Ulei esential de dafin BIO - puritate 100% – 5 ml
Cod produs: 1602
Stoc: 3
44,00 Lei
Fara TVA: 36,97 Lei

Cantitate

Dafinul, cunoscut si sub numele de laur este un arbust sau copac mic, vesnic verde, originar din tarile cu climat mediteranean. Ajunge la maturitate dupa cinci ani si produce aproximativ 5 kg de frunze pe sezon, iar prin extrapolare, ofera aproximativ 50-70 g de ulei esential.

Uleiul esential de dafin roman (Laurus nobilis) este de multe ori confundat cu cel de dafin indian (Pimenta racemosa), deoarece in ambele cazuri se foloseste denumirea de Bay. Chiar daca au efecte asemanatoare, aroma si constituientii difera. Dafinul indian face parte din familia Myrtaceae, in timp ce dafinul roman din familia Lauraceae.

In Roma si Grecia antica, dafinul era considerat un simbol al pacii, intelepciunii si era folosit pentru protectie. Absolventii care obtineau o diploma universitara erau incoronati cu frunze de laur. In plus, cuvantul „bacalaureat” isi are originea denumirea de „laureat” care provine de la Laurus nobilis.

Este recunoscut in medicina chineza pentru efectele sale benefice in sustinerea sistemului digestiv (in special pentru ficat si vezica biliara); pentru stimularea sistemul imunitar si pentru drenarea limfei.

In epoca Victoriana, barbatii foloseau dafinul ca remediu impotriva caderii parului si ca aroma in apele de colonie si in lotiunile aftershawe.

In zilele noastre, frunzele de dafin sunt recunoscute pentru proprietatile lor purificatoare, datorate in special uleiului esential extras din acestea. Antibacterian, antiviral si antifungic, acest ulei esential a fost de multe ori obiectul a numeroase studii stiintifice care i-au demonstrat aceste proprietati. De asemenea, este bine tolerat de piele.


Folosit in mod traditional pentru ingrijirea cavitatii bucale si dintilor, a fost utilizat in special pentru ameliorarea mucoaselor membranare in cazul aftelor.

Analgezic si antiinflamator, dafinul a fost apreciat si pentru calmarea durerilor reumatice, articulare si musculare.

Din punct de vedere energetic, uleiul esential, la fel ca si planta, transmite curaj, forta si succes tuturor celor care trec printr-o incercare (competitie sportiva, lipsa de inspiratie, discurs public ...).

Uleiul de dafin este un ingredient folosit in alimentatie, dar si in bauturile racoritoare.


Denumirea latina: Laurus nobilis 

Familia botanica: Lauraceae

Tara de origine: Grecia

Partea folosita a plantei: frunze

Obtinut prin: distialare cu aburi

Cultura organica, certificata de Ecocert FR-BIO-01

Proprietati organoleptice:

Apect: lichid limpede, fluid

Culoare: galben pal spre galben 

Miros: picant, puternic, proaspat

Nota parfum: top

Se combina cu: eucalipt, bergamot, piper negru, scortisoara, cuisoare, coriandru, tamaie, geranium, ghimbir, grapefruit, lavanda, lamaie, mandarina, petitgrain, rozmarin, santal, portocala, ylang - ylang.

Principalele proprietati terapeutice: antiseptic, antibacterian, antiviral, antifungic, antibiotic, antinevralgic, anticataral, antireumatic, antispastic, digestiv, colagog, emenagog, febrifug, expectorant, mucolitic, neurototic, insecticid.


Compozitie

Principalii constituenti biochimici - Cromatografia in faza gazoasa:

Monoterpene: beta-pinene (4.99%-5.13%), sabinene (7.21%-8.14%), alfa-pinene (6.78%-6.99%)

Monoterpenoli: alfa-terpinol (1.43%-1.51%)

Oxizi terpenici: 1,8-cineol (47.09%-49.45%)

Esteri terpenici: acetat de terpenil (10.64%-11.29%)


Calitatea produsului:

Ulei esential definit din punct de vedere botanic si biochimic (HEBBD)

• 100% pur (fara adaos de alte uleiuri esentiale cu proprietati similare)

• 100% natural (nedenaturat cu molecule sintetice)

• 100% integral (nu a fost supus proceselor de decolorare, deterpenizare, rectificare)

Produs de calitate alimentara

 

Sanatate

  • infectii si inflamatii la nivelul cavitatii bucale - afte, gingivite, paradontite, dureri de dinti, intareste gingiile
  • infectii cutante - acnee, ulcere, escare, furuncule, panaritiu, abces, micoze, dermatoze. Datorita efectului antiseptic protejeaza plagile impotriva infectiilor, inhiba dezvoltarea bacteriilor si a microbilor, mai ales cand ranile sunt cauzate de obiecte de fier, ruginite sau murdare.
  • fluidifica mucusul si elibereaza caile respiratorii, calmeaza tusea si este eficient in caz de sinuzita, gripa, raceala. Analgezic si astringent foarte eficient calmeaza durerile de gat, urechi, amigdale, laringe, faringe, deoarece actioneaza asupra celui de-al noualea nerv cranian (n. glosofaringian). Are proprietati sudorifice - scade temperatura corpului.
  • calmeaza spasmele tractului digestiv - crampe, dureri, diaree, gastro-enterita, fermentatii intestinale. Stimuleaza evacuarea bilei (colagog), care este folosita pentru a descompune moleculele complexe de alimente si pentru a neutraliza excesul de acizi din stomac, ceea ce este foarte important, deoarece acest exces de acid poate provoca ulcer. 
  • imbunatateste functiile metabolice, cum ar fi descompunerea alimentelor si absorbtia nutrientilor prin tonifierea ficatului, a stomacului si a intestinelor. Regleaza secretiile endocrine ale hormonilor si enzimelor.
  • creste pofta de mancare
  • opreste hemoragiile, efectul sau fiind acela de a induce contractii la nivelul vaselor capilare, a tesurilor si a muschilor. La nivelul scalpului, intareste radacina firului de par, prevenind astfel pierderea lui.
  • calmeaza durerile reumatice, musculare si nevralgiile, este util in entorse, reumatism, artita, artoroza, contracturi
  • regleaza frecventa ciclului menstrual si calmeaza simptomele specifice acestei perioade
  • stimuleaza circulatia sangelui, este foarte bun pentru drenajul limfatic si pentru indepartarea celulitei
  • ajuta la indepartarea insectelor, poate fi utilizat in spray-uri si in vaporizatoare. Are efect repulsiv impotriva acarienilor, molii, paduchi, gandaci de faina.


Cercetarile efectuate au evidentiat efectul antimicrobian deosebit impotriva stafilococului auriu al uleiului esential de dafin, alaturi de cel al altor uleiuri esentiale cum sunt: scortisoara, lemongras, cimbru, salvie, wintergreen, camfor, cuisoare. Uleiului de dafin are efectul antibacterian si asupra altor specii patogene cum ar fi Campylobacter Salmonella, E. coli si Listeria.


Cum puteti folosi uleiul esential din frunze de dafin BIO:

Masaj: 1-2 picaturi la o ligura de ulei presat la rece (20 ml). Adaugat in uleiurile de masaj, alaturi de alte uleiuri esentiale, confera amestecului o nota masculina interesanta, fiind indicat in tratarea durerilor musculare, reumatice si pentru entorse. Stimuleaza circulatia sangelui, este foarte bun pentru drenajul limfatic si pentru indepartarea celulitei. Uleiul esential de dafin incalzeste, eliminand tensiunile musculare.

Inhalare directa - pentru situatii de criza, puneti 1-2 picaturi de ulei esential in palma. Frecati palmele intre ele si, ducandu-le caus in dreptul nasului, inspirati profund aroma de 2-3 ori.

Puneti 1-2 picaturi de ulei esential pe un servetel – inhalati usor. 

In inhalatii cu abur este un antiseptic eficient al sistemului respirator, ameliorand congestiile pulmonare si ale sinusurilor. Puneti doar 1-2 picaturi in 200 ml apa fierbinte. Se poate combina si cu eucalipt si lavanda.

Pentru imbogatirea produselor cosmetice adaugati 2-3 picaturi de ulei esential de dafin in 10 ml de ulei vegetal. Sampon: Excelent tonic capilar,contribuie la prevenirea si eliminarea matretii, reda tonusul si volumul parului gras si lipsit de viata, stimuleaza cresterea parului. Se adauga 1-2 picaturi in cantitatea de sampon folosita la o spalare. 

Masca de par: se amesteca un galbenus de ou, o lingurita de ulei de nuci pracaxi cu 2 picaturi de cedru, o picatura de dafin si 2 picaturi de grapefruit. Aplicati masca la radacina firului de par si lasati sa actioneze cel putin 30 de minute, dupa care spati parul cu samponul preferat.

Apa de gura: 2 picaturi la 200 ml de apa in care ati adaugat o lingurita de bicarbonat de sodiu (ca emulgator). Se poate combina cu alte uleiuri esentiale cum ar fi: portocala, lamaie, scortisoara, nucsoara, cedru atlas. In total puteti pune aproximativ 25 de picaturi de uleiuri esentiale la 200 ml apa.

Comprese - in 300 ml de apa rece/calda adaugati 5-6 picaturi de ulei esential de dafin si inmuiati un servet din bumbac. Il stoarceti si-l aplicati pe zona cu probleme, de exemplu in afectiuni ale aparatului respirator, calmarea durerilor sau crampelor abdominale – folositi comprese calde. 

Baie - la o cada plina se pot pune 3-4 picaturi de ulei esential, amestecate in prealabil cu o lingura de emulgator (lapte, miere, sare). 

Spray impotriva insectelor: poate fi combinat cu alte uleiuri esentiale cum ar fi: cedru, citronela, lemongras, lavanda. In total puteti pune aproximativ 40 de picaturi de uleiuri esentiale la 180 ml apa si 20 ml votka (ca emulgator).

Aromaterapie:

Din cauza mirosului sau foarte puternic si medicinal, uleiul esential de dafin se foloseste in cantitate mica si combinat cu alte uleiuri esentiale al caror miros va place si in functie de efectul pe care doriti sa-l obtineti.

- Lampa de aromaterapie este incalzita prin intermediul direct al unei flacari. Bolul in care se afla apa nu trebuie sa fie prea mic, deoarece se evapora prea repede si uleiul se poate incinge. Distanta pana la flacara ar trebuie sa fie de cel putin 10 cm si apa nu ar trebui sa fie mai calda de 50-55 de grade. Apa nu trebuie sa inceapa sa fiarba, deoarece mirosul si efectul uleiului se schimba. Numarul de picaturi depinde de dimensiunea camerei: 5 picaturi pentru o suprafata de 5 mp.

- Difuzorul este conectat la o sursa de energie electrica. Se pot pune 10-15 picaturi de ulei esential, in functie de suprafata incaperii. 


Cosmetica si ingrijirea parului

Uleiul esential de dafin este bogat in compusi antioxidanti care lupta impotriva imbatranirii prepature a tenului. Eficient pentru tenul gras, acneic sau cu tendinta acneica, curata porii si vindeca inflamatiile cutanate.

Excelent tonic capilar, stimuleaza scalpul, contribuie la prevenirea si eliminarea matretii, reda tonusul si volumul parului gras si lipsit de viata, stimuleaza cresterea parului si mentine sanatatea scalpului. 


