Ulei esential benzoina (lichida) - 10 ml
Cod produs: EO-59
Stoc: indisponibil
25,00 Lei
Fara TVA: 21,01 Lei

Cantitate

Styrax benzoin este un copac care are originea in Laos si Vietnam, iar in prezent creste in Malaezia, Java, Filipine si Sumatra. Poate ajunge pana la o inaltime de aproximativ 20 m, frunzele sunt ovale si paroase, iar florile galben-verzui au un miros usor balsamic. Benzoina, rasina secretata de scoarta dupa incizia acesteia, mai este cunoscuta si sub denumirea de tamaie din Sumatra (Java). Copacii produc aceasta rasina timp de aproximativ 20 de ani. Grecii antici si romanii cunosteau proprietatile aromate ale benzoinei si o foloseau sub forma de pulbere in potpourri-uri, datorita  proprietatilor sale de fixare a mirosurilor. In 1461, sultanul Egiptului, Melech Elmazda, a trimis cadou dogelui Venetiei doua covoare persane si 80 kg de benzoina. Regina Ciprului a primit un cadou la fel de somptuos de la sultan, in 1476. Se crede ca navigatorul portughez, Barboza, a fost cel care a adus aceasta rasina pretioasa in Europa. 

Nostradamus, faimos pentru prezicerile sale, in cartea sa din 1556 a introdus benzoina in multe retete pentru tratarea problemelor pielii (infectii, eruptii) sau ca antispastic si tonic.  In Franta a fost numita "Baume pulmonaire", balsamul pulmonar, deoarece rasina era arsa in apropierea persoanelor bolnave. 

Uleiul esential este extras din rasina balsamica cu ajutorul unui solvent si este mult prea vascos pentru a putea fi folosit ca atare (nu curge). Uleiul esential este diluat cu di-propilenglicol care ii confera consistenta lichida. Di-propilenglicolul este un solvent utilizat in parfumerie si in produsele de ingrijire a parului si a pielii.


Denumirea latina: Styrax Benzoin

Tara de origine: Filipine

Partea folosita a plantei: rasina (contine 65-85% ulei esential)

Obtinut prin: extractie cu solventi

Miros: aromat, dulce, lemnos, vanilat

Nota de parfum: baza


Proprietati: antiseptic, antidepresiv, astringent, antiinflamator, carminativ (combate gazele intestinale), deodorant, diuretic, expectorant, sedativ, cicatrizant. 

Se combina bine cu:  bergamota, coriandru, tamaie, geranium, portocala, ienupar, smirna, petitgrain, santal si trandafir.


Sanatate

Folosit intr-un ulei de masaj  

  • bronsita, tuse, raceli, astm
  • cicatrizant pentru rani, acnee, eczeme, psoriazis, eruptii cutanate 
  • dureri reumatice, artrita
  • dureri musculare
  • degeraturi
  • stimuleaza digestia si functionarea pancreasului, util persoanelor care sufera de diabet
  • stimuleaza circulatia sangelui, are efect de incalzire asupra extremitatilor

Uleiul esential de benzoina poate fi folosit in inhalatii, in cazul afectiunilor tractului respirator (3 picaturi de ulei esential intr-un bol cu apa fierbinte)


Cosmetica si ingrijirea parului

Este recomandat pentru vindecarea acneei, eczemelor, a pielii crapate, uscate, grabeste cicatrizarea ranilor. Reduce roseata si mancarimile in psoriazis, imbunatateste elasticitatea pielii. 

Pentru calmarea scalpului iritat, afectat de psoriazis, adaugati cateva picaturi de ulei esential de benzoina in sampon, inainte de spalarea parului. Se lasa pe par samponul astfel preparat pentru cateva minute, dupa care se clateste.


Psihic si emotional:

  • tensiune nervoasa, stres, anxietate, depresie
  • imbunatateste starea de spirit
  • readuce buna dispozitie
  • are un efect calmant, relaxant si sedativ asupra sistemului nervos  


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile esentiale sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt  pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile esentiale sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C  si 40°C.


Precautii:

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina.

Nu utilizati uleiul esential de benzoina daca sunteti implicati in activitati care va solicita concentrarea.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o  lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Reteta pentru vindecarea mai rapida a ranilor 

Uleiul esential de benzoina este antiseptic, germicid, bactericid, fungicid si antiviral. Aceasta reteta este ideala pentru a avea la îndemână pentru vindecarea zgarieturilor, arsurilor, si ale altor rani superficiale ale pielii.

Ulei esential benzoina
6 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential lavanda
3 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei de migdale dulci presat la rece
10 ml
Adauga produs in cos
Reteta ulei facial pentru reducerea petelor pigmentare


Ulei esential benzoina 
4 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential bergamota 
4 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei de migdale dulci presat la rece
10 ml
Adauga produs in cos

Acest ulei preintampina si aparitia petelor asociate cu imbatranirea prematura a pielii sau datorata expunerii la soare. Stimuleaza regenerarea celulelor, contribuind la decolorarea acestora. Aplicati cateva picaturi din acest amestec pe fata curata, in fiecare zi.
In sezonul rece, cand nu va expuneti la soare, puteti inlocui uleiul esential de bergamota cu cel de lamaie.

Reteta pentru o baie relaxanta

Atunci cand doriti sa va relaxati pe deplin si sa scapati de toate grijile, astfel incat sa puteti adormi usor, incercati o baie cu uleiuri esentiale. 


Ulei esential maghiran
3 picaturi 
Adauga produs in cos
Ulei esential benzoina
2 picaturi
Adauga produs in cos
Ulei esential salvie sclarea
1 picatura
Adauga produs in cos
Ulei esential portocala dulce
1 picatura
Adauga produs in cos
Adaugati uleiurile esentiale in 2 linguri de sare amara (sare Epson) sau sare neiodata. Dupa ce cada este plina cu apa, varsati continutul si omogenizati sarea cu uleiuri esentiale. Durata unei bai: 15-20 minute. 


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare