Ulei esential de craite - puritate 100% - 10 ml
Cod produs:
Stoc: 3
89,00 Lei
Fara TVA: 74,79 Lei

Cantitate

Craitele au o istorie veche si o simbolistica deosebita – denumirea sa botanica de Tagetes provine de la zeul etrusc al intelepciunii,Tages, iar numele sau in engleza, Marigold, inseamna “Aurul Mariei” si face referire la Fecioara Maria. Craitele sunt oferite Sfintei Maria, pe 25 martie in fiecare an, de Bunavestire, atunci cand Arhanghelul Gabriel i-a vestit nasterea Pruncului Iisus.  

In mod traditional, craitele erau folosite pentru sporirea vigilentei si a claritatii mentale. Uleiul de craite diluat corespunzator era folosit pentru dezinfectarea ranilor, dar si in parfumerie. 

In medicina traditionala chineza, craitele erau folosite pentru calmarea tusei convulsive, a racelilor, pentru colici, ochi inflamati si oreion.

In Pakistan, pasta frunzelor proaspete de craite este aplicata direct pe rana pentru omori germenii si a evita infectarea.


Denumire latina: Tagetes Minuta

Partea folosita a plantei: florile

Metoda de obtinere: distilare cu aburi

Tara de origine: India

Miros: dulce, fructat, usor citric

Culoare: portocalie

Nota de parfum: varf


Se combina cu: toate uleiurile esentiale, dar mai ales cu tangerine, salvia sclarea, lavanda, iasomie, ylang ylang, geranium, tamaie, arbore de ceai, santal, lamaie si smirna. 


Proprietati: antifungic, antibiotic, antimicrobian, antiseptic, antispastic, dezinfectant, insecticid, sedativ. 


Cum puteti folosi uleiul absolut de craite:

Uleiul esential de craite se foloseste numai diluat, intr-o concentratie de maxim 5%, adica maxim 10 picaturi la 10 ml de solvent (ulei vegetal, alcool alimentar, sampon / balsam pentru par / gel de dus / sapun lichid neutru). Datorita mirosului sau foarte puternic, il puteti combina cu alte uleiuri esentiale, dar aveti grija sa nu depasiti concentratia maxima de 5%.


Roll on pentru aplicare directa 

1. Intr-un flacon tip roll on de 10 ml puteti pune 4 picaturi de ulei esential intr-un ulei vegetal.Folositi-l in locul cremei de fata, seara la culcare, ca ser antitid si hidratant pentru fata, gat si decolteu. O alta combinatie ar fi:

Craite - 2 picaturi

Lavanda - 2 picaturi

Ulei vegetal de migdale - 10 ml

Roll on de 10 ml

Puteti inlocui lavanda cu oricare alt ulei esential al carui miros va place si cu care uleiul esential de craite se poate combina.

2. Ca amestec cu efect antifungic puteti pune 8 picaturi de ulei esential de craite in 10 ml de ulei vegetal, sau va puteti prapara urmatoarea formula:

Craite - 2

Arbore de ceai - 2

Lavanda - 3

Smirna - 1

Ulei din samburi de caise - 10 ml

Aplicati pe pielea afectata


3. Pentru a calma mancarime, a evitata infectarea si pentru a grabi vindecarea puteti pune pe intepatura de insecta sau de parazit un amestec format din 8 picaturi de ulei esential de craite in 10 ml de alcool (votka) sau in 10 ml de ulei vegetal.


4. Pentru calmarea durerii, masati montul cu un amestec de 10 picaturi de ulei esential de craite in 10 ml de ulei vegetal, de minim  2 ori pe zi.

O alta varianta de reteta ar fi:

Craite - 3 picaturi

Wintergreen sau mesteacan dulce - 2 picaturi

Tamaie - 2 picaturi

Smirna - 2 picaturi

Ulei vegetal sau alcool - 10 ml


5 Aplicat pe punctele de puls (la incheieturile mainilor) uleiul esential de craite are efect de scadere a poftei de dulce. Puteti sa va preparati urmatorul amestec:

Craite - 3 picaturi

Grapefruit (alb sau roz) - 6 picaturi

Menta - 1 picatura

Ulei vegetal - 10 ml


Pentru imbogatirea produselor cosmetice, adaugati 2 picaturi de ulei esential de craite in 10 g de crema - pentru tenurile mature, ridate, devitalizare.  


Baie - la o cada plina se pot pune 6 picaturi de ulei esential de craite, diluat in prealabil intr-o lingura de lapte sau in sare. 


Baie pentru picioare – inmoaie calusurile, bataturile, calmeaza inflamatia si durerea provocata de monturi sau infectiile de la nivelul unghiilor - adaugati 7-8 picaturi de ulei esential in ligheanul cu apa calda si faceti o baie de 15 minute. 


Ulei de masaj – diluat intr-un ulei vegetal (fara miros), singur sau in combinatie cu alte uleiuri esentiale – aplicati-l pe piept sau pe spate, daca aveti probleme respiratorii, in zona abdomenului, pentru calmarea crampelor, sau local, pe zonele dureroase, pentru efectul sau calmant si antiinflamator. Folosit ca ulei de masaj relaxant, imbunatateste starea de bine generala a corpului.

Calmarea tusei, in raceala sau gripa

Craite - 2 picaturi

Smirna - 2 picaturi

Lavanda - 3 picaturi

Mirt - 3 picaturi

Ulei vegetal - 20 ml


Dureri abdominale, reglarea digestiei

Craite - 3 picaturi

Morcov sau chimen dulce - 2 picaturi

Grapefruit - 2 picaturi

Ulei vegetal - 10 ml


Sanatate:

In medicina ayurvedica uleiul esential de craite se considera ca are o energie hidratanta, blanda de incalzire si proprietati antispastice, hipotensive, antiinflamatorii si antiseptice. 

- in infectii respiratorii, calmeaza tusea, crizele de astm. Stimuleaza eliminarea mucusului in bronsite, desfunda nasul

- racela, gripa, scade febra

- scade tensiunea 

- probleme digestive: crampe abdominale

- vindeca ranile si diferite leziuni sau infectii ale pielii, dermatite, piciorul atletului

- bataturi, calusuri

- calmeaza mancarimile, alergiile si durerile provocate de intepeturile de insecte sau paraziti, cum sunt tantarii, albinele, puricii, plosnitele, paduchii, etc.


Cosmetica:

Datorita efectului sau antioxidant protejeaza celulele pielii impotriva imbatranirii, hidrateaza si reda elasticitatea in timp ce hraneste epiderma. Uleiul esential de craite de dilueaza intr-un ulei vegetal si poate fi folosit pentru toate tipurile de ten. 


Psihic si emotional:

- indeparteaza stresul, gandurile negative, anxietatea, depresia, furia

- calmeaza sistemul nervos

- alunga tristetea

- atrage abundenta si prosperitatea

- spijina cresterea si transformarea spirituala

- stimuleaza comunicarea in cuplu


Precautii

Uleiul esential de craite are efect fototoxic (poate provoca iritatii si va poate pata pielea), de aceea nu expuneti la soare zonele pe care l-ati aplicat timp de 12 ore.

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina sau alaptare.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

A nu se lasa la indemana copiilor

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!