Ulei esential absolut de iasomie diluat 5% in ulei de strugure - 10 ml
Cod produs: 240
Stoc: 8
45,00 Lei
Fara TVA: 37,82 Lei

Cantitate

Iasomia a fost considerata o floare sfanta in India si de sute de ani este folosita pentru pregatirea ghirlandelor oferite zeilor si zeite hinduse. 

Tot in India florile de iasomie sunt purtate de femei in par in ziua nuntii. Potrivit unui mit, zeul Soare, Surya, a respins dragostea unei printese, iar ea a fost atat de trista incat s-a sinucis. Din cenusa ei imprastiata a crescut iasomia. Avand in vedere ca zeul Soarelui i-a cauzat atat de multa durere, floarea de iasomie a inflorit si si-a oferit mireasma dulce si exotica, mai ales in timpul noptii.

Atat chinezii, cat si arabii si indienii foloseau iasomia ca afrodiziac deoarece se credea ca amelioreaza impotenta, frigiditate si ejacularea prematura datorita proprietatilor sale calmante. 


Florile de iasomie sunt culese manual de la 3 dimineata si pana la ora 8.00, deoarece continutul de ulei esential din flori incepe sa scada dupa ora 10.00. Se culeg doar florile complet deschise, iar culegatorii sunt in general femei si copii, care in 5 ore reusesc sa stranga doar 2 kg de flori. Nu este de mirare ca absolutul de iasomie este atat de scump.

Florile trebuie prelucrate rapid, pentru a nu se pierde uleiul esential, de aceea instalatia de procesare trebuie sa fie langa plantatie.

Uleiul de iasomie se poate obtine si prin distilare cu aburi, dar randamentul este foarte scazut. 


Uleiul nostru esential este obtinut prin extractie cu solventi: florile sunt spalate de 3 ori cu solvent, extractul obtinut este apoi distilat pentru indepartarea solventului. Se obtine asa numitul "concrete" (beton) datorita consistentei dense a pastei. Acest beton este spalat cu alcool etilic alimentar, pentru extragerea compusilor aromatici. Dupa evaporarea alcoolui, se obtine absolutul pur de iasomie.

Din 1000 kg de flori de obtine 1 kg de "concrete" (beton). Dupa evaporarea solventului, va rezulta doar 500 ml de ulei esential absolut.


Ulei esential absolut de iasomie calmeaza sistemul nervos, produce o senzatie de incredere si optimism si deasemenea restabileste nivelul de energie si vitalitate. 


Este recomandat pentru:

- chakra 2 -  curaj, creativitate, senzualitate, concentrare 

- chakra 4 - iubire neconditionata

- chakra 6 - ofera perspectiva, inspiratie, claritate, echilibru emotional, 

- chakra 7 - echilibru, discernamant, conexiunea cu Divinitatea, energia Sursei.


Folosit in timpul nasterii, reduce durerile dintre contractii.


Denumire latina: Jasminum officinale

Tara de origine: India

Obtinut prin: extractie cu solventi

Parte a plantei folosita: florile

Miros: dulce, floral, adanc, senzual.

Nota de parfum: mijloc

Se combina cu: trandafir, zambile, neroli, ylang ylang, cuisoare, bergamota, cacao, rozmarin, santal, vetiver, patchouli. lavanda, geranium, salvie scalrea, grapefruit, lime, portocala, grapefruit, tamaie, palmarosa.

Proprietati: antidepresiv, antiseptic, antispastic, afrodiziac, calmant, sedativ, tonic uterin, echilibrant hormonal.


Cum puteti folosi uleiul esential absolut de iasomie diluat 5% in ulei de strugure:

Deoarece uleiul esential absolut de iasomie este deja diluat 5% in ulei de strugure, il puteti folosi ca atare, sau daca mirosul vi se pare prea puternic il mai puteti dilua cu un ulei presat la rece (migdale, caise, piercici, strugure, pecan, fistic, etc), sau mai puteti adauga 2-3 picaturi din alt ulei esential cu care acesta se poate combina.

Parfum terapeutic - se aplica 1-2 picaturi in locurile unde se simte cel mai puternic pulsul: la incheieturile mainilor si in lateralele gatului sau pe chakre. 

Aplicare directa – in locul cremei de fata, seara la culcare, masati fata, gatul si zona decolteului cu 2-3 picaturi de uleiul esential absolut de iasomie. 

Pentru imbogatirea produselor cosmetice, adaugati 5 picaturi de ulei esential absolut de iasomie diluat in strugure, in 5 ml de crema sau ser facial sau 1 picatura de ulei esential de esential de iasomie diluat, in cantitatea de crema folosita pentru o singura aplicare, pentru tenurile mature, ridate, devitalizare, inflamate sau acneice. 

Baie - la o cada plina se pot pune 10-15 picaturi de uleiul esential absolut de iasomie diluat in strugure. 

Ulei de masaj – folosit ca atare sau diluat intr-un alt ulei vegetal (fara miros), la care se mai pot adauga alte uleiuri esentiale.


Sanatate:

- stimueaza sistemul reproducator

- relaxeaza muschii, calmeaza durerile musculare, rigiditatea, entorse 

- calmeaza durerile menstruale

- atenueaza simptomele specifice menopauzei

- calmeaza tusea, se spune ca este uleiul favorit al cantaretilor, deoarece ii ajuta in laringita si raguseala.


Cosmetica 

Ulei esential absolut de iasomie este potrivit pentru toate tipurile de ten - uscat, gras, sensibil sau iritat. Creste elasticitatea pielii, grabeste vindecarea leziunilor. Folosit regulat intr-un ulei de masaj reduce vergeturile si cicatricile.

Uleiul din samburi de strugure folosit pentru diluarea uleiului esential absolut de iasomie este bogat in vitamina E si acizi grasi nesaturati, se absoarbe usor in piele, o regenereaza, o restructureaza si o hidrateaza.


Psihic si emotional:

- reda buna dispozitie, incredere, optimism 

- deschide inima pentru a oferi si a primi iubirea, ajuta la conectarea cu momentul prezent si calmeaza sistemul nervos dupa socuri motionale.

- reduce stresul si anxietatea. 

- reseteaza sistemul nervos, dupa traume.

- afrodiziac, creaza o atmosfera senzuala

- depresie postnatala

- in meditatii, contribuie la realizarea unor conexiuni mai puternice cu energiile subtile.


Precautii

Utilizat in cantitate mare, duce la pierderea puterii de concentrare, deoarece este un ulei profund relaxant.

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina (stimuleaza menstruatia) sau alaptare.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

A nu se lasa la indemana copiilor.


Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!