Ulei esential de bergamota (Coasta de Fildes) 100 % pur - 50 ml 5 1

Ulei esential de bergamota (Coasta de Fildes) 100 % pur - 50 ml

Cod produs: PrEO-14
Stoc: 1
96,00 Lei
Fara TVA: 80,67 Lei

Cantitate

Bergamotul este un arbore din familia citricelor, vesnic verde, originar din Asia si poate creste pana la 4.5 metri. Pentru prima data, a fost descoperit in Calabria, Italia, in secolul XVII. Sucul obtinut din fructele gabene sau gabene-verzui este mai putin acru decat lamaia, dar mai amarui decat grapefruitul. Aroma speciala a bergamotei este binecunoscuta datorita folosirii ei la prepararea ceaiului Earl Grey.

Uleiul esential a fost vandut initial in orasul Bergamo din regiunea Lombardia, iar sucul de fructe a fost folosit de medicii din zona pentru tratarea malariei. In medicina populara italiana, uleiul esential era folosit si ca remediu impotriva viermilor intestinali si pentru scaderea febrei.

Dintr-o suta de kilograme de fructe se obtin aproximativ 500 g  de ulei esential. Pulpa serveste la fabricarea acidului citric. In afara de utilizarea farmaceutica, uleiul esential de bergamota este folosit mai ales in parfumerie si la fabricarea dulciurilor.

Uleiul esential de bergamota FCF se obtine prin presarea la rece a cojilor fructelor de Citrus bergamia, urmata de procesul de rectificare, prin care sunt indepartati acei compusi responsabili de efectul fototoxic al acestuia - furocumarine (bergaptene)

Fara acesti compusi, uleiul esential de bergamota FCF se poate utiliza in siguranta, deoarece nu are efect fotosensibilizant - nu pateaza pielea ca urmare a expunerii la soare.


Denumirea latina: Citrus bergamia

Partea folosita: coaja fructului

Obtinut prin: presarea la rece a cojilor

Miros: dulce si fructat, lamaios, proaspat, componenta principala a ,,Eau de Cologne”

Tara de provenienta: Coasta de Fildes

Nota parfum:: varf

Se combina cu: chiparos, iasomie, lavanda, neroli, musetel, lime, lamaie, grapefruit, geranium, salvie, portocala, eucalipt, piper negru, nucsoara, coriandru, cuisoare, ghimbir, vetiver, ylang ylang, rozmarin, maghiran, cedru, busuioc, cimbru, patchouli, tamaie.

Proprietati: antiseptic, analgezic, antiinflamator, spasmolitic, calmant, antifungic, antiviral, antibacterian, cicatrizant, regenerant.


Sanatate

Masaj - 5-7 picaturi de ulei esential de bergamota diluate in 10 ml de ulei vegetal:

  • grabeste cicatrizarea ranilor care se vindeca greu (stimuleaza procesul de vindecare), a ulceratiilor
  • eficient in stari gripale, raceli, in cazul varicelei (varsat de vant) si zona zoster.
  • acnee si piele patata
  • neurodermatita, herpes, psoriazis
  • vene varicoase si manifestari rozacee - intareste vasele de sange si creste elasticitatea lor
  • amelioreaza spasmele, crampele si migrena
  • optimizeaza digestia, elimina senzatia de greutate dupa masa si balonarea, stimuleaza un apetit slab, combate colica
  • ciuperca vaginala, cistita, calmeaza mancarimile; pentru un efect maxim se foloseste in stadiile de inceput ale bolilor
  • elimina celulita

 

Ca remediu pentru durerile in gat (laringita, faringita, amigdalita, raceala, gripa), se poate face gargara cu o picatura de ulei esential la un pahar cu apa. Elimina si mirosul neplacut din gura.


In sezonul rece, o baie cu 5 picaturi intr-o baza (sare de baie, lapte sau sampon baza), adaugate intr-o cada plina, ajuta la eliminarea oboselii. Uleiul esential de bergamota este supranumit si "vitamina soarelui", deoarece stimuleaza sinteza de vitamina D, compensand lipsa luminii soarelui.


Compresa -  in 200 ml de apa rece adaugati 10 picaturi de ulei esential si inmuiati un servet din bumbac sau prosop. Dupa ce-l stoarceti il puteti aplica pe vene varicoase/varice sau pe muschii gambei pentru  scaderea temperaturii, in caz de febra. 


Apa de gura - 2-3 picaturi de ulei esential de bergamota adaugate intr-un pahar de apa in care ati dizolvat o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu.


Cosmetica si ingrijirea parului

Pentru imbogatirea produselor cosmetice se pot adauga 2-5 picaturi de ulei esential la 10 ml de ulei vegetal (crema, lotiune tonica, gel, de dus, sampon, masca, balsam pentru par)

Uleiul de bergamota este potrivit pentru toate tipurile de piele, dar in special pentru pielea iritata, afectata de acnee rozacee, psoriazis, eczeme. Regleaza secretia de sebum. Contribuie la decolorarea petelor pigmentare.

Adaugat in sampon sau intr-o lotiune tonica, hidrateaza, regenereaza si ofera stralucire parului degradat. La nivelul scalpului are un puternic efect antimicrobian si antiseptic - vindeca eczemele, impiedica dezvoltarea micozelor. Uleiul esential de bergamota este potrivit pentru parul gras, deteriorat si elimina matreata.


Pentru a indrepta buclele aplicati pe parul uscat sau usor umezit cateva picaturi din urmatorul amestec:


5 picaturi de ulei esential de bergamota in 5 ml ulei de pracaxi.


Mai multe informatii:


Ca aditiv la uleiurile de bronzat (3 picaturi la 100 ml) stimuleaza procesul de bronzare. Acest aspect insa poate fi aplicat doar in cazul pielii bronzate anterior, in caz opus existand riscul de a capata arsuri solare. Stimuleaza sinteza de melanina.


Psihic si emotional

  • la serviciu, acest ulei insenineaza perspectiva generala, ne ofera mai multa incredere in puterile proprii si face ca scopurile noastre sa devina clare din nou
  • este unul dintre cele mai bune antidepresive, creste optimismul si determinarea, mintea redevine proaspata si activa
  • elimina depresie sezoniera, creste eficienta si rezistenta la stres
  • elimina tulburarile de somn, relaxeaza profund si ofera o recuperare completa a tuturor sistemelor
  • creste abilitatile de comunicare, incurajeaza creativitatea prin gandire
  • ii ajuta pe copii sa se concentreze in timp ce-si fac temele
  • tonic al sistemului nervos


Precautii:

Nu se consuma intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina, mai ales in primele 3 luni.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!