Ulei esential de brad siberian - puritate 100% - 10 ml
Cod produs: ND43
Stoc: 2
27,00 Lei
Fara TVA: 22,69 Lei

Cantitate

Bradul este un copac vesnic verde, originar din Europa si America de Nord. Poate atinge o inaltime de 12-24 metri si este popular in perioada sarbatorilor de iarna, deoarece frunzele (acele) sale raman verzi pentru o perioada lunga de timp dupa ce copacul a fost taiat. Exista aproximativ 40 de specii de brazi.

Perioada de viata a acelor de brad este mai mare de 10 ani. Indienii nativi americani foloseau fiecare parte a arborelui pentru diferite remedii.

Din coaja interioara preparau un ceai pentru calmarea durerilor in piept, ramurile erau folosite ca laxativ, pudra din radacina, tinuta in gura, calma durerile si acele erau folosite la imbaiere.

Rasina de brad, aplicata pe piele vindeca arsurile, durerile, taieturile, ranile, inflamatiile si decongestioneaza si calmeaza mancarimile. A fost folosita ca sursa de terebentina, un adeziv pentru lentilele optice si ca ingredient in unguentele impotriva hemoroizilor.


Denumirea latina: Abies sibirica

Partea folosita a plantei: acele de brad

Tara de origine: Rusia

Obtinut prin: distilare cu abur

Miros: proaspat, balsamic, rasinos, puternic

Nota parfum: top/mijloc

Se combina cu: pin, lamaie, lavanda cajeput, portocala, lime, litsea, scortisoara, cedru, geranium, menta, spearmint, 


Proprietati: analgezic, antiseptic (pulmonar), antiinflamator, antitusiv, antispasmodic, antifungic, deodorant, expectorant, stimulant, tonic al sistemului nervos si cardiovascular.


Aroma puternica a acelor de brad se datoreaza unui compus chimic (acetat de bornyl) cu puternice proprietati antiseptice, antiinflamatoare, antispasmice si decongestionante. Cea mai mare concentratie a acestui compus se regaseste la bradul siberian (30-40%). 

Sanatate

- reduce impactul negativ al medicamentelor chimioterapice, in cazul tratamentelor oncologice

- afectiuni cronice ale tractului gastrointestinal

- antioxidant, incetineste procesele de imbatranire ale pielii

- antiinflamator

- antiseptic puternic, grabeste vindecarea tesuturilor necrozate, a ranilor (purulente, ulcere varicoase), arsurilor, prin stimularea regenerarii celulelor epiteliale.

- bactericid, impiedica dezvoltarea florei microbiene.

- candidoza, infectii urinare, prostatita

Uleiul esential de brad siberian poate fi folosit si pentru tratarea infectiilor de la nivelul cavitatii bucale, stomatita, paradontoza - adaugat in apa de gura.

In inhalatii:

elibereaza sinusurile si usureaza respiratia

infectii virale respiratorii

calmeaza tusea, expectorant

purifica si oxigeneaza aerul

Intr-un ulei de masaj:

•    drenaj limfatic

•    efect anticelulitic, prin intensificarea microcirculatiei

•    cicatrizant

•    diuretic

•    calmeaza durerile in artrita, reumatism

•    colite spastice

•    panaritiu (infectia tesutului moale din jurul unghiei)

•    emolient pentru bataturi

•    imunostimulant

Uleiul esential de brad se poate folosi si pentru combaterea raului de masina. Expertii au stabilit ca raul de masina, este cauzat de atmosfera saraca in ioni negativi (anioni) din interiorul autoturismului. In acest fel mai multe functii ale organismului sunt afectate, indeosebi respiratia.

Uleiul esential de brad se poate folosi si ca odorant in instalatiile si dispozitivele de conditionare a aerului.

Cosmetica si ingrijirea parului:

Uleiul esential de brad adaugat in:

- crema de fata reduce iritatiile, imbunatateste microcirculatia sanguina, usor efect analgezic local; benefic tenului gras. Reda elasticitatea pielii imbatranite.

- crema de corp are efect anticelulitic, prin intensificarea microcirculatiei

- crema pentru picioare este emolienta pentru bataturi si combate infectia unghiei.

Cateva picaturi Intr-un sampon specific, uleiul esential de brad este potrivit scalpului predispus la formarea matretii si pentru par uscat.

Psihic si emotional:

Tonic, aduce caldura, buna dispozitie, echilibru si stabilitate emotionala.

Creaza o atmosfera relaxanta, de sarbatoare, in amestec cu scortisoara si uleiurile esentiale din citrice .

Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Precautii:

Ulei sensibil la oxidare, daca nu se pastreaza in conditii optime, la rece, ferit de lumina si umiditate. In stare oxidata poate produce iritatii ale pielii.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare