Ulei de cafea verde presat la rece – 10 ml
Cod produs: ND78
Stoc: 2
29,00 Lei
Fara TVA: 24,37 Lei

Cantitate

Uleiul de cafea verde este extras prin presarea la rece a boabelor si datorita concentratiei ridicate in acizi grasi esentiali, fitosteroli si vitamina E are un puternic efect antioxidant, ajutand la tratarea leziunilor cauzate de expunerea excesiva la soare. 

Arbustii de cafea, originari din regiunile tropicale din America de Sud, Asia si Africa sunt mici si de obicei pot ajunge pana la 3-4 metri inaltime. Semintele de cafea sunt denumite in mod obisnuit boabe, iar prajirea lor le modifica compozitia chimica si aromatica.

Uleiul de cafea verde este de 3 ori mai puternic antioxidant decat ceaiul verde si de patru ori mai puternic decat vitamina C.

Denumire botanica: Coffea arabica

Partea folosita a plantei: semintele

Tara de origine: Brazilia

Metoda de obtinere: presare la rece

Utilizare: Uleiul de cafea verde este bogat in fitosteroli care permit o hidratare excelenta, o penetrare rapida si o aderenta buna in diferitele formule cosmetice. Fiind foarte asemanator cu uleiurile naturale prezente in corpul uman, are acelasi nivel de pH cu cel al pielii umane, ajutand la mentinerea optima a nivelului de hidratare al epidermei.

Uleiul de cafea poate fi utilizat direct pe piele, ca tratament intens, de noapte, pentru pielea imbatranita si este usor absorbit, lasand pielea delicata si matasoasa.

Poate fi folosit pentru piele uscata, matura, imbatranita sau deteriorata. Este util insa si in tratarea eczemelor, psoriazisului sau a altor afectiuni ale pielii, pentru par uscat, lipsit de stralucire si deteriorat si pentru ingrijirea buzelor.


Uleiul de cafea verde: 

- calmeaza mancarimile si iritatiile pielii, 

- grabeste vindecarea ranilor sau a altor leziuni (indepartartand celulele moarte)

- prin enzimele din compozitie stimuleaza detoxifierea si ajuta la curatarea pielii, fiind astfel ideal pentru pielea predispusa la acnee 

- datorita cafeinei din compozitie are efect de lifting, atenueaza ridurile si liniile fine

- are efect anticelulittic, dizolva celulele adipoase

- intensifica circulatia sangelui

- este puternic energizant

- stimuleaza imunitatea


Pentru proprietatile sale antiinflamatorii, uleiul de cafea verde a fost folosit in creme si seruri pentru ochi, deoarece diminueaza cearcanele si umflaturile de sub ochi.

Reteta ser contur ochi: adaugati cate 2 picaturi de uleiuri esentiale de chimen dulce, geranium tamaie si patchouli, lasati amestecul 12 ore si apoi folositi cate o picatura pentru masarea zonei de contur a ochilor, cu miscari circulare, usoare, in fiecare seara. 

 

Adaugat in sampon, masti pentru par si balsam combate alopecia atat la femei cat si la barbati.


Uleiul de cafea verde este folosit de ani de zile ca tratament de infrumusetare in cele mai renumite statiuni balneare din lume pentru a purifica pielea si pentru tratamentul celulitei.


In prezent cercetatorii studiaza intens uleiul de cafea pentru a gasi o gama mai larga de utilizari terapeutice, deoarece este unul dintre cei mai eficienti in neutralizarea radicalilor liberi si cu remarcabile proprietati profilactice si terapeutice  


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Produse asemanatoare