Ulei esential de litsea (May Chang) - puritate 100 % - 10 ml
Cod produs: EO-52
Stoc: 10+
22,00 Lei
Fara TVA: 18,49 Lei

Cantitate

Litsea cubeba este un arbore peren, originar din Asia, poate creste pana la o inaltime de aproximativ 9-12 m, cu frunzele verzi si flori delicate, cu un parfum suav, albe sau galbene, care se transforma in fructe mici, rosii sau negre.  Litsea cubeba face parte dintr-o familie de 60 specii de arbori. Cu toate ca are aroma de citrice asemanatoare cu lamaia, lemongrass sau chiar verbina, nu are proprietatile aromaterapeutice ale acestora.


De secole, chinezii il folosesc pt. tratarea indigestiei, a congestiilor respiratorii de la nivelul pieptului, pentru calmarea durerilor de mijloc, de cap, frisoane si rau de calatorie. Cercetarile recente arata ca este utila in tratarea aritmiei cardiace. Fructele erau folosite pentru imbunatatirea memoriei, datorita stimularii transmiterii impulsului la nivel neuronal si pentru digestie. Toate partile plantei contin ulei esential, in China producandu-se in cantitati semnificative.


Denumirea latina: Litsea cubeba

Partea plantei care se foloseste: fructele

Obtinut prin: distilare cu abur a fructelor strivite, 50 kg de fructe  ofera 1 litru de ulei de litsea

Miros: proaspat, lamaios, picant

Nota parfum: top

Se combina cu: neroli, palmarosa, lamaie, bergamota, geranium, rozmarin, busuioc, ghimbir, iasomie, lemn de trandafir, ylang-ylang si alte citrice.

Proprietati: antiseptic, emolient, deodorant, dezinfectant, insecticid, imbunatateste digestia si claritatea mentala, calmeaza, reduce stresul, favorizeaza un somn odihnitor, calmeaza durerile, antiinflamator. anticongestiv, bronhodilatator, carminativ (calmeaza durerile abdominale si favorizeaza eliminarea gazelor intestinale), detoxifiant, expectorant (in bronsite).


Sugestii de utilizare: 

Diluat intr-un ulei presat la rece:

•    trateaza multe probleme legate de piele, cum ar fi dermatita, petele si acneea

•    in tratamentul stresului, tensiunii arteriale ridicate, aritmiei si depresiei post natale

•    flatulenta, indigestie

Inhalatii: expectorant, bronhodilatator


Psihic si emotional:

•    antidepresiv

•    antistres

•    sedativ

•    aduce o nota ce optimism asemanatoare bucuriilor copilariei

•    reface echilibrul emotional

•    indeparteaza insectele


Aplicatii in cosmetica:

Datorita proprietatilor astringente, uleiul de litsea este potrivit in special pentru pielea grasa, acneica. La baie sau dus tonifica pielea, o detoxifica si reduce celulita.


Precautii

Cu toate ca este un ulei non-toxic, poate provoca iritatii ale pielii, persoanelor cu pielea sensibila. 

Este un ulei fototoxic, nu se foloseste nici in dilutii mici, cu cel putin 24 de ore inainte de expunerea la soare.

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina sau alaptare.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.



Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!