Ulei esential de imortele (Helichrysum ) BIO - 10 ml 5 4

Ulei esential de imortele (Helichrysum ) BIO - 10 ml

Cod produs: 00006
Stoc: 1
52,00 Lei
Fara TVA: 43,70 Lei

Cantitate

Uleiul esential de imortele este obtinut din florile unei specii de imortele ce creste pe platourile inalte din Madagascar si are, partial, proprietatile de stimulare a circulatiei si antihematom ale uleiului esential de imortele de Italia. Insa uleiul de imortele de Madagascar datorita compozitiei speciale, este uleiul esential in perfecta armonie cu sistemul respirator uman. Intr-o perioada in care maladiile provocate de perturbarile la nivel informational este in continua crestere, descoperirea proprietatilor uleiului de imortele de Madagascar este un mare atu.

Uleiul de imortele este foarte eficient in tratarea afectiunile respiratorii, inclusiv a rinitelor alergice si astmului.

Datorita proprietatilor sale, uleiul de imortele de Madagascar este un excelent pentru intarirea sistemului imunitar, echlibreaza energiile corpului, stimuleaza concentrarea, fiind un ulei esential benefic intregului organism.


Denumire latina: Helichrysum gymnocephalum 

Familia botanica: Asteraceae

Metoda de obtinere: distilare cu aburi

Partea folosita a plantei: varfurile inflorite

Tara de origine: Madagascar

Aspect: lichid, limpede 

Culoare: incolor la verde galbui 

Miros: proaspat intens, aromatic si ierbos

Cultura: certifcata  BIO Ecocert Greenlife, 100% biologica

Se combina cu: lavanda, yuzu, portocala, lamaie, lime, tangerine, bergamota, mandarina, grapefruit,  rozmarin, geranium, rose geranium, cuisoare, salvie.

Proprietati: anticataral, expectorant, antiinflamator, antibacterian, antialgic, antiviral, antiherpetic, imunostimulent, energizant, echilibrant energetic, tonic al sistemului nervos.

Compozitie:

Principalii constituenti biochimici - Cromatografia in faza gazoasa:

• Monoterpene: alfa-pinene (3.18% - 3.43%), beta-pinene(2.79% - 2.82%), para-cimene (1.65% - 2.21%), mircene (4.03% - 6.34%), sabinene (3.99% - 5.35%)

• Monoterpenol: terpinen 4-ol (2.70% - 3.97%)

• Oxizi terpenici: 1-8 cineol (64.86% - 72.46%)


Calitatea produsului: 

Ulei esential definit din punct de vedere botanic si biochimic (HEBBD)

• 100% pur (fara alte uleiuri esentiale)

• 100% natural (nedenaturat cu molecule sintetice)

• 100% integral (nu a fost supus proceselor de decolorare, deterpenizare, rectificare)

Ingredient cosmetic si pentru o stare de bine!


Cum puteti folosi uleiul esential de imortele:

Inhalatii

Inhalare directa - pentru probleme respiratorii sau in situatii de criza, puneti 1-2 picaturi de ulei esential in palma. Frecati palmele intre ele si le duceti apoi in dreptul nasului, inspirati profund aroma de 2-3 ori.

O picatura de ulei esential aplicat la incheietura fiecarei maini, pe punctul de puls, care reprezinta meridianul energetic corespondent plamanilor, ajuta in cazul afectiunilor respiratorii.

Creionul nazal: puteti pune maxim 15 picaturi de ulei esential de imortele pe batonul din bumbac si inhalati. 

Puneti 1-2 picaturi de ulei esential pe un servetel – inhalati usor. 

Intr-un vas cu apa fierbinte, adaugati 2-3 picaturi de ulei esential de imortele, acoperiti capul cu un prosop si inhalati aburii, tinand ochii inchisi. 

Baie - la o cada plina se pot pune 5 picaturi de ulei esential de imortele, amestecate in prealabil cu o lingura de emulgator (lapte, miere, sare). 

Ulei de masaj – la 10 ml de ulei vegetal adaugati 8 picaturi de ulei esential de imortele. Folositi amestecul pentru un masaj local. 

Pentru masajul integral al corpului va puteti prepara un ulei de masaj folosind 20-25 de picaturi de ulei esential la 50 ml de ulei vegetal. Pentru un efect antiinflamator mai puternic puteti combina uleiul esential de imortele cu cel de copaiba.

Comprese - in 300 ml de apa rece/calda adaugati 5-6 picaturi de ulei esential de imortele si inmuiati un servet din bumbac. Il stoarceti si-l aplicati pe zona cu probleme, de exemplu in afectiuni ale aparatului respirator, pentru scaderea febrei.

Aromaterapie:

1. Lampa de aromaterapie este incalzita prin intermediul direct al unei flacari. Bolul in care se afla apa nu trebuie sa fie prea mic, deoarece se evapora prea repede si uleiul se poate incinge. Distanta pana la flacara ar trebuie sa fie de cel putin 10 cm si apa nu ar trebui sa fie mai calda de 50-55 de grade. Apa nu trebuie sa inceapa sa fiarba, deoarece mirosul si efectul uleiului se schimba. Numarul de picaturi depinde de dimensiunea camerei: 5 picaturi pentru o suprafata de 5 mp.

2. Difuzorul este conectat la o sursa de energie electrica. Se pot pune 10-15 picaturi de ulei esential, in functie de suprafata incaperii.

Pentru probleme respiratorii puteti difuza uleiul esential de imortele in combinatie cu uleiurile esentiale de yuzu si rozmarin.


Sanatate:

  • infectii respiratorii: bronsite, raceli, rinite, rinofaringite
  • afectiuni respiratorii pe fond alergic: astm, rinite alergice
  • scade febra
  • sustine sistemul imunitar
  • stimuleaza circulatia sanguina, contribuind la vindecarea hematoamelor, 
  • calmeaza durerile musculare, articulare, reumatice, datorita efectului sau antiinflamator
  • grabeste vindecarea ranilor
  • inflamatii, contuzii, vanatai
  • afectiuni venoase, varice si ulcere varicoase
  • dermatita
  • guta


Psihic si emotional:

Uleiul esential de imortele este util in cazurile de epuizare nervoasa, depresii, dezechilibre energetice. Folositi acest ulei daca va confruntati cu traume emotionale actuale sau daca doriti sa vindecati rani  emotionale mai vechi.

Din punct de vedere energetic, uleiul esential de imortele este asociat cu chakra 2 - a relatiilor, chakra 4 - a iubirii neconditionate si cu chakra 5 - a comunicarii adevarului, a echilibrului, a protectiei, a claritatii.


Precautii:

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina si alaptare.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.


Reteta pentru indepartarea oboselii

Ulei esential imortele
4 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential yuzu
3 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential lime
3 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei fractionat de cocos
10 ml Adauga produs in cos
Recipient roll on sticla bruna 10 ml
1 bucataAdauga produs in cos

Adaugati aproximativ jumatate din cantitate de ulei de cocos in recipientul roll on si apoi uleiurile esentiale. Completati cu restul de uleiul vegetal. Puneti dopul cu bila si capacul, apoi rulati intre palme sticla, pentru ca uleiurile esentiale sa difuzeze uniform in uleiul vegetal. Lipiti pe sticla o eticheta cu data prepararii si denumirea amestecului.

Folositi roll on-ul dupa 12 ore de la preparare, acesta fiind intervalul de timp recomandat de aromaterapeuti, pentru finalizarea sinergiei uleiurilor esentiale in uleiul vegetal.

Aplicati preparatul in punctele de puls, pe palme, ori de cate ori aveti nevoie de un plus de energie.


Reteta pentru calmarea durerilor in artrita, artrita reumatoida

Ulei esential imortele
10 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential dafin BIO
7 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential eucalipt globulus
6 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei extravirgin de andiroba BIO
20 mlAdauga produs in cos

Folositi acest ulei pentru masajul local al zonelor dureroase, inclusiv pentru calmarea durerilor musculare sau articulare, entorse, contracturi, etc.


Reteta pentru masaj in caz de raceala, rinofaringita, infectii ORL

Ulei esential imortele
4 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei vegetal de caise
6 picaturi
Adauga produs in cos

Masati cu acest ulei zona gatului, toracele si zona sinusurilor (fruntea, intre sprancene si lateralele nasului) de 3 pana la 6 ori pe zi.


Sugestie amestec pentru pentru difuzie aromaterapeutica - Respiratie usoara*

Ulei esential imortele
70 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential kunzea
70 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential brad balsamic
35 picaturi
Adauga produs in cos
Sticla cu picurator (albastra) - 5 ml
1 bucataAdauga produs in cos

Folositi 20- 30 de picaturi din amestecul de uleiuri esentiale in difuzorul sau lampa de aromaterapie, in cicluri de cate 10-15 minute.

*reteta preluata din cartea "Mon guide pratique des huiles essentielles - Aroma Zone"


Reteta pentru o baie aromatica - Tonus si imunitate

Ulei esential imortele
5 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential molid negru*
3 picaturi
Adauga produs in cos

Combinati uleiurile esentiale intr-un vas in care ati pus 2-4 linguri de emulgator. Puteti folosi in acest scop sare Epson (sare amara), bicarbonat de sodiu, spumant de baie neutru sau 2 linguri de ulei vegetal. 

Umpleti cada cu apa si apoi adaugati amestecul de ulei esential in emulgator si dispersati-l bine inainte de a intra in cada. Nu uitati sa inchideti usa de la baie, in asa fel incat moleculele volatile sa ramana in incinta pe toata durata rasfatului aromat! Durata ideala de imbaiere este de 10-15 minute si nu este indicat sa depaseasca 30 de minute. Dupa ce va stergeti prin tamponare usoara, cu prosopul, aplicati pe piele un ulei vegetal sau o crema pentru corp si masati usor pana la absorbtia completa. Dupa baie ar fi bine sa va odihniti o ora, sau cel putin sa nu iesiti din casa.


*in loc de ulei esential de molid negru puteti folosi orice ulei esential obtinut din conifere (brad siberian, brad balsamic, molid canadian, pin). Atentie, aceste uleiuri esentiale va energizeaza, de aceea nu este recomandat sa le folositi seara, inainte de culcare!

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!