute si au fost cercetate de Institutul Cawthron din Noua Zeelanda. 

Metoda de utilizare: masati uleiul esential direct pe zona afectata, dimineata si seara, iar apoi puneti-va sosete de bumbac pentru a va asigura ca uleiul este bine absorbit.

Ca alternativa, puteti face o baie calda la picioare, in fiecare zi, timp de aproximativ 20 de minute, prin adaugarea a sase picaturi de ulei de manuka la cantitatea necesara de apa. 


  • Calmeaza durerile reumatice, musculare

Metoda de utilizare: 

- masaj - diluati uleiul esential de manuka intr-un ulei presat la rece 

- baie - adaugati 8-10 picaturi de ulei esential intr-o lingura cu lapte si adaugati in apa din cada


  • Grabeste vindecarea ranilor, a zgarieturilor, uleceratiilor 
  • Calmeaza mancarimile si iritatiile provocate de intepaturi ale insectelor
  • Util in tratarea afectiunilor tractului respirator: raceala, gripa, sinuzita, bronsita

Metoda de utilizare: inhalatii sau masaj local (numai dupa diluarea uleiului esential intr-un ulei presat la rece)


  • Calmeaza reactiile alergice ale organismului cauzate de praf, polen, par de animale, etc.


  • Calmeaza tusea persistenta, datorita antihistaminelor naturale din compozitie


  • Cicatrizant, stimuleaza formarea celulelor noi si prin aceasta vindecarea tesutului afectat


  • Reduce dezvoltarea bacteriilor in cazul infectiilor tractului urinar, a colonului, iar conform cercetarilor este eficient impotriva infectiilor stafilococice. 


Cosmetica si ingrijirea parului

Combate matreata, mentine nivelul de hidratare optim si echilibreaza secretia de sebum de la nivelul scalpului.

In cosmetica poate fi folosit pentru efectul sau hidratant asupra pielii, previnind imbatranirea prematura, dar si pentru vindecarea acneei sau a altor iritatii.


Psihic si emotional:

Calmeaza si echilibreaza sistemul nervos, fiind foarte util in cazul stresului, a anxietatii si depresiei. 

Multi experti considera ca uleiul esential de Manuka are efecte de calmare remarcabile asupra inimii si a mintii.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.


Precautii:

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare