Mai multe detalii puteti gasi aici...
Ulei esential de cuisoare muguri BIO - puritate 100% – 10 ml
Fara TVA: 41,18 Lei
Cuisorul este un arbore tropical, vesnic verde, originar din Asia, creste pana la 10 metri, are frunze de culoare verde inchis si bobocii roz care se transforma in flori galbene si fructe rosii. In prezent creste in insulele Moluques, La Reunion, Antile, Madagascar.
Denumirea latina provine de la clavus care inseamna unghii, datorita bobocilor care au aceasta forma.
In Persia antica cuisoarele se foloseau in potiuni pentru dragoste. Medicina chineza le folosea pentru proprietatile lor antibacteriene si antifungice.
Vindecatorii ayurvedici din india foloseau cuisoarele pentru a trata febra, problemele respiratorii si digestive.
Locuitorii insulelor Moluce au murit in urma unei epidemii devastatoare, din cauza olandezilor care au distrus toti copacii de cuisoare.
In Africa, scoarta, frunzele si radacinile erau folosite pentru a creste lactatia tinerelor mame.
Un remediu popular pentru calmarea durerilor de cap era cidrul de mere si cuisoare. Farmacistii si dentistii recomandau uleiul esential de cuisoare pentru calmarea durerilor de dinti.
Cuisoarele au fost folosite pentru dezinfectarea spatiilor publice, cum ar fi teatrele. In America Latina, ceaiul din cuisoare era folosit pentru problemele respiratorii.
In urma cu 60 ani, W.A. Briggs utiliza proprietatile antiseptice ale esentei de cuisoare pentru a dezinfecta mainile chirurgilor, obstetricienilor, infirmierelor si campurile operatorii. Cu ajutorul acestei esente, el trata plagile simple si infectate, contuziile, ulcerele piciorului. Un medic rus folosea extractul apos fluid de cuisoare in tratamentul petelor de cornee, odata ce stadiul inflamator a disparut.
Productia actuala: 10.000 t cuisoare/an in insulele Zanzibar si Pemba, 1.000 t in Madagascar. Un arbore da in medie 7-10 kg de cuisoare/an.
Bobocii contin 16% ulei esential, scoarta 4-6%, iar frunzele 2%. Uleiul esential este folosit in parfumerie, sapunuri, pasta de dinti si apa de gura. Conform rapoartelor, populatia Indoneziei consuma aproape 65% din productia mondiala, deoarece prepara tigari dintr-o combinatie de tutun si cuisoare.
Cuisoarele au un continut ridicat de minerale, cum ar fi calciu, fier, fosfor, sodiu, potasiu, vitamina A si C.
Stimulent general, uleiul esential de cuisoare muguri este eficient mai ales pentru ameliorarea oboselii fizice, dar si a oboselii intelectuale cronice. Este folosit traditional pentru calmarea durerilor dentare, a gingiilor dureroase si a ulcerelor bucale sau pentru a scapa de respiratia urat mirositoare. Are efect anesteziant, dezinfectant si vindecator, dar se foloseste numai diluat!
Denumirea latina: Eugenia caryophyllus Sprengel sau Syzygium aromaticum Sprengel
Familia botanica: Myrtaceae
Tara de origine: Madagascar
Partea folosita a plantei: boboci de floare, uscati
Obtinut prin: distialare cu aburi
Cultura organica, certificata de Ecocert FR-BIO-01
Proprietati organoleptice:
Apect: lichid limpede, fluid
Culoare: galben spre galben pal
Miros: aromat picant, puternic.
Nota parfum: mijloc
Se combina bine cu: busuioc, scortisoara, lavanda, geranium, grapefruit, lamaie, lime, mandarina, portocala, menta, spearmint, ghimbir, nucsoara, rozmarin, santal si salvie.
Proprietati: antibacterian, antimicrobian, antifungic, antiseptic, antiviral, antiparazitar, anestezic, stimulent digestiv, carminativ, stomahic, antiasmatic, antitusiv, hemostatic, imunostimulant, cauterizant cutanat, antistres, stimulent si tonic nervos general, usor afrodiziac.
Este considerat cel mai puternic antioxidant.
Cel mai bun ulei pentru motivatie, la toate nivelele: trup, minte, inima si suflet.
Ulei esential ce intra in compozitia renumitului "Thieves Oil" (uleiul hotilor). Reteta cuprinde ulei esential de cuisoare, scortisoara, lamaie, rozmarin, eucalipt.
Compozitie:
Principalii constituenti biochimici - Cromatografia in faza gazoasa:
Fenoli: eugenol (78.16%-79.54%)
Sesquiterpene: beta-cariofilena (5.27%-5.41%)
Esteri: acetat de eugenil (12.81%-12.97%)
Calitatea produsului:
Ulei esential definit din punct de vedere botanic si biochimic (HEBBD)
• 100% pur (fara adaos de alte uleiuri esentiale cu proprietati similare)
• 100% natural (nedenaturat cu molecule sintetice)
• 100% integral (nu a fost supus proceselor de decolorare, deterpenizare, rectificare)
Produs de calitate alimentara
Cum puteti folosi uleiul esential de cuisoare muguri BIO:
Inhalatii, pentru afectiuni ale aparatului respirator:
- Creionul nazal: pe batonul din bumbac aflat in interiorul creionului nazal adaugati 10 picaturi de ulei esential. Sigilati cu ajutorul capacelului, corpul creionului nazal si de cate ori aveti nevoie inhalati prin fiecare nara, tinand-o pe celalalta acoperita. Combinati intotdeauna uleiul esential de cuisoare muguri cu alte uleiuri esentiale si folositi un numar mic de picaturi, datorita mirosului sau putenic.
- Puneti o picatura de ulei esential pe un servetel – inhalati usor.
- Intr-un vas cu apa fierbinte, adaugati 2-3 picaturi de ulei esential, acoperiti capul cu un prosop si inhalati aburii, tinand ochii inchisi.
Ingrijirea cavitatii bucale:
- pentru calmarea durerilor de dinti se poate masa maxilarul exterior cu un ulei preparat din 5 picaturi de ulei esentia de cuisoare muguri adaugate in 5 ml de ulei vegetal. Folositi 1 picatura din acest amestec pe pasta de dinti, in timpul periajului obisnuit.
Puneti pe un tampon de vata o picatura de ulei esential + o picatura de ulei vegetal. Aplicati-l apoi pe dintele dureros - are un efect anesteziant, pana cand va faceti o programare la dentist.
- ajutor pentru renuntarea la fumat - plasati pe limba, cu degetul un amestec format din:
Ulei esential de cuisoare muguri - 1 picatura
Ulei vegetal - 2 picaturi
- pentru respiratie urat mirositoare, se adauga o picatura de ulei esential de cuisoare la 100 ml de apa, in care ati dizolvat un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu.
Agitati bine continutul si clatiti gura cu o cantitate mica de preparat, dupa ce v-ati spalat pe dinti. Nu inghititi!
Pentru imbogatirea produselor cosmetice, adaugati 2 picaturi de ulei esential in 10 ml de crema sau ulei vegetal.
In sampon sau masca pentru par adaugati 2 picaturi la 10 ml de produs.
Baie
- la o cada plina se pot pune 4-5 picaturi de ulei esential, amestecate in prealabil cu o lingura de emulgator (lapte, miere, sare neiodata, sare Epson).
Ulei de masaj
– la 10 ml de ulei vegetal adaugati maxim 10 picaturi de ulei esential de cuisoare muguri. Folositi amestecul pentru un masaj local.
Comprese - in 200 ml de apa rece/calda adaugati 5-6 picaturi de ulei esential si inmuiati un servet din bumbac. Il stoarceti si-l aplicati pe zona cu probleme, de exemplu in afectiuni gastro-intestinale, urinare, ginecologice – folositi comprese calde. Folositi comprese cu ulei esential de cuisoare pentru ranile care se vindeca greu si pentru inflamatiile pielii.
Pentru lupus cutanat: se face frectie cu o solutie de 5-10% ulei esential de cuisoare in alcool (5-10 picaturi de ulei esential de cuisoare in 10 ml de alcool).
Repelent pentru insecte - preparati un amestec de 3-5 picaturi de ulei esential de cuisoare in 10 ml ulei vegetal.
Aromaterapie - folositi intotdeauna uleiul esential de cuisoare muguri in combinatie cu alte uleiuri esentiale, deoarece mirosul sau puternic ar putea fi neplacut:
1. Lampa de aromaterapie este incalzita prin intermediul direct al unei flacari. Bolul in care se afla apa nu trebuie sa fie prea mic, deoarece se evapora prea repede si uleiul se poate incinge. Distanta pana la flacara ar trebuie sa fie de cel putin 10 cm si apa nu ar trebui sa fie mai calda de 50-55 de grade. Apa nu trebuie sa inceapa sa fiarba, deoarece mirosul si efectul uleiului se schimba. Numarul de picaturi depinde de dimensiunea camerei: 5 picaturi pentru o suprafata de 5 mp.
2. Difuzorul este conectat la o sursa de energie electrica. Se pot pune 10-15 picaturi de ulei esential, in functie de suprafata incaperii.
Pentru casa
Spray dezinfectant: intr-o sticla de 100 ml, inchisa la culoare si prevazuta cu pulverizator, adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu si 50 ml de apa distilata. Agitati bine pana la dizolvarea completa a sarii, apoi adaugati maxim 35-40 de picaturi de ulei esential. Completati sticla cu apa si agitati bine flaconului inainte de fiecare utilizare.
Combina uleiul esential de cuisoare muguri si cu alte uleiuri esentiale, din lista trecuta la inceputul descrierii. In general folositi doar 1-2 picaturi de ulei de cuisoare.
Sanatate:
- infectii dentare si ale cavitatii bucale - dureri de dinti, carii, afte si ulcere bucale, gingivite, paradontite, amigdalita
- sistemul digestiv - sughit, greata, indigestie, rau de miscare, infectii intestinale si parazitoze (diaree infectioasa, gastro-enterita, colita), meteorism, calmeaza spasmele gastrice, creste pofta de mancare
- amelioreaza problemele respiratorii, cum ar fi raceala, sinuzita, bronsita, astmul si tuberculoza, datorita actiunii dezinfectante
- atenueaza durerile reumatice articulare, spasme, artrita, sciatica si contracturi musculare
- calmeaza durerile de cap si pe cele de urechi
- util in tratarea disconfortului cailor urogenitale - infectii urinare, cistita
- imbunatateste circulatia sangelui, asigurand astfel cresterea nivelului de oxigenare a organelor si stimularea metabolismului - benefic persoanelor care sufera de diabet si au o circulatie sanguina periferica deficitara, dar regleaza si nivelul de zahar din sange.
- tratarea ciupercilor pielii, infectiilor virale - herpes, zona zoster, micoze, furuncule, abcese cutanate, scabie
Cosmetica si ingrijirea parului:
Uleiul esential de cuisoare este util in tratarea acneei.
Datorita efectului sau de stimulare a circulatiei sanguine, adaugat in sampon sau masca pentru par, uleiul esential de cuisoare muguri este eficient impotriva caderii parului.
Psihic si emotional:
- stres, anxietate, depresie, epuizare mentala
- imbunatateste memoria
- insomnie
- combate slabiciunea si letargia
- elimina oboseala fizica si sexuala, afrodiziac
Precautii:
Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.
Folositi numai diluat, ulei dermocaustic (maxim 20% in aplicare locala) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila.
Se utilizeaza intern doar cu recomandarea specialistului, in cantitati limitate si pentru perioade scurte de timp - maxim 7 zile.
Contraindicat in caz de insuficienta hepatica.
Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare
Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.
A nu se lasa la indemana copiilor
Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.
Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.
Atentionari
Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.
Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.
Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.
Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.
Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.
Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre 5°C si 40°C.
Reteta - Lumbago, sciatica
Ulei esential cuisoare muguri BIO | 20 picaturi | Adauga produs in cos |
Ulei esential wintergreen | 40 picaturi | Adauga produs in cos |
Ulei esential de musetel roman diluat 5% in ulei de strugure | 20 ml | Adauga produs in cos |
Aplicati 15-20 de picaturi din acest amestec pe zona dureroasa, masand usor, de 3-6 ori pe zi. Veti simti o senzatie puternica de caldura.
Reteta pentru gingii inflamate, paradontoza
Ulei esential cuisoare muguri BIO | 4 picaturi | Adauga produs in cos |
Ulei esential arbore de ceai BIO | 4 picaturi | Adauga produs in cos |
Ulei esential copaiba | 6 picaturi | Adauga produs in cos |
Ulei de cocos fractionat | 40 ml | Adauga produs in cos |
Preparati amestecul intr-un borcan, de preferat inchis la culoare si asigurati-va ca ati incorporat bine uleiurile esentiale in uleiul de cocos. Clatiti gura cu o lingurita din acest preparat timp de 10 minute, dupa care scuipati si clatiti cu apa. O astfel de cura dureaza 8 zile.
Reteta ulei masaj in raceala, gripa
Ulei esential cuisoare muguri BIO | 4 picaturi | Adauga produs in cos |
Ulei esential benzoina | 4 picaturi | Adauga produs in cos |
Ulei esential pin | 4 picaturi | Adauga produs in cos |
Ulei vegetal de migdale | 10 ml | Adauga produs in cos |
Folositi acest ulei pentru masajul spatelui si al pieptului - calmeaza tusea, usureaza respiratia si favorizeaza eliminarea mucusului, in caz de raceala sau gripa.