Psihic si emotional:

Cel mai bun pentru luarea unor decizii corecte, stimuleaza intuitia, creativitatea si aduce inspiratie. 

Cel mai bun pentru eliberarea de frici

Aduce forta si curaj, mai ales persoanelor care doresc sa-si depaseasca limitele atunci cand vorbesc in public; elevilor si studentilor care sustin examane orale sau in scris sau celor care se pregatesc pentru competitii.

Imbunatateste memoria, aduce claritate mentala si capacitatea de concentrare. 

Uleiul esential de dafin invioreaza si purifica.

Tonifica sistemul nervos, facandu-va astfel mai vigilenti si mai activi. 

In afectiuni si tulburari nervoase, ajuta la ameliorarea simptomelor in epilepsie, isterie, convulsii, depresie, furie, etc.

La nivel subtil, curata si elibereaza blocajele emotionale, mai ales cele provocate de frica si indeparteaza modele gand (tipare mentale) nedorite.


Proprietati magice*:

- curata si protejeaza casa de negativitate, amplifica magia de aparare si desface vrajile

- sprijina curajul si hotararea atunci cand cautati dreptatea si succesul in rezolvarea problemelor

- este asociat cu zodiile Gemeni, Leu, Pesti

*(din cartea Combinarea uleiurilor esentiale pentru magie de Sandra Kynes, pag.176)


Precautii

Uleiul esential de dafin trebuie folosit cu mare precautie si in dilutii mari. 

Nu se administreaza intern, decat cu recomandarea si sub supravegerea specialistului.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina si alaptare.

Foarte iritant in stare pura. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate pentru fiecare reteta care contine ulei esential din frunze de dafin: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Reteta pentru calmarea durerilor in artrita, artrita reumatoida

Ulei esential imortele
10 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential dafin BIO
7 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential eucalipt globulus
6 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei extravirgin de andiroba BIO
20 mlAdauga produs in cos

Folositi acest ulei pentru masajul local al zonelor dureroase, inclusiv pentru calmarea durerilor musculare sau articulare, entorse, contracturi, etc. 


Reteta - Panaritiu, furuncule, abcese

Ulei esential dafin BIO
30 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential oregano
10 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential copaiba
40 picaturi
Adauga produs in cos
Sticla cu picurator (albastra) - 5 ml
1 bucataAdauga produs in cos

Preparati* amestecul in sticla cu picurator si folositi 2-3 picaturi pentru aplicatii locale, de 5 ori pe zi in prima zi si apoi de 3-4 ori pe zi pentru urmatoarele 4-6 zile. Din experienta proprie, va pot spune ca uleiurile esentiale de dafin si de oregano sunt foarte agresive in contact cu pielea (va pot arde), va recomand sa combinati amestecul de uleiuri esentiale pure cu ulei vegetal, inainte de a-l aplica. Adica puteti folosi, de exemplu, 2 picaturi de amestec de uleiuri esentiale pure in combinatie cu 2 picaturi de ulei vegetal.

*reteta preluata din cartea "Mon guide pratique des huiles essentielles - Aroma Zone"


Reteta masca fortifianta, impotriva caderii parului

Ulei esential dafin BIO
3 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential cedru atlas
4 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei de ricin
5 ml
Adauga produs in cos
Ulei vegetal de pracaxi
10 mlAdauga produs in cos

Masati scalpul cu acest amestec si puneti apoi o casca de dus peste care infasurati un prosop cald. Lasati masca sa actioneze 1-2 ore. Spalati apoi parul cu sampon, ca de obicei.


Formula pentru difuzie aromaterapeutica - Cresterea puterii de concentrare si stimularea memoriei

Ulei esential dafin BIO
4 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential menta
5 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential lamaie
10 picaturi
Adauga produs in cos

Folositi amestecul de uleiuri esentiale in lampa de aromaterapie sau in difuzorul electric, in cicluri de cate 10-15 minute.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!