Ulei esential absolut de trandafir marocan – 10 ml
Cod produs: EO-38
Stoc: indisponibil
398,00 Lei
Fara TVA: 334,45 Lei

Cantitate

Rosa centifolia, cunoscut si sub numele de trandafir marocan si rosa damascena, sau trandafirul bulgaresc,  sunt doua specii diferite si principalele surse utilizate pentru obtinere a uleiului sau a absolutului de trandafir. 

Trandafirul din specia rosa centifolia este cultivat mai ales in Egipt, Maroc sau in Franta. Din petalele sale, in functie de metoda de prelucrare folosita, se poate obtine ulei esential, daca se foloseste distilarea cu aburi sau absolut, in cazul distilarii cu solventi.

Petalele de trandafiri sunt acoperite cu solvent (eter, alcool, hexan), moleculele aromatice trec in solvent , acesta se evapora, iar amestecul rezultat are o consistenta solida, asa numitul “beton” Iin limba engleza -  comcrete). Aceasta masa solida, asemanatoare cerei, este formata din aproximativ 50% ceruri si alte materiale vegetale si 50% compusi aromatici, absolutul. In continuare, peste acest “beton” se pune alcool pur, in care moleculele parfumate se vor dizolva. Amestecul este fitrat si alcoolul va fi evaporat  usor printr-o instalatie speciala (vacuum). Lichidul rezultat, cu o consistenta usor vascoasa si foarte parfumata, poarta numele de absolut.

Datorita metodei obtinere dificile si a cantitatii mari de petale fe trandafiri necesare, costurile de productie si implicit pretul absolutului de trandafir este mare.

Proprietatile sedative, afrodiziace si bactericide ale absolutul de trandafiri rosa centifolia sunt  mai puternice decat cele ale absolutului obtinut din trandafirul bulgaresc (rosa damascena).


Denumire latina: Rosa Centifolia

Partea folosita a plantei: florile

Tara de origine: Maroc

Modalitatea de obtinere: extractie cu solventi

Nota parfum: mijloc


Se combina cu salvie, benzoina, musetel, patchouli, santal, imortele, petitgrain, ylang ylang, geranium, neroli, lamaie, portocala, iasomie, bergamota, mandarina, vetiver. 

Proprietati: antiseptic, sedativ, afrodiziac, antidepresiv, stimulant, tonic, antiinflamator, antirid, astringent, cicatrizant, antihemoragic.


Cum puteti folosi absolutul de trandafir:

Aburul facial - 1-5 picaturi de absolut de trandafir, adaugate intr-un bol cu apa fierbinte - curata porii si reda sanatatea pielii.

Pentru imbogatirea produselor cosmetice, adaugati 3 picaturi de absolut de trandafir in 10 ml de crema, sau 1-2 picaturi de absolut de trandafir in cantitatea de sampon sau balsam pentru par folosit pentru o singura aplicare.  

Baie relaxanta - la o cada plina se pot pune 5-8 picaturi de absolut de trandafir, amestecate in prealabil cu o lingura de emulgator (lapte, miere, sare). 

Ulei de masaj – la 15 ml de ulei vegetal adaugati 5 picaturi de absolut de trandafir. Pentru masaj localizat (zona abdomenului, cap, varice) puteti pune mai multe picaturi de absolut de trandafir – 10 picaturi la 15 ml de ulei vegetal.

Comprese - in 300 ml de apa rece/calda adaugati 5-6 picaturi de ulei esential si inmuiati un servet din bumbac. Il stoarceti si-l aplicati pe zona cu probleme, de exemplu in afectiuni ale aparatului respirator, calmarea durerilor abdominale.

Aplicati direct pe piele o picatura de absolut de trandafir in zona inimii. Va ajuta sa primiti si sa oferiti iubirea si va echilibreaza emotiile.

Aromaterapie:

1. Lampa de aromaterapie este incalzita prin intermediul direct al unei flacari. Bolul in care se afla apa nu trebuie sa fie prea mic, deoarece se evapora prea repede si uleiul se poate incinge. Distanta pana la flacara ar trebuie sa fie de cel putin 10 cm si apa nu ar trebui sa fie mai calda de 50-55 de grade. Apa nu trebuie sa inceapa sa fiarba, deoarece mirosul si efectul uleiului se schimba. Numarul de picaturi depinde de dimensiunea camerei: 5 picaturi pentru o suprafata de 5 mp.

2. Difuzorul este conectat la o sursa de energie electrica. Se pot pune 10-15 picaturi de ulei esential, in functie de suprafata incaperii.


Sanatate:

- calmeaza crampele si durerile abdominale 

- regleaza ciclul menstrual

- amelioreaza simptomele specifice perioadei de menopauza si pre-menopauza

- datorita efecului afrodiziac este util in frigiditate si impotenta

- calmeaza durerile de cap

- in afectiunile aparatului respirator poate fi folosit in laringita, dureri de gat, bronsite, astm bronsic, amigdalita

- stimuleaza circulatia sangelui - util pentru vene varicoase si hemoroizi


Cosmetica si ingrijirea parului:

Absolutul de trandafir este benefic pentru toate tipurile de ten, dar mai ales pentru cel sensibil, uscat, inflamat si imbatranit. Are efect tonic si stimuleaza regenerarea celulara, echilibreaza secretia de sebum si intinereste pielea. Hidrateaza si reduce roseata si inflamatiile pielii, micsoreaza capilarele si intareste peretii vaselor de sange. Curata porii si prin efectul sau astringent contribuie la vindecarea acneei. 

Ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si o protejeaza de actiunea nociva a razelor soarelui, prin actiunea sa antioxidanta. 

Grabeste vindecarea si catrizarea ranilor, taieturilor si a altor leziuni ale pielii si este util in tratarea eczemelor si a micozelor.

Utilizat intr-un sampon,masca sau lotiune tonica pentru par, absolutul de trandafir stimuleaza circulatia sangelui de la nivelul scalpului, opreste caderea parului si ii grabeste regenerarea. 


Psihic si emotional:

Absolutul de trandafir rosa centifolia este un antidepresiv puternic si este util pentru tratarea problemelor mentale si emotionale, cum ar fi stresul, anxietatea, depresia, durerea si suferinta provocata de pierderea cuiva drag. Reda increderea in sine, optimismul si induce o stare de relaxare. 

Trateaza si schimbarile bruste de dispozitie si iritabilitatea, specifice perioadei de menopauza si depresia postnatala.

Precautii:


Nu se administreaza intern, poate cauza probleme gasto-intestinale severe, ameteala, voma, etc.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina sau alaptare.

Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

Nu folositi uleiurile esentiale direct pe piele.

A nu se lasa la indemana copiilor

Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